Το πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Futsal Super League ξεκινάει και οι 12 μονομάχοι της σάλας μπαίνουν στην… αρένα με στόχο να εκπληρώσουν τους στόχους τους και να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο όσα δούλεψαν κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας τους.

Ο στόχος είναι να μην υπάρχουν αποχωρήσεις, όπως δυστυχώς συνέβη την περσινή σεζόν, όπου φτάσαμε να γίνεται πρωτάθλημα με δυο λιγότερες ομάδες. Δεν κάνει καλό ούτε στην αξιοπιστία του πρωταθλήματος, το οποίο όλοι θέλουν να βελτιωθεί ποιοτικά και οργανωτικά, να αναβαθμιστεί το προϊόν και να γίνει πολύ πιο θελκτικό.

Το ποδόσφαιρο σάλας πρέπει να βρει θέση στις καρδιές των Ελλήνων φιλάθλων, να μεγαλώσει, να μπει στις συνειδήσεις του κόσμου και να μην βρίσκεται στο περιθώριο. Ένα πρωτάθλημα συναρπαστικό και δυνατό θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τα ευχολόγια βέβαια δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα, γι’ αυτό καλό είναι να δούμε στην πράξη το τι θα γίνει, όταν θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Οι αναβολές και το πρόγραμμα… λαστέξ δεν αποτελούν καλό οιωνό. Φέτος, έχουμε με το… καλημέρα την πρώτη αναβολή αγώνα και πρόκειται γι’ αυτό ανάμεσα σε Νέο Ικόνιο Σάλας και Καλλιθέα Futsal.

Αναφορικά με το πρόγραμμα της πρεμιέρας, ο πρωταθλητής Δούκας υποδέχεται στο ΔΑΪΣ τον Μινώταυρο (23/9, 18:30), η Κυπελλούχος ΑΕΚ μετά την κατάκτηση του Super Cup έχει εκτός έδρας αγώνα με τη Σαλαμίνα (23/9, 19:00), ενώ ο φιναλίστ Παναθηναϊκός ξεκινάει τις υποχρεώσεις του με την Επίλεκτη Ακαδημία Αθηνών (23/9, 18:00) στο κλειστό της Κυψέλης, το οποίο θα χρησιμοποιούν φέτος ως έδρα του.

Στο ντεμπούτο της στην πρώτη κατηγορία, η Kόμπρα υποδέχεται τον ιστορικό Ηνίοχο (23/9, 19:00), ενώ ο Ερμής Ζωγράφου θα φιλοξενήσει στην έδρα του την Ολυμπιάδα Αγίας Παρασκευής (22/9, 21:30), η οποία παραδοσιακά είναι από τις δυνατές ομάδες του πρωταθλήματος.

Θυμίζουμε πως  το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος διεξάγεται την 5η αγωνιστική ανάμεσα στον Δούκα και τον Παναθηναϊκό στο ΔΑΪΣ, ενώ την 7η η ΑΕΚ υποδέχεται τον Δούκα στο Καματερό, το οποίο θα χρησιμοποιεί φέτος η Ένωση ως έδρα. Την 8η αγωνιστική, έχουμε το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ στην Κυψέλη.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας (εξαίρεση το Νέο Ικόνιο – Καλλιθέα):