Ναι καλά διαβάσατε και όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο! Το περασμένο Σάββατο (27/3) στον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος Λιθουανίας η Žalgiris Futsal αναδείχθηκε πρωταθλήτρια αφού νίκησε με 6-4 (με ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανατροπή από 0-4) την Vikingai Jonavos και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο πρώτο ματς πανηγύρισε τον 5ο συνεχόμενο τίτλο του συλλόγου ένα μήνα μετά επισημοποίηση της συμφωνίας που είχε συνάψει εδώ και ένα χρόνο ώστε να μετονομαστεί από Vytis σε Žalgiris!

Βασικός λόγος της μεγάλης αυτής καθυστέρησης ήταν οι περιορισμοί της UEFA που απαγορεύουν στις ομάδες που συμμετέχουν στο UEFA Futsal Champions League να αγωνιστούν με διαφορετικό όνομα από αυτό που δηλώθηκαν σαν πρωταθλητές την περασμένη αγωνιστική σεζόν. Η μεγάλη δύναμή του λιθουανικού futsal Vytis λοιπόν, αφού απέκλεισε την Hammarby στο Preliminary Round και την Hohenstein στο Main Round βρήκε στον δρόμο της την UGRA Yugorsk από την Ρωσία απέναντι στην οποία στάθηκε πολύ καλά και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από την Μόσχα με σκορ 3-0.

Με την επιστροφή της λοιπόν η Vytis έσπευσε να επισημοποιήσει την συμφωνία της με την μπασκετική υπερδύναμη BC Zalgiris Kaunas η οποία πέρα από το όνομα της παραχώρησε προς χρήση και το logo όπως ακριβώς είναι (!), δηλαδή με την μπάλα του μπάσκετ να δεσπόζει και το ΒC (Basketball Club) να φαίνεται κανονικά δίνοντας έτσι στην συνεργασία των 2 ομάδων τον πιο επίσημο και αδιαμφισβήτητο χαρακτήρα που θα μπορούσε να γίνει. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ο σύλλογος είχε κινηθεί για την δημιουργία τμήματος κλασσικού ποδοσφαίρου πριν μερικά χρόνια.

Το επίτευγμα αυτό είναι πολύ σημαντικό και για τους ανθρώπους την Vytis, που κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν σύλλογο τόσο ισχυρό και δυναμικό που προσέλκυσε το ενδιαφέρον ενός τεράστιου αθλητικού brand name που αποτελεί παραδοσιακή δύναμη στην Euroleague αλλά και για το άθλημα γενικότερα καθώς τέτοιες κινήσεις δίνουν κύρος  και δημοσιότητα στο futsal!

Μην ξεχνάμε πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Futsal του 2021 θα γίνει στην Λιθουανία τον Σεπτέμβριο και τον τελευταίο καιρό βλέπουμε πως η χώρα έχει μαγνητίσει τα βλέμματα του παγκόσμιου futsal, και με την αγωνιστική άνοδο της Vytis στο Champions League αλλά και με κινήσεις σαν και αυτή που μόνο καλό μπορούν να αποφέρουν μελλοντικά για τον χώρο!