Το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής μπορεί να μην έχει πολλές ομάδες, εντούτοις γίνονται ματς υψηλού επιπέδου και θεάματος, υπάρχει ανταγωνισμός και θα γίνει μάχη για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη σεζόν.

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στην Ηλιούπολη, με την ΑΕ Καλαμακίου να επικρατεί της Αναγέννησης Θρακομακεδόνων με 5-3 και να σημειώνει την δεύτερη νίκη της, φτάνοντας τους έξι βαθμούς έναντι δέκα της Αναγέννησης, ενώ ο Αδέσποτος δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην αξιόμαχη Σάμο και νίκησε με 6-1, φτάνοντας τους 17 βαθμούς σε επτά αγώνες.

Όσο για το πρωτοπόρο Ρέθυμνο, έδωσε δυο αγώνες μέσα σε ένα 48ωρο και επιστρέφει στην Κρήτη με απολογισμό μια νίκη και μια ήττα. Απέναντι στον Διογένη Ολυμπιακού Χωριού ήταν εμφανώς ανώτερο και επικράτησε με 1-5, όχι όμως και απέναντι στο Φάληρο, το οποίο εκμεταλλεύτηκε την κόπωση των αντιπάλων και νίκησε 5-1, μπαίνοντας γερά στη μάχη της ανόδου.

Το Ρέθυμνο έχει 19 βαθμούς σε οκτώ αγώνες, έπεται με 17 ο Αδέσποτος και και με 15 το Φάληρο, έχοντας όμως επτά ματς, ενώ η Αναγέννηση είναι στους δέκα βαθμούς σε επτά ματς, από έξι έχουν Διογένης και Καλαμάκι επίσης σε επτά αγώνες, ενώ ακόμα δεν έχει πάρει κάποιον πόντο η Σάμος, η οποία είναι στην τελευταία θέση του πίνακα.

Αν μπορούμε να σταθούμε κυρίως σε δυο ματς, είναι αυτό του Καλαμακίου-Αλίμου με την Αναγέννησης Θρακομακεδόνων και του Φαλήρου με το Ρέθυμνο. Στο πρώτο ματς που έληξε με σκορ 5-3, οι γηπεδούχοι πήραν μια άτυπη ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο γύρο από την Αναγέννηση με σκορ 6-2.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 3-0 με χατ τρικ του Βαρβαγιάννη στο 2′, στο 9′ και στο 14′, προτού μειώσουν με πέναλτι οι φιλοξενούμενοι ένα λεπτό μετά με τον Ανδριανό. Εντούτοις, η τάξη αποκαταστάθηκε στο 16′ με τον Καπή, ο οποίος έκανε το 4-1. Με μακρινό πέναλτι δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Παπαζάνης έκανε το 4-2.

Στο δεύτερο μέρος, η Αναγέννηση μπορεί να τα βάζει και με την τύχη της, μετρώντας έξι δοκάρια, όμως άτυχη στάθηκε και η ομάδα του Καλαμακίου-Αλίμου, χάνοντας με τραυματισμό στην πλάτη τον Μουτσόπουλο. Ήρθε και η δεύτερη κίτρινη στον Αθανασιάδη που άφησε προσωρινά με παίκτη λιγότερο το Καλαμάκι, με αποτέλεσμα ο Γκουτσιούδης να κάνει το 4-3 και να δώσει χαρακτήρα θρίλερ στο ματς.

Στο 37′, ο Βαρβαγιάννης σκόραρε με πέναλτι και πέτυχε… καρέ στο ματς. Η έντονη διαμαρτυρία του προπονητή της Αναγέννησης, έκανε τους διαιτητές να τον αποβάλουν από τον αγωνιστικό χώρο στο 38′. Να τονιστεί πως το πρωτάθλημα διακόπτεται και αρχίζει στις 12 Ιανουαρίου του 2019.

Όσον αφορά στον αγώνα του Φαλήρου με το Ρέθυμνο, που ήταν το ντέρμπι της αγωνιστικής, οι γηπεδούχοι του Δημήτρη Πολποτίνη ήταν εμφανώς καλύτεροι και δικαίως έφτασαν στο θριαμβευτικό 5-1 απέναντι στους Κρητικούς.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Τζαφέρι άνοιξε το σκορ στο 5′, με τον Σαλίτα στο 17′ να διπλασιάζει τα γκολ της ομάδας του Φαλήρου, με το 2-0 να είναι και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στο β’ μέρος, θα περίμενε κανείς την αντίδραση των φιλοξενούμενων, εντούτοις ένα εκρηκτικό δίλεπτο (28′-29′) έφερε τα γκολ των Λαμπάι και Τζαφέρι για το 4-0. Ο Καΐρης διαμόρφωσε το 5-0 και στο 37′, ο Μερκούρι απλά μείωσε για το Ρέθυμνο σε 5-1.

Μια ημέρα πριν (8/12), το Ρέθυμνο έπαιξε με τον Διογένη Ολυμπιακού Χωριού που ήταν τυπικά γηπεδούχος, με τους Κρητικούς να επικρατούν εύκολα με 1-5. Για τους νικητές, από δυο γκολ πέτυχαν οι Μπραχιμάι και Μερκούρι και ένα ο Κυριακόπουλος, ενώ για τον Διογένη, που είχε μειώσει προσωρινά σε 1-2, σκόραρε ο Γερογιάννης.