Στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε για λογαριασμό της ΠΕΠΣΣ, ο Νίκος Αυλωνίτης αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο της Εθνικής ομάδας, η οποία προέρχεται από μια πολύ μεγάλη επιτυχία στον προ-προκριματικό όμιλο της Μάλτας και έχει δυο αγώνες με την Τουρκία στον δρόμο για να διεκδικήσει μετέπειτα σε όμιλο των τεσσάρων την πρόκρισή της στα τελικά του Euro.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ανέφερε πως η επιτυχία ανήκει αποκλειστικά στον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιάννη Ζιάβα και στους διεθνείς και πως δεν πρέπει να την καρπωθεί κανένας άλλος. Στάθηκε στο εξαιρετικό κλίμα στις τάξεις των παικτών, όπως το έζησε στη Μάλτα που βρέθηκε με την αποστολή και τόνισε πως ούτε η UEFA γνωρίζει πότε θα γίνουν τα ματς με τους Τούρκους.

Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν υπήρξαν προβλήματα στην προετοιμασία, απάντησε πως ήταν πάρα πολλά, διότι δεν υπήρχε δυνατότητα για πολλές προπονήσεις, πως η γαλανόλευκη έπρεπε να συγκεντρώνεται στη Σαλαμίνα και πως τα εμπόδια ήταν πολλά, έστω και αν στο τέλος ήρθε μια μεγάλη επιτυχία, η οποία έκανε υπερήφανους όλους τους ανθρώπους του αθλήματος.