Έχει πολλά χρόνια καριέρας στην πλάτη του, διαθέτει μεγάλη εμπειρία και γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στην ελληνική σάλα. Από τους πλέον ικανούς τερματοφύλακες, με εξαιρετική διαδρομή μέχρι σήμερα, διεθνής στο παρελθόν με την γαλανόλευκη, ο Πέτρος Στόλης άνοιξε την καρδιά του στο futsalhellas.com, μιλώντας για πολλά θέματα.

Ο τερματοφύλακας της Ολυμπιάδας Αγίας Παρασκευής, αναφέρθηκε στη… μετάβαση από το τριφύλλι στην Ολυμπιάδα, στο τι να περιμένουμε από την ομάδα του στη συνέχεια του πρωταθλήματος, στη μάχη του τίτλου, ενώ απάντησε και για το αν θα έπρεπε να μπουν και άλλα μεγάλα brand στο futsal όπως οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, μίλησε για τις παθογένειες του ποδοσφαίρου σάλας στη χώρα μας, στο πότε προτίθεται να βάλει τίτλους τέλους, ενώ έκλεισε με μια… πινελιά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Γιάννη Ζιάβα στο τιμόνι.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο futsalhellas.com:

Πέρυσι ήσουν σε ομάδα που έκανες πρωταθλητισμό και φέτος με διαφορετικούς στόχους στην Ολυμπιάδα. Πώς είναι η μετάβαση; Σε επηρέασε καθόλου ή έχεις το ίδιο κίνητρο με πριν;

“Το κίνητρο παραμένει πάντα το ίδιο ακόμη και μετά από αρκετά χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο. Δεν είναι άλλο παρά η καψούρα για το άθλημα! Το λατρεύω το futsal! Όσο για τη μετάβαση ήταν πολύ καλή, γιατί με βοήθησαν οι συμπαίκτες μου και τους ευχαριστώ για αυτό. Με έκαναν να νιώσω από τη πρώτη προπόνηση λες και ήμουν χρόνια στην ομάδα!”.

Ξεκινήσατε με προβλήματα, αλλά στη συνέχεια έστρωσε αρκετά η κατάσταση. Ποιο είναι το ταβάνι της φετινής ομάδας ενόψει και των Playoffs; Τι να περιμένουμε από την Ολυμπιάδα;

“Όντως ξεκινήσαμε πολύ άσχημα και κάναμε έναν πολύ περίεργο πρώτο γύρο… Έγινε και αλλαγή προπονητή και πάντα οι αλλαγές επηρεάζουν μια ομάδα. Όμως μεσα από τη δουλειά στις προπονήσεις κοιτάμε να ανέβουμε όσο πιο ψηλά μπορέσουμε”.

Πώς βλέπεις το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια;

“Πλεον, οι διαφορές κάθε χρόνο μειώνονται μεταξύ των ομάδων και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Τώρα αν αυτό είναι προϊόν μείωσης η ανόδου του επιπέδου, είναι μεγάλη κουβέντα. Αν ρωτήσεις παιδιά που έχουν αποσυρθεί, θα σου πουν έπεσε το επίπεδο,αν όμως ρωτήσεις αυτούς που συνεχίζουν, θα σου πουν το αντίθετο!το σίγουρο είναι ότι κάθε περίοδος είναι διαφορετική”.

Πιστεύεις ότι ο τίτλος θα καταλήξει σε Παναθηναϊκό ή ΑΕΚ που δείχνουν να έχουν ξεχωρίσει ή μπορεί να επαναληφθεί ό,τι και πέρυσι με τον Δούκα να κάνει ρελάνς; Βλέπεις ομάδες που μπορούν να μπουν… σφήνα και να γίνουν διεκδικήτριες;

“Σίγουρα τα φαβορί είναι η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, αλλά μετά από τη περσινή χρονιά του Δούκα, δεν μπορείς να παραβλέψεις καμία ομάδα που θα καταφέρει να μπει στα play off. Πάντως, πιστεύω ότι ο ΠΑΟ και η ΑΕΚ έχουν τον πρώτο λόγο για τους τελικούς…”.

Ποιον παίκτη θα ξεχώριζες στο φετινό πρωτάθλημα;

“Μου έχουν κάνει αρκετά παιδιά εντύπωση φέτος. Σίγουρα θα αδικήσω η θα ξεχάσω κάποιον, αλλά νομίζω πως ο Τσίνας και ο Φλώρος κάνουν ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και ελπίζω να γίνει ακόμη καλύτερο. Ας με συγχωρέσουν οι άλλοι παίκτες από άλλες ομάδες, αλλά άμα δεν παινεψεις το σπίτι σου!!!”.

Ποια ομάδα σου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση θετικά και ποια παρουσιάζεται χειρότερη απ’ ό,τι θα περίμενες;

“Είναι, νομίζω, κοινά αποδεκτό ότι ο Ερμής ζωγράφου έχει κάνει αξιοπρόσεκτη πορεία μέχρι τώρα. Επίσης και ο Ταύρος δείχνει να έχει κάνει πολύ καλή πορεία. όσο για την ομάδα που τη περίμενα πιο ανεβασμένη, δεν μπορεί να είναι αλλη από τη ομάδα μου, αλλά είμαι βέβαιος πως θα παρουσιαστουμε πάρα πολύ δυνατοι στη συνέχεια!”.

Θα ήσουν υπέρ να μπουν ισχυρά brand όπως ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ ή θα αλλοιωνόταν η φυσιογνωμία του futsal; Ποια είναι η άποψή σου;

Θεωρώ πως πρέπει να μπουν μεγάλες ομάδες μεγάλα brand στο χώρο για πάρει δημοσιότητα και να εξελιχθεί το άθλημα. Νομίζω πως είναι πολύ θετικά τα παραδείγματα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Σίγουρα όμως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος αν δε γίνουν οι σωστές ενέργειες και δεν μπουν οι σωστές βάσεις, να υπάρξουν αλλοιώσεις και άσχημα στοιχεία”.

Τι θα άλλαζες στη λειτουργία της ελληνικής σάλας; Τι είναι αυτό δηλαδή που δεν την αφήνει να προοδεύσει όσο θα μπορούσε…

“Αυτό που θα έκανα, είναι να δώσω κίνητρο σε παιδιά πρώην αθλητές του αθλήματος να ασχοληθούν ενεργά με το χώρο από άλλο πόστο. Να μπουν φρέσκα μυαλά, νέες ιδέες από ανθρώπους που έχουν κλωτσησει το τόπι στο παρκέ και γνωρίζουν τα προβληματα από πολύ μέσα. Έτσι πιστεύω πως μπορούμε να αναπτύξουμε τη σαλα. Πρέπει να εκμεταλλευτουμε την αγάπη που έχουν για το άθλημα”.

Εσύ μέχρι πότε θα παίζεις; Θα σκεφτόσουν την προπονητική όταν κάποια στιγμή σταματήσεις;

“Δεν μπορώ να σκεφτώ ακομη την προπονητική. Βράζει ακόμη το αίμα μου για αποκρούσεις (χαχαχαχα). Τώρα για το πότε θα σταματήσει, πλησιάζει αυτή η άτιμη ώρα … δυστυχώς!”.

Τέλος, έβαλε και μια “πινελιά” για την Εθνική ομάδα…

“Τέλος, θέλω να αναφερθώ στη προσπάθεια της εθνικής για τη πρόκριση στα Σκόπια. Θέλω να της ευχηθω καλή τύχη και μεγάλη επιτυχία. Την αγαπώ πολύ αυτή την ομάδα και θέλω από καρδιάς να πετύχει! Θα είναι μεγαλη επιτυχία η πρόκριση. Τα παιδιά παλεύουν μέσα από πολύ δύσκολες συνθήκες να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο και να προκριθουν. Εύχομαι πραγματικά να τα καταφέρουν. Καλή ποδοσφαιρική χρονιά σε όλους και μακριά από τραυματισμούς!”