Ύστερα από περίπου δύο μήνες με έντονο παρασκήνιο, διαβουλεύσεις, μαραθώνιες συζητήσεις και πολλές ανατροπές, τελικά το αποτέλεσμα ήταν το επιθυμητό. Φυσικά, αναφερόμαστε στο περιβόητο ζήτημα με την μοριοδότηση των περίπου 150 νεαρών αθλήτών της σάλας για την είσοδό τους στο πανεπιστήμιο, το οποίο πέρασε από χίλια κύματα, αλλά ευτυχώς είχε θετική κατάληξη.

Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρξε ένα γαϊτανάκι ανάμεσα στην ΕΠΟ και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Ομοσπονδία έπρεπε μέσα στην τρέχουσα βδομάδα να στείλει την επικυρωμένη, αναθεωρημένη και επικαιροποιημένη βαθμολογία και στη συνέχεια η ΓΓΑ να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Με συντονισμένες ενέργειες πολλών εμπλεκομένων, η ΕΠΟ το έπραξε και γι’ αυτό το θέμα λήθηκε.

Η ΓΓΑ δεν είναι αυτή που δίνει τα μόρια. Αυτό το κάνει το Υπουργείο Παιδείας, ωστόσο η ΓΓΑ κάνει τις ενέργειες περί εγγραφής των παιδιών στον κατάλογο των διακεκριμένων αθλητών.

Από πηγές κοντά στη ΓΓΑ προέκυπτε πως έπρεπε η ΕΠΟ να στείλει επικυρωμένη τη βαθμολογία για να δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Και όλα αυτά ενώ οι αθλητές και οι γονείς έβλεπαν να χάνονται οι κόποι της περασμένης χρονιάς και να είναι όλα στον… αέρα.

Καταλαβαίνετε ότι πολλές οικογένειες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους, είχαν προϋπολογίσει το μπάτζετ τους και ξαφνικά βρίσκονταν μετέωρες, χωρίς να ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι. Αν δεν λυνόταν το θέμα, θα πήγαινε στράφι η προσπάθεια των παιδιών, θα ήταν ως μη γενόμενη. Και φυσικά θα αποτελούσε μια μεγάλη οπισθοδρόμηση για την ελληνική σάλα.

Στο… παραένα υπήρξε “λευκός καπνός”. Η ΠΕΠΣΣ πίεσε από τη μεριά της με όποιο τρόπο μπορούσε και ο Νίκος Αυλωνίτης δεν έχασε ποτέ την πίστη του ότι θα δικαιωθεί, η ΕΠΟ έκανε αυτά που έπρεπε με τους κ.κ. Ιάκωβο Φιλιππούση (CEO) και Νικόλαο Μπάρτζη (προϊστάμενος της νομικής υπηρεσίας) να παίζουν σημαίνοντα ρόλο, ενώ ιδιαιτέρως κομβική ήταν και η παρέμβαση του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος ενέσκυψε από την πρώτη στιγμή πάνω από στο πρόβλημα με προφανή πρόθεση να βρεθεί νόμιμη λύση. Η παρουσία του ήταν καταλυτική…

Υπήρχε καλή διάθεση για να γίνουν με νόμιμο τρόπο οι παρεμβάσεις που χρειάζονταν, ώστε να μην βγει καμία πλευρά εκτεθειμένη. Ήταν λεπτό το θέμα και ήθελε σωστούς χειρισμούς. Έγιναν και πολλά τηλεφωνήματα, ώστε ο ένας να “σπρώξει” τον άλλον και όλοι μαζί να βρουν έναν κοινό τόπο προς όφελος των αθλητών και του αθλήματος.

Μεγάλη ήταν και η συνεισφορά των κ.κ. Παναγιώτη Κορωναίου και Φίλιππου Κανταράκη, αλλά και των γονέων που πίεσαν από τη μεριά τους και δεν άφησαν την υπόθεση στην τύχη της. Ήταν ένα θέμα που μακάρι να μην είχε χρειαστεί να φτάσει ως εδώ, αλλά έστω και έτσι δεν την πλήρωσαν οι μόνοι που δεν έφταιγαν, δηλαδή οι παίκτες και οι γονείς τους.

Η ισχύς εν τη ενώσει…