Τον τίτλο του φαβορί δικαιολόγησαν οι Δούκας και Ολυμπιάδα, παίρνοντας την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί ήδη βρίσκεται η ΑΕΚ μετά τη νίκη της επί της Elite και θα παίξει με τον Δούκα με φόντο το εισιτήριο για τον τελικό, ενώ η Ολυμπιάδα θα περιμένει το Σάββατο (28/4, 21:30) το νικητή του ζευγαριού Ηνίοχος – Ερμής Ζωγράφου.
ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΚΑ
Στα χθεσινά ματς (25/4), στον Ταύρο είδαμε ένα ανοιχτό ματς, χορταστικό σε θέαμα, σημειώθηκαν 11 γκολ, με τους περσινούς πρωταθλητές να φτάνουν στην τελική επικράτηση με 7-4 και να δείχνουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει και της συνέχειας των τελικών με τον Παναθηναϊκό (1-1 οι νίκες).
Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν δίχως τον Κονδυλάτο, όμως είχαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και αυτά ήρθαν λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους με τους Κάρμη (17′) και Σιούτη (19′). Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι αρχικά μείωσαν σε 1-2 με τον Κουνίδη στο 22′ και αφού ο Καραβίδας διαμόρφωσε το σκορ σε 1-3 στο 24′, οι Πασσαλής (24′) και Φιλίππου (26′) έφεραν το ματς σε απόλυτη ισορροπία.
Κάπου εκεί μίλησε η κλάση των ποδοσφαιριστών του Γιάννη Μοστριού, που πέτυχαν τέσσερα αναπάντητα γκολ με τους Μικέλη (27′), Κάρμη (28′) και Σιούτη (35′ και 38′). Το μόνο που κατάφερε ο Μινώταυρος, ήταν να μειώσει με τον Κουνίδη στο 39′, αλλά τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα της αναμέτρησης.
Η πρόκριση του Δούκα κλείδωσε το ζευγάρι του 1ου ημιτελικού στο Final 4 όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ.
ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Στον άλλο προημιτελικό που διεξήχθη χθες βράδυ (25/4), η Ολυμπιάδα έφτασε πανηγυρικά στην πρόκριση, επικρατώντας με 5-0 του Νέου Ικόνιου που δεν μπορούσε να προβάλει σθεναρή αντίσταση. Με “όπλο” την άμυνα, αφού οι γηπεδούχοι κράτησαν ανέπαφη την εστία τους, βρήκαν πέντε φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα.
Το σκορ ήταν ήδη 3-0 από το πρώτο 20λεπτο και στο δεύτερος μέρος μπήκαν δυο ακόμη τέρματα, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Η Ολυμπιάδα ήταν ευθύς εξ αρχής το φαβορί για να περάσει στην τελική 4άδα και το πιστοποίησε στον αγωνιστικό χώρο. Πλέον, καλείται να αντιμετωπίσει στο Final 4 του Ιουνίου έναν εκ των Ηνίοχο ή Ερμή Ζωγράφου στα ημιτελικά.