Παραιτήσεις – βόμβα από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣΣ είχαμε την Τετάρτη (10/4), καθώς οι δύο εκπρόσωποι του ΑΣΕΔ, Αποστόλης Κατσαρός (Α’ Αντιπρόεδρος) και Νίκος Μητσόπουλος αποτελούν παρελθόν με δική τους απόφαση. Η ανακοίνωσή τους αφήνει αιχμές για την διοίκηση του Νίκου Αυλωνίτη, τονίζοντας πως ουσιαστικά είναι ο βασικός υπαίτιος για μια σειρά πραγμάτων που αφορούν το άθλημα, αλλά και τις όχι καλές σχέσεις – σύμφωνα με τους ίδιους – με την ΓΓΑ και την ΕΠΟ. Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση – απάντηση από την πλευρά της Ένωσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

“Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, το Ελληνικό futsal βιώνει αρκετές δυσάρεστες καταστάσεις, με συνεχείς συγκρούσεις με θεσμικούς φορείς, αποτέλεσμα παραλείψεων του παρελθόντος αλλά κυρίως λανθασμένης στρατηγικής. Η μη αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπισή τους, μεγιστοποίησαν τις συνέπειές τους, οι οποίες είναι ήδη γνωστές:

1) Κίνδυνος απώλειας μορίων για τους αθλητές μας που επιθυμούν να μπουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, που πιθανώς θα οδηγήσει σε μαρασμό το άθλημά μας.
2) Διαρκής μείωση της χρηματοδότησης από τη ΓΓΑ χρόνο με το χρόνο, με την τελευταία του 2024 να μην έχει καταβληθεί ακόμη και παράλληλα είναι ορατός ο κίνδυνος την επόμενη χρονιά να μειωθεί περαιτέρω ή και να μηδενιστεί.
3) Μειωμένη στήριξη / συνεργασία με την ΕΠΟ σε όλα τα επίπεδα είτε οικονομικά είτε υποστηρικτικά.
4) Αποξενωμένοι πλήρως από τη ΓΓΑ, έχοντας παγιωθεί μια πλήρης διαστρεβλωμένη εικόνα (εξόχως δυσφημιστική) για το Futsal, σε όλα τα κλιμάκια από τον Υπουργό μέχρι τα στελέχη.

Οι καταστάσεις αυτές είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και ζοφερές για το μέλλον και αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του αγαπημένου μας αθλήματος.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι προσπάθειες, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα για διόδους επικοινωνίας και συνεννόησης με τους θεσμικούς παράγοντες, με τον τρόπο που έγιναν δεν επέφεραν θετικά αποτελέσματα και το χάσμα παραμένει.

Η ΕΠΟ & η ΓΓΑ πρέπει να είναι σύμμαχοί μας και καθημερινοί μας συνεργάτες, εάν θέλουμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για το άθλημά μας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω όλοι, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας, να παραμερίσουμε τα προσωπικά μας συμφέροντα και να χτίσουμε την εικόνα του Ελληνικού FUTSAL προβάλλοντας φερεγγυότητα και επαγγελματισμό προς όλες τις κατευθύνσεις. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας αναλογούν και μας αξίζουν όπως προβολή στα ΜΜΕ, Χορηγίες, Γήπεδα για το 5Χ5, ενδυνάμωση της Εθνικής Ομάδας, αύξηση των ομάδων, κλπ.

Με αυτές τις σκέψεις και με μοναδικό οδηγό το συμφέρον του αθλήματος και όχι το προσωπικό ή συλλογικό, οι υπογράφοντες την επιστολή αυτή, καταθέσαμε την πρότασή στον πρόεδρο της ΕΠΣΣ, με στόχο την αλλαγή της εικόνας, την άμεση βελτίωση των σχέσεων με τους θεσμούς και την ανάπτυξη του αθλήματος. Πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή για λόγους, οι οποίοι δεν συνάδουν με τη φιλοσοφία «το καλό του FUTSAL είναι πάνω από όλους», που εμείς πρεσβεύουμε.

Επίσης επειδή δεν μας εκφράζει ο σχεδιασμός και οι δράσεις για την αντιμετώπιση της συνολικής κατάστασης, οι οποίες θεωρούμε ότι θα συμβάλλουν στην επιπλέον πόλωση και θα οδηγήσουν σε χειρότερες καταστάσεις και σε συνδυασμό με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στην οικογένεια του FUTSAL, δηλώνουμε την άμεση παραίτησή μας από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ ΣΑΛΑΣ.

Ούτως ή άλλως, από την πρώτη στιγμή που θέσαμε υποψηφιότητα και εκλεχθήκαμε, η θέση μας ήταν και είναι, ότι υπηρετούμε και αγωνιζόμαστε πάντα για το συνολικό συμφέρον του Ελληνικού FUTSAL, το οποίο είναι πάνω από θέσεις και πρόσωπα. Για μας η «καρέκλα» στο Δ.Σ. δεν είναι ούτε αυτοσκοπός ούτε εργαλείο διαβίωσης & προβολής.

Φυσικά, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε για το FUTSAL που τόσο πολύ αγαπάμε ώστε να το οδηγήσουμε εκεί που το ονειρευόμαστε και εκεί που του αξίζει”.