Ο Δούκας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην ελληνική σάλα τα τελευταία χρόνια και το πιστοποιούν οι τίτλοι που κατακτάει. Τρία σερί πρωταθλήματα, ενώ φέτος στοχεύει και στο δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ, αφού έπεται και ο τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΚ, την οποία πάντως νίκησε 3-0 στους τελικούς της Stoiximan Futsal Super League.

To Futsalhellas.com συνομίλησε με τον Λάμπρο Τσίνα, ένα από τα γρανάζια της καλοκουρδισμένης μπλε μηχανής του Γιάννη Μοστριού, προκειμένου να καταθέσει την δική του άποψη για τον θρίαμβο του Δούκα, το φετινό πρωτάθλημα, τα κλειδιά της επιτυχίας, ενώ απάντησε και για το πώς βλέπει την είσοδο δυνατών brand στο futsal.

Αναλυτικά:

Τρίτο σερί πρωτάθλημα για τον Δούκα, ο οποίος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια. Αυτή η συλλογή τίτλων ήταν κάτι που το περίμενες όταν ερχόσουν από την Ολυμπιάδα;

“Δεδομένης της ιστορίας της ομάδας και έχοντας ήδη ζήσει από μέσα τον τρόπο λειτουργίας της, στο προηγούμενο πέρασμά μου από αυτήν, γνώριζα ότι πηγαίνω σε μία ομάδα με επαγγελματισμό, που έχει συνηθίσει να πρωταγωνιστεί και να επιδιώκει την κατάκτηση τίτλων, οπότε ναι, περίμενα μία ανάλογη πορεία”.

Πήρατε αήττητο πρωτάθλημα, νικήσατε 3-0 στους τελικούς και θα πει κάποιος ότι ήρθε εύκολα ο τίτλος. Ήταν έτσι τα πράγματα;

“Κάποιος που δεν έχει παρακολουθήσει τους τελικούς, μπορεί να θεωρήσει ότι ήταν μία εύκολη σειρά αγώνων για εμάς. Όμως, η ΑΕΚ είναι μία πολύ ποιοτική ομάδα που κατάφερε να μας δυσκολέψει αρκετά και τα ματς κρίθηκαν στις λεπτομέρειες”.

Ποια ήταν τα σημεία κλειδιά της επιτυχίας σας;

“Τα σημεία κλειδιά της επιτυχίας αυτής θεωρώ ότι είναι το ομαδικό πνεύμα, η προσήλωση στο πλάνο των προπονητών και η σκληρή και καθημερινή δουλειά”.

Μια ομάδα που κατακτά τους εγχώριους τίτλους και μάλιστα με τρόπο εμφατικό, ποιους μεγαλύτερους στόχους μπορεί να βάλει;

“Σίγουρα ο στόχος της ομάδας πλέον, είναι η πρόκριση στον επόμενο γύρο των ομίλων του Champions league διότι τις προηγούμενες φορές αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες και πιστεύω ότι φέτος το αξίζουμε”.

Ποια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της σεζόν για τον Δούκα;

“Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν σφύριξε ο διαιτητής τη λήξη του τρίτου τελικού και γίναμε όλοι μαζί ένα κουβάρι από τους πανηγυρισμούς. Η χειρότερη στιγμή ήταν ξεκάθαρα ο τραυματισμός του Κονδυλάτου, στον οποίο εύχομαι γρήγορη ανάρρωση και να επιστρέψει πάλι κοντά μας στα γήπεδα”.

Πώς είδες το επίπεδο των άλλων ομάδων του πρωταθλήματος;

“Το φετινό πρωτάθλημα ήταν λιγότερο ανταγωνιστικό από άλλες χρονιές, καθώς στην ουσία από την αρχή του πρωταθλήματος δύο ομάδες ξεχώρισαν και διεκδικούσαν έντονα τον τίτλο, ενώ οι υπόλοιπες προσπαθούσαν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον βαθμολογικό πίνακα”.

Από την δική σου απόδοση έμεινες ικανοποιημένος;

“Πιστεύω πως με τον τρόπο μου συνέβαλα ενεργά στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και μέσα από την δουλειά θα προσπαθήσω να δώσω ακόμα περισσότερα στην ομάδα”.

Του χρόνου θα είναι 13 οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία. Πώς το βλέπεις;

“Η αύξηση του αριθμού των ομάδων δείχνει πως το άθλημα κάνει άλματα προόδου στην χώρα μας, δημιουργώντας ένα πρωτάθλημα με υψηλότερο ανταγωνισμό”.

Στη σάλα μπαίνουν δυνατά brand όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΛ, ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, ίσως ακολουθήσουν και άλλα σωματεία με κόσμο. Θεωρείς ότι θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία του futsal ή είναι κάτι θετικό;

“Στην Ελλάδα το futsal, ενώ δεν υστερεί από ποιότητα, έχει την ανάγκη από προβολή και στήριξη από τον κόσμο, οπότε η είσοδος ομάδων με ιστορία και οπαδούς θεωρώ πως θα έχει θετική επίδραση στην ανάπτυξη του αθλήματος”.

Μπροστά σας είναι ο τελικός Κυπέλλου. Η ΑΕΚ θα παίξει τα ρέστα της για να κλείσει όσο πιο καλά γίνεται τη σεζόν.

“Η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμα για εμάς καθώς παραμένει ανοιχτός ένας ακόμη στόχος, που είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Είμαστε σίγουροι πως η ΑΕΚ θα τα δώσει όλα, αλλά το ίδιο θα κάνουμε και εμείς και είμαι σίγουρος πως στο τέλος θα πανηγυρίσουμε ακόμη έναν τίτλο”.