Η Εθνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στον 3ο προκριματικό όμιλο του UEFA Futsal Euro 2022, χάνοντας 4-0 από μια ομάδα πολύ πιο έμπειρη, με τεράστια ποιότητα όπως είναι το Αζερμπαϊτζάν, στο Palace of Sport του Μπακού.

Η γαλανόλευκη στάθηκε αξιοπρεπώς στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε με βάση τον αντίπαλο που είχε απέναντί της και δύσκολα θα μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα. Τελείωσε τον όμιλο με έναν βαθμό, αυτόν που πήρε με τη Μολδαβία την προηγούμενη αγωνιστική στο ΔΑΪΣ.

Οι γηπεδούχοι είχαν 40 τελικές στο ματς έναντι 12 της Εθνικής μας. Οι Αζέροι είχαν 11 προσπάθειες εντός εστίας και 4 η Ελλάδα, 19 εκτός εστίας και 5 οι διεθνείς μας, ενώ 10 σουτ μπλοκαρίστηκαν και τρία δικά μας. Το Αζερμπαϊτζάν πήρε την πρώτη θέση στον όμιλο με 16 βαθμούς και προκρίθηκε, όπως και η Σλοβακία που βγήκε 2η με 11. Εκτός έμειναν οι Μολδαβοί με πέντε βαθμούς και η Ελλάδα με έναν.

Το σκορ άνοιξε ο Φίνεο έπειτα 2 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, για να ακολουθήσει μια άτυχη στιγμή του Γούση, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο ελληνικό τέρμα για το 2-0 ύστερα από 13 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα. Ο Ατάγιεβ στο 15’23 έγραψε το 3-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Πλέον, οι γηπεδούχοι είχαν καθαρίσει το ματς και στο 25ο λεπτό ο Τσοβντάροβ έκανε το 4-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.