Σε ένα ματς για γερά νεύρα που έπεσαν κορμιά και δόθηκε μάχη μέχρι το τέλος, ο Ερμής Ζωγράφου ήταν αυτός που πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, επικρατώντας 5-4 του πολύ αξιόμαχου Φαλήρου.

Αποδείχθηκε μάλιστα για πολλοστή φορά πως ποτέ δεν μπορείς να ‘σαι σίγουρος για τον τελικό νικητή, αν δεν έρθει το φινάλε, αφού ένα παιχνίδι που φαινόταν τελειωμένο, έγινε ντέρμπι και είχε χιτσκοκικό τέλος.

Η τρομερή ομάδα του Θανάση Τσακανίκα, που δεν είχε τον Σκουτέλη στο ματς, πήρε την πρόκριση και συνεχίζει την προσπάθεια υπεράσπισης του περσινού τίτλου, αλλά αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στο καλοδουλεμένο σύνολο του Δημήτρη Πολποτίνη που παρατάχθηκε με οκτώ παίκτες στον συγκεκριμένο αγώνα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Αλευρά στο 6′, για να έρθει οκτώ λεπτά μετά ο Γκρίτζαλης να γράψει το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Ο Ερμής είχε την κατοχή και έπεσε πάνω στον Στάμο και τις επεμβάσεις του, ενώ το Φάληρο απειλούσε στην κόντρα.

Ξανά ο Αλευράς χτύπησε στο έκτο λεπτό του β’ μέρους, ενώ στο 32′ ο Τσέλιας έκανε το 4-0 και όλα φαινόταν να τελειώνουν. Το Φάληρο όμως δεν τα παράτησε και δεν ήθελε να είναι αυτό το τελευταίο ματς της σεζόν. Στο 34′ μείωσε με τον Ρίκη και στο 38′ ο Βλυσσίδης πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του. Στην επόμενη φάση ο ίδιος παίκτης μείωσε στο γκολ.

Το Φάληρο έπαιξε με πέμπτο κυνηγώντας το 4-4 και αντ’ αυτού σε… απόκρουση του Πολύδωρου έγινε το 5-3 σε άδειο τέρμα. Ο Κυριακίδης μείωσε σε 5-4 και ενώ απέμεναν 45 δευτερόλεπτα για τη λήξη και δεν άλλαξε το αποτέλεσμα μέχρι να ακουστεί η κόρνα. Μάλιστα, το Φάληρο έπαιζε με λιγότερο παίκτη σε εκείνο το σημείο, καθώς ο Βλυσσίδης είχε δεχτεί κόκκινη λίγο πριν σε μια αντεπίθεση του Ερμή.