Η φετινή σεζόν που έχει περάσει από χίλια κύματα λόγω του κορονοϊού και προφανώς έχει πολλές ιδιαιτερότητες, είναι ιστορική για το Νέο Ικόνιο. Έστω και σε μια… κοουτσουρεμένη κατά ένα γύρο κανονική περίοδο, κατάφερε να κάνει μια εξαιρετική πορεία και να τερματίσει οριστικά στην 3η θέση, πίσω από ΑΕΚ και Δούκα, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η ομάδα των Ζάχου και Καρασάββα είναι άξια συγχαρητηρίων απ’ όλη την φουτσαλική οικογένεια, καθώς δεν κάνει υπερήφανο μονάχα το Πέραμα, αλλά το άθλημα γενικά. Είναι πολύ όμορφο να αναδύονται νέες δυνάμεις στο άθλημα, διότι αυτό φανερώνει ότι υπάρχουν σωματεία που κάνουν πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά.

Το ίδιο ισχύει και για τον 4ο Ερμή Ζωγράφου του Θανάση Τσακανίκα, αλλά και για τη δυνατή φέτος Σαλαμίνα του Χαράλαμπου Συντζανάκη. Παρά τα αναρίθμητα προβλήματα, τις πολύμηνες διακοπές, τα όσα έχει περάσει το ποδόσφαιρο σάλας, πολλά σωματεία δουλεύουν με υγιή και σπουδαίο τρόπο, που αποτελεί παράδειγμα.

Το Νέο Ικόνιο στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής πέρασε με 5-2 από τη Σαλαμίνα, η οποία έχει μπροστά της έναν “τελικό” με τον Ηνίοχο. Καμία ομάδα δεν θα ήθελε να τερματίσει 8η και να διασταυρωθεί με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο, όπου σε ένα ματς θα κυνηγάει μόνο τη νίκη, αφού και η ισοπαλία θα δίνει την πρόκριση στους κιτρινόμαυρους.

Η Σαλαμίνα προηγήθηκε 1-0 και 2-1 με τους Νάννο και Καραγιοξή, αλλά το Ικόνιο κατάφερε να ισοφαρίσει ισάριθμες φορές, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 2-2. Στο β’ μέρος, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν… στροφές, πέτυχαν άλλα τρία τέρματα και έφτασαν στο δίκαιο τρίποντο μέσα στο νησί. Χατ τρικ σημείωσε ο Π. Χονδρουδάκης για τους νικητές, ένα ο Γ. Χονδρουδάκης και ένα ο Κοντογιώργης.