Δυο φιλικά με αντίπαλο την Κύπρο έδωσε το διήμερο 9-10 Μαρτίου η Εθνική ομάδα των Νέων στο Κλειστό Γυμναστήριο “Τάσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία”, με συγκομιδή μια ισοπαλία (2-2) και μια ήττα (4-2). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει προκριθεί στην β’ προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων και ο Γιάννης Ζιάβας ήθελε να δει κάποια πράγματα πριν τις επίσημες μάχες!

Θυμίζουμε πως η γαλανόλευκη είχε βγει πρώτη με επτά βαθμούς στην πρώτη προκριματική φάση με αντιπάλους τη Λιθουανία, την Ανδόρα και το Μαυροβούνιο. Πλέον, κοιτάζει το επόμενο βήμα με αντιπάλους όπως η Λευκορωσία, η Ρωσία και η Τσεχία και γι’ αυτό έδωσε αυτά τα δυο φιλικά, για την καλύτερη προετοιμασία των διεθνών μας για τους αγώνες το διάστημα 27-30 Μαρτίου επί ρωσικού εδάφους.

Το futsalhellas.com συνομίλησε με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Γιάννη Ζιάβα, προκειμένου να μας μεταφέρει τα συμπεράσματα απ’ αυτά τα δυο φιλικά, το τι ήθελε να δουλέψει αυτές τις ημέρες με τους διεθνείς, τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών και να μας πει ποιος είναι ο στόχος της Εθνικής μας από εδώ και πέρα, αφού έχει μπροστά της ένα μεγάλο στόχο!

“Είμαστε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας μας για τα παιχνίδια του προκριματικού ομίλου στη Μόσχα και το ταξίδι στην Κύπρο και βέβαια τα δυο φιλικά παιχνίδια που δώσαμε ήταν πολύ χρήσιμα. Η Κύπρος είναι μια πολύ καλή ομάδα με αρκετούς πολύ αξιόλογους παίκτες και πολύ οργανωμένη σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού της καθώς δουλεύει για αρκετό καιρό και έχει δώσει και αρκετά παιχνίδια. προετοιμασίας”, μας είπε αρχικά ο Γιάννης Ζιάβας και συνέχισε:

“Εμείς από την πλευρά μας σταθήκαμε πολύ καλά σε μεγάλα διαστήματα και των 2 παιχνιδιών, προσπαθώντας να παίξουμε παιχνίδι κατοχής και δημιουργίας ευκαιριών ταυτόχρονα, προσπαθώντας να παίξουμε καλή ατομική και ομαδική άμυνα. Ένα από τα στοιχεία του παιχνιδιού μας που πήγε πολύ καλά, ήταν το transition που μας έδωσε φάσεις αλλά και γκολ. Αν, δε, ήμασταν λίγο πιο αποτελεσματικοί σε αυτό , τότε θα είχαμε προηγηθεί στο σκορ και τα δυο παιχνίδια και θα διεκδικούσαμε με άλλες αξιώσεις και τις 2 νίκες”.

Επιπλέον, ο ομοσπονδιακός προπονητής ανέφερε στο futsalhellas.com: “Από εκεί και πέρα. έγιναν και πολλές αλλαγές και δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα και αυτό επηρέαζε κάποιες στιγμές την ομοιογένεια και τον ρυθμό μας. Να σημειώσω ότι στο τουρνουά αυτό ήρθαν μαζί μας 4 νέα παιδιά (πήραν κάποιο χρόνο συμμετοχής οι 3), ενώ έπαιξαν για πρώτη φορά και 2 παίκτες που δεν είχαν παίξει καθόλου στη Λιθουανία.

Σίγουρα το πρόσημο για την Εθνική μας είναι θετικό από το τουρνουά αυτό και σίγουρα είμαστε καλύτερη ομάδα από αυτή που επέστρεψε από την Λιθουανία. Γνωρίζουμε βέβαια ότι το επίπεδο των ομάδων και ο βαθμός δυσκολίας των αγώνων στη Ρωσία θα είναι πολύ υψηλός, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να βελτιωνόμαστε σε κάθε προπόνηση, ώστε να εμφανιστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί… Και βέβαια, πάντα θα έχουμε και το στόχο σε κάποιο ματς να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και κάτι παραπάνω”.