Στο futsalhellas.com, σας είχαμε ενημερώσει πριν μερικές ημέρες για το πρώτο συνέδριο προπονητών τερματοφυλάκων το τριήμερο 6-8 Ιουλίου στο Μπιλμπάο και συγκεκριμένα στο Etxebarri.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι η μόνη δράση που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο στη χώρα των Βάσκων, διότι στο ίδιο μέρος θα γίνει προπονητικό καμπ για τερματοφύλακες. Από τις 5 ως τις 8 Ιουλίου συγκεκριμένα θα λάβει χώρα ένα καμπ μόνο για τη νευραλγική θέση των γκολκίπερ για παιδιά ηλικίας από 8 ως 18 ετών και αφορά αγόρια και κορίτσια.

Προπονητές είναι οι José Venancio Lopez Hierro, Mon Barreiro Posse (προπονητής τερματοφυλάκων της εθνικής Ισπανίας και της Santiago Futsal) και Adrián Paz Franco (προπονητής τερματοφυλάκων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος).

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία, που φανερώνει τη σπουδαιότητα του τερματοφύλακα και ότι πλέον υπάρχει εξειδίκευση και στόχευση, ώστε να βγουν μελλοντικά σπουδαίοι πορτιέρε που θα αφήσουν εποχή. Η δουλειά ξεκινάει πάντα από τη μικρή ηλικία.