Ο Παναθηναϊκός έστειλε ανοικτή επιστολή στην ΠΕΠΣΣ, τονίζοντας πως η ανακοίνωση αυτή δεν είναι διαμαρτυρίας αλλά κοινού προβληματισμού και αφορά τα κρούσματα κορονοϊού και το ότι οι πράσινοι παίζουν με μισή ομάδα στα τελευταία παιχνίδια τους. Μάλιστα, αναφέρει πως στον αγώνα με το Φάληρο η αντίπαλη ομάδα ενημέρωσε για θετικό κρούσμα εντός της προηγούμενης εβδομάδας και όμως διεξήχθη κανονικά. “Με ποια αιτιολόγηση ορίστηκε ο αγώνας;” αναρωτιούνται οι πράσινοι.

Αναλυτικά:

“Αθήνα 12 Οκτωβρίου 2020
Αρ.πρωτ. 363/2020
Από: ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο – τμήμα ποδοσφαίρου Σάλας
Προς: Tην επιτροπή πρωτ/τος της ΠΕΠΣΣ
Ανοικτή επιστολή

Κύριε πρόεδρε

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και αποτελέσματα των αγώνων του Σ/Κ θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας κάποιες ερωτήσεις και προβληματισμούς. Τονίζουμε εκ των προτέρων ότι η ανακοίνωση αυτή δεν είναι διαμαρτυρίας αλλά κοινού προβληματισμού:

Η ομάδα μας έχει δυστυχώς 7 παίκτες τις τελευταίες δυο εβδομάδες σε καραντίνα λόγω COVID-19. Εντούτοις είναι η μόνη ομάδα που αναγκάστηκε να αγωνισθεί 3 φορές σε 8 μέρες με σύνθεση ανάγκης 6 παικτών (εκ των οποίων 2 τραυματίες) και 3 τερματοφυλάκων. Είναι λογικό αυτό;

Στο χθεσινό αγώνα η αντίπαλη ομάδα ενημέρωσε για θετικό κρούσμα εντός της προηγούμενης εβδομάδας. Σύμφωνα και με τις οδηγίες για τη διεξαγωγή του πρωτ/ματος που είναι αναρτημένες και στον ιστότοπο της Ένωσης απαιτείται 7ήμερη (ή 5ήμερη με τεστ) αποχή των εμπλεκομένων στελεχών λόγω συμμετοχής σε προπονήσεις με το θετικό κρούσμα της ομάδας. Με ποια αιτιολόγηση ορίστηκε ο χθεσινός μας αγώνας;; Δεν αποτελεί πιθανό κίνδυνο για περαιτέρω διάδοση του COVID-19 ο χθεσινοβραδινός αγώνας;;

Τα μη αναμενόμενα αποτελέσματα και τα τεράστια σκορ που προκύπτουν όταν κάποιες ομάδες παίζουν με σύνθεση ανάγκης αποτελούν πρόοδο του αθλήματος και καθιστούν το πρωτάθλημα απρόβλεπτο ή ενέχουν ρίσκο αλλοίωσης του;; Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι τα παραπάνω ερωτήματα θα κοινοποιούνταν ακόμα και εάν τα αποτελέσματα των αγώνων μας ήταν νικηφόρα. Προτεραιότητα αποτελεί η υγεία όλων των εμπλεκομένων και η αξιοπιστία και πρόοδο του αθλήματος και των διοργανώσεων αυτού.Σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε την διακοπή του πρωτ/ματος, αντιθέτως αγωνιζόμαστε για την βελτίωση του.Παρακαλώ ως προς την έγκαιρη απάντησή σας.

Με εκτίμηση Χρήστος Κολοκυθάς
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΠΑΟ FUTSAL”