Ύστερα από έναν χρόνο στην αγαπημένη του ομάδα, ΑΕΚ, ο Μιχαλίτσης αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί της Αφροδίτης και να ενταχθεί ξανά στο δυναμικό της Αθλητική Ένωση Λεμεσού της οποίας τα γκολπόστ προστάτευε για 3 χρόνια πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα. 

Παρά το νεαρό της ηλικίας του (μόλις 21 ετών) ο Μιχαλίτσης για δεύτερη φορά “μεταναστεύει” στο πρωτάθλημα της Κύπρου και μάλιστα σε μια ομάδα που πάντα έχει στόχο τον πρωταθλητισμό. Φέτος ειδικά η ΑΕΛ με προσεγμένες κινήσεις και μεθοδικότητα θέλει να δείξει πως θα είναι από του βασικούς διεκδικητές του τίτλου και σε αυτό το πλάνο φυσικά δεν θα γινόταν να μην υπάρχει θέση για έναν ταλαντούχο τερματοφύλακα που έχει αποδείξει πως έχει τις ικανότητες να βοηθήσει τον σύλλογο να πετύχει τους στόχους του.

Το FutsalHellas.com συνομίλησε με τον διεθνή τερματοφύλακα ο οποίος είπε τα εξής:

Η ΑΕΛ, σαν πρώτη μου ομάδα εκτός συνόρων, είχε μοναδική θέση στη καρδιά μου και σε συνδυασμό με το ότι πάντα δημιουργουσαμε ένα σύνολο, ουσιαστικά οικογένεια, μέσα και έξω από το γήπεδο δεν θα μπορούσα να είμαι κάθε άλλο παρά χαρούμενος και ανυπόμονος για την φετινή χρονιά. Να αναφερθώ και στους οπαδούς της ΑΕΛ οι οποίοι μου έδειξαν από το πρώτο λεπτό τεράστια αγάπη ακόμα και όταν έφυγα από την ομάδα και τους είμαι ευγνώμων για αυτό ελπίζοντας να μπορέσω να τους το ανταποδώσω όπως μπορώ μέσα στο γήπεδο

Ερωτώμενος για τους στόχους της ομάδας μας είπε:

Οι στόχοι για φέτος έχουν ήδη ειπωθεί στην ομάδα και το μόνο σίγουρο είναι πως κοιτάμε πολύ ψηλά! Η ΑΕΛ είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες και σε όποιο άθλημα και αν αγωνίζεται πρέπει να πρωταγωνιστεί. Εμείς με την σειρά μας θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να φέρουμε την ομάδα στην κορυφή

Τέλος αναφέρθηκε στην διαφορά επιπέδου ανάμεσα στο ελληνικό και κυπριακό πρωτάθλημα:

“Στο Κυπριακό πρωτάθλημα σίγουρα βοηθάει η παρουσία των ξένων ποδοσφαιριστών, μην ξεχνάμε έχουν περάσει και παίκτες με τεράστια εμπειρία (Betao, Roninho) και για εμάς που αγωνιζόμαστε μαζί τους μόνο να πάρουμε γνώσεις και εμπειρίες μπορούμε”