Ο προπονητής της Καλλιθέας, Σταύρος, Μαυράκης, μίλησε στο Futsalhellas.com, μια ημέρα μετά τη συνάντηση των ομάδων με το Δ.Σ. της ΠΕΠΣΣ για το format του επόμενου πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Futsal Super League και άλλα κομβικά ζητήματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο σάλας.

Τι απάντησε για τη μεγάλη κατηγορία, για το αν πρέπει να συμμετάσχουν δέκα ομάδες στην Α’ Εθνική σε βάθος διετίας, για το αν οφείλουν οι ομάδες που έχουν ανδρικό τμήμα, να έχουν τουλάχιστον μια ομάδα υποδομών, αλλά και για τη δική του ομάδα και τι προτίθεται να παρουσιάσει.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Φαίνεται ότι πάμε για πρωτάθλημα όλοι με όλους και όχι για δυο ομίλους των επτά. Συμφωνείς με αυτή την εξέλιξη;

“Συμφωνώ απόλυτα με τον απόλυτο ανταγωνισμό και όχι με τον επιλεκτικό. Ένας μαραθώνιος πρωταθλήματος δινει το δικαίωμα σε αναπροσαρμογή στόχων μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αφού παράγοντες όπως μεταγραφές χειμώνα, κόπωση, αλλά και άλλων παραγόντων θα ανανεώνει το ενδιαφέρον των ομάδων και κυρίως των παικτών. Θέλουμε ένα πρωτάθλημα γεμάτο και όχι ένα τουρνουά εποχικό”.

Πιστεύεις ότι σε βάθος διετίας θα ήταν καλό για τη μεγάλη κατηγορία να έχει δέκα ομάδες, στη λογική ότι έτσι θα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;

“Ο αριθμός δεν σημαίνει απόλυτα και τον καλύτερο ανταγωνισμό. 10 ομάδες με τις κλασσικές 4 κάθε χρόνο στο τέλος να είναι πάντα οι ίδιες, δεν αλλάζει κάτι. Θα πρέπει να βρεθούν και άλλες υποστηρικτικές μέθοδοι για τις υπόλοιπες ομάδες, ώστε να γίνει ανταγωνιστικο το πρωτάθλημα. Υπάρχουν ομάδες που παίρνουν τους καλύτερους παίκτες από τις πιο μικρές, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται και οι παίκτες αυτοί να χάνουν πολλά λεπτά συμμετοχής και κατ’ επέκταση την βελτίωσή τους. Εγώ είμαι υποστηρικτής του μεγάλου αριθμού ανταγωνιστικών ομάδων. Θεωρώ ότι πρωτάθλημα 12 ομάδων είναι καλύτερο, καθώς επίσης και συμμετοχή επαρχιακων ομάδων σε αυτό”.

Οι ομάδες που έχουν ανδρικό τμήμα, πρέπει να έχουν τουλάχιστον μια ομάδα υποδομών. Η Καλλιθέα προς το παρόν έχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα. H άποψή σου ποια είναι;

“Οι ομάδες που συμμετέχουν, θα πρέπει να υποστηρίζουν με τις υποδομές τους το άθλημα και όχι το πρωτάθλημα των μεγάλων. Αν θέλουμε εξέλιξη, αυτό πρέπει να γίνει με τη στήριξη της ένωσης και όχι εκβιαστικα. Τα κόστη είναι υπερβολικά για την συμμετοχή και τους αγωνες (διαιτησίας, παράβολα) . Όμως, αν πρέπει να υπάρξουν κανόνες για την συμμετοχή των ανδρών, αυτη να είναι οριζόντια για όλους. Αν κάποια ομάδα δεν πλήρει τις προϋποθέσεις, να μην συμμετέχει ή να μην προβιβαζεται από την Β’ στην Α’ κατηγορία”.

Τι πιστεύεις για του χρόνου; Θα δούμε καλύτερο πρωτάθλημα από το φετινό;

“Θέλω να είναι πιο ανταγωνιστικο σε όλες τις μορφές του. Με το τρόπο ενός μαραθώνιου πιστεύω ότι θα το πετύχουμε. Η άνοδος κάθε χρόνο είναι εμφανής από τη μεριά των παικτών και των ομάδων. Το ίδιο περιμένουμε και από την μεριά των διαιτητών και των παραγόντων”.

Τέλος, μια θέση σου για το τι Καλλιθέα θα δούμε τη νέα σεζόν.

“Η Καλλιθέα είναι μια ομάδα που συμμετέχει πολλά χρόνια στο futsal και θα πρέπει να σεβαστούμε την ιστορία της και να καταφέρουμε να την διατηρησουμε σε πιο ψηλά σκαλοπάτια. Θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τα καταφέρουμε και ήδη έχουμε συμφωνήσει για τα επόμενα βήματα της ομάδας μας. Η ενίσχυση της ομάδας είναι βασικό στοιχείο και σε συνδυασμό με τους παίκτες που έχουμε, να φτιάξουμε ένα ανταγωνιστικο σύνολο”.