Η Εθνική συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε προκριματικό όμιλο EURO και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Ζιάβας, οριοθετεί τους στόχους της ελληνικής ομάδας σε αυτή τη διαδρομή, που ξεκινά με τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μολδαβία στις 28/01/2021 στις 18:30.

Το σύστημα διεξαγωγής περιελάμβανε προκριματικό γύρο. Εκεί η Εθνική Ομάδα είχε πολύ καλή παρουσία τον περασμένο Μάρτιο στη Μάλτα, κερδίζοντας τη συμμετοχή της στα play-off όπου απέκλεισε την Τουρκία και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο group stage του EURO 2022, με αντιπάλους τρεις ισχυρές ομάδες, το Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκεται στην 6η θέση του UEFA Ranking, τη Σλοβακία, 16η και τη Μολδαβία που κατέχει την 24η θέση της κατάταξης (στο no 35 η Εθνική μας).

Για τη συμμετοχή στον 3ο όμιλο της προκριματικής φάσης, ο κ. Ζιάβας δήλωσε τα ακόλουθα: “Έχουμε στο μυαλό μας δύο στόχους. Ο πρώτος αφορά στην εξέλιξη της ομάδας και τα γενικότερα οφέλη που μπορεί να έχει από την εμπειρία της συμμετοχής για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο της διοργάνωσης. Γι αυτό και θα επιδιώξουμε τη σταδιακή βελτίωση, από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το γεγονός ότι οι αγώνες είναι μέσα-έξω και θα παίξουμε συνολικά έξι ματς, ευνοεί αυτόν τον στόχο.

Ως προς το αγωνιστικό μέρος, οφείλουμε να παρουσιαστούμε όσο πιο ανταγωνιστικοί μπορούμε, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε δύο μεγαθήρια στον χώρο του Ποδοσφαίρου Σάλας, το Αζερμπαϊτζάν και τη Σλοβακία και μια πολύ καλή ομάδα, τη Μολδαβία. Θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας σε αυτούς τους αγώνες και είμαι σίγουρος ότι δεν θα είμαστε ο φτωχός συγγενής, παρά τη διαφορά που έχουμε με τις αντιπάλους μας, κάτι που αποτυπώνεται και στην κατάταξη της UEFA.

Γνωρίζαμε πριν την κλήρωση, από την κατανομή των ομάδων στα γκρουπ δυναμικότητας, ότι θα είχαμε για αντιπάλους τρεις πολύ ισχυρές ομάδες. Όλοι μας ανυπομονούμε για την έναρξη των αγώνων και θέλουμε να πάρουμε τον πρώτο μας βαθμό και γιατί όχι την πρώτη μας νίκη σε προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος”.

Ειδικά για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Μολδαβία με τον οποίο η Εθνική Σάλας ξεκινά τις υποχρεώσεις της στον όμιλο, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε:

“Η Μολδαβία δεν είναι μεγαθήριο, είναι όμως πολύ καλή ομάδα, με μεγαλύτερες εμπειρίες από εμάς. Κάθε ξεκίνημα είναι δύσκολο, οπότε θα προσπαθήσουμε να βρούμε όσο το δυνατόν νωρίτερα ρυθμό και να βελτιώνουμε την απόδοσή μας μέσα στο παιχνίδι όσο θα περνά ο χρόνος. Είναι σημαντικό να αρχίσουμε με μια καλή εμφάνιση. Αυτό αποτελεί την πρώτη επιδίωξη και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στην εξέλιξη του αγώνα”.