Το UEFA Futsal Champions League 2019-2020 βρίσκει επιτέλους πρόσφορο έδαφος για να τελειώσει, και το Final 4 της Βαρκελώνης επιτέλους θα λάβει χώρα αυτό το ΣΚ. Οι Εl Pozo Murcia(ESP), Tyumen(RUS), Barca (ESP), και  KPRF (RUS) θα τα δώσουν όλα μετά απο πολύμηνη αναμονή για την κατάκτηση του πολυπόθητου 1ου Champions League (όπως μετονομάστηκε πλέον).

Όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά απο το COSMOTE 6HD.

Την Παρασκευή 9/10 στις 17:00 και 22:00, ενώ την Κυριακή 11/10 θα μεταδοθεί ο μικρός και μεγάλος τελικός στις 17:00 και 21:00 αντίστοιχα.

Οι πρωταγωνιστές των 4 ομάδων μίλησαν σε πορτογαλικό μέσο και ανέφεραν:

Ο Ferrao της Barca  σε δηλώσεις του ανέφερε: Όσον αφορά τους στόχους της Barca, ο Ferrão είπε ότι “είναι ξεκάθαροι, γιατί κάθε φορά που φοράμε τη φανέλα της Barça, ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει και οι στόχοι είναι πάντα να “πολεμάμε “για κάθε τίτλο”. Είναι ο πρώτος τίτλος που έχουμε μπροστά μας για φέτος, και παίζουμε στο σπίτι μας ακόμη και χωρίς κοινό. Χάνουμε λίγο δύναμη χωρίς τον κόσμο μας, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, πρέπει να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ευκαιρία για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον τίτλο, που ο ίδιος ονειρεύεται πιο πολύ από όλους”.
Ο Ferrão είπε επίσης ότι “είναι ο μόνος τίτλος που δεν έχω ακόμα με την Barça, και μετά τον τραυματισμό μου, φοβήθηκα οτι αν παιζόταν τον Απρίλιο όπως ήταν προγραμματισμένο δεν θα έδινα το παρόν. Η μοίρα τα εφερε έτσι να συμβούν, και προσπάθησα να επιταχύνω την ανάκαμψή μου για να παίξω οπωσδήποτε και να είμαι 100% έτοιμος. Είναι ένας στόχος πολύ μεγάλος για μένα, για να δείξω ότι ανέκαμψα και να κερδίσω τον μοναδικό τίτλο που μου λείπει με αυτή την φανέλα. ”

Ο Τάφι της Tyumen  σε δηλώσεις του τόνισε το γεγονός ότι η ομάδα του έχει ήδη ξεκινήσει τη Ρωσική Λίγκα και αισθάνεται προετοιμασμένη για τους αγώνες. “Έχουμε ήδη ξεκινήσει τη Ρωσική Λιγκα, οπότε βρισκόμαστε ήδη σε καλό ρυθμό και αν είμαστε στα καλύτερά μας έχουμε καλή πιθανότητα να φτάσουμε στον τελικό, αφού περάσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές καραντίνας, το να είσαι μέσα στο σπίτι, ήταν μια δύσκολη κατάσταση και το χειρότερο τελείωσε.” Ο άσος απο την Βραζιλία είπε επίσης ότι “προπονούμαστε πολύ και αισθανόμαστε προετοιμασμένοι για αυτόν τον διαγωνισμό. Πιστεύω ότι οι ημιτελικοί είναι πολύ ομοιόμορφοι και στις δύο πλευρές και οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και ελπίζουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και να μπορέσουμε να φτάσουμε στον τελικό. Προσωπικά δεν μπορώ να σταματήσω να ονειρεύομαι αυτόν τον τίτλο, αλλά βήμα βήμα και όλα μπορουν να συμβούν. ”

Ο Romulo της KPRF ανέφερε:Όσον αφορά το γεγονός ότι τα παιχνίδια θα παιχτούν χωρίς κοινό, ο Ρoμούλo είπε ότι «είναι κρίμα να παίζουμε χωρίς οπαδούς σε μια τέτοια τελική φάση, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε το  πρωτόκολλο ασφαλείας». Είμαστε μεταξύ των 4 κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη κι αυτό δεν ήταν εύκολο, αλλά η KPRF είναι πολύ σίγουρη και αισιόδοξη για αυτά τα παιχνίδια.”

Ο Leo Santana, άσος της ElPozo είπε επίσης ότι “Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες δεν θα είναι οι ίδιοι λόγω του γεγονότος ότι δεν θα έχει την ατμόσφαιρα των οπαδών, το οποίο στον τελικό είναι ένα απίστευτο περιβάλλον, αλλά όταν πρόκειται για τους τελικούς της UEFA είναι αδύνατο να μην είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα. Θέλουμε να είμαστε στον τελικό, η σκέψη μας όμως είναι βήμα βήμα. Φτάσαμε έτσι ώς εδώ, κερδίζοντας καθε ενα παιχνίδι ξεχωριστά, φάση φάση χωρίς να σκεφτόμαστε τα άλλα παιχνίδια, οπότε ετσι και πρέπει να είναι, να σκεφτόμαστε τον ημιτελικό πρώτα και να κερδίσουμε.  Όσον αφορά το γεγονός ότι ήταν εκτός ανταγωνισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Σαντάνα είπε ότι “ήταν πολύ δύσκολο να μείνω έξω τόσο πολύ, ειδικά στην περίπτωσή μου όταν πέρυσι τραυματίστηκα για όλη τη σεζόν. Ειμαι ανήσυχος αλλά και χαρούμενος για την επιστροφή στους αγώνες”.