Ο κόσμος του Futsal θρηνεί τον Diego Armando Maradona. Ο θάνατος του Diego Maradona, του μεγαλύτερου αθλητή όλων των εποχών, είχε επίσης αντίκτυπο στον κόσμο του Futsal. Διαφορετικές προσωπικότητες του αθλητισμού εκδηλώθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα της Αργντινής.

απο τον Sebastian Larocca (Pasion Futsal)

Ο θάνατος του Diego Armando Maradona ξεπέρασε όλα τα αθλητικά επίπεδα στον κόσμο. Ο μύθος που έγινε θρύλος, πήρε το νούμερο 10 της Εθνικής Ομάδας της Αργεντινής και την έφτασε στην κορυφή του κόσμου.

Συγκλονισμένοι όλοι από τα θλιβερά νέα, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να εμφανιστούν μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου του Futsal, λέγοντας αντίο και ευχαριστώντας αυτό που έγινε εικονίδιο της μπάλας. Γεννήθηκε στο πιο απομακρυσμένο μέρος και έφτασε στην κορυφή με την μπάλα κάτω από τη σόλα. Χάρη στο μοναδικό ταλέντο και την ηγεσία του, ξύπνησε στους θαυμαστές του μια φανατική αφοσίωση που τον έκανε να μετατρέψει τον εαυτό του, πριν από λίγα χρόνια, σε ένα μοναδικό και μη επαναλαμβανόμενο D10S. Δεν θα υπάρχει άλλο παρόμοιο στην ιστορία. Ο Diego Armando Maradona αποθέωσε το ποδόσφαιρο και τελειοποίησε το έργο του, το οποίο έδωσε γενναιόδωρα σε όλη την ανθρωπότητα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της DT με την Αργεντινή το 2016, Diego Giustozzi, δημοσίευσε στο λογαριασμό του: «Για πολλά πράγματα, εμείς οι θνητοί, είμαστε περήφανοι που είμαστε Αργεντινοί και είσαι ένας από τους πιο σημαντικούς από αυτούς… Ευχαριστώ !!! Η φράση συνοδεύτηκε από τη δήλωση που έκανε ο Μαραντόνα όταν σήκωσε το Παγκόσμιο η Αργεντινή στην Κολομβία, και στην οποία έλεγε: «Σήμερα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου άκουσα πώς φώναζαν στα τέσσερα γκολ οι Ρώσοι. Ευτυχώς, εγώ κατάφερα να φωνάξω για πέντε γκολ της Αργεντινής. Ευχαριστώ αυτά τα παιδιά για την υπεράσπιση της φανέλας που αγαπώ τόσο. Παγκόσμιος Πρωταθλητής Futsal Αργεντινής 2016! “.

Ο Constantino Kiki Vaporaki που φοράει το νούμερο 10 της Εθνικής Ομάδας Futsal της Αργεντινής αναφέρθηκε επίσης στην ανεπανόρθωτη απώλεια: «Με τη φωνή σου σίγησες τους καταπιεστές. Στάθηκες σε τόσες πολλές απογοητεύσεις στον λαό σου. Η δύναμή σου να αντέχεις τόσο πολύ βάρος. Το αριστερό σου χέρι έδωσε ελπίδα. Το άλλο χέρι σου για να υπερασπιστείς ότι ήταν δικό μας. Για αυτό και πολλά άλλα … Οι καρδιές μας θα συνεχίσουν να χτυπούν με την δική σου για πάντα ».

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας της Αργεντινής, Leandro Cuzzolino δημοσίευσε επίσης το μήνυμα του Maradona όταν η Αργεντινή ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής στο Futsal και τον συνόδευσε με τη φράση: “Hasta siempre Gordo (10)”.

Αλλά οι ειδήσεις εξαπλώθηκαν σε όλο τον κόσμο και στον αγώνα του Champions League μεταξύ της ACCS της Γαλλίας και της Crvena Zvezda της Σερβίας, κρατήθηκε ένα λεπτό σιγής για το θάνατο του Ντιέγκο. Ο Πορτογάλος αστέρας Ricardinho, ο οποίος έπαιξε τον αγώνα, επίσης εκδηλώθηκε στα κοινωνικά του δίκτυα: «Ήσουν ο Θεός στον ουρανό και ο Μαραντόνα στη γη. Λοιπόν τώρα είμαστε καλύτερα προστατευμένοι από ποτέ με δύο θεούς στον παράδεισο. Το καλύτερο 10 που έχω δει ποτέ στη ζωή μου.

Ο Βραζιλιάνος αστέρας Falcao δημοσίευσε μια φωτογραφία με τη Μαραντόνα σε δείπνο, όπου οι δυο φιλούν το χέρι του. «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου κλαίει. Ξεκουράσου εν ειρήνη Μαραντόνα ».

Και έτσι ο Μαραντόνα μας είπε χτες αντίο μετά απο λαικό προσκύνημα, ενας θρήνος στην κληρονομιά του, αφήνοντας πίσω ενα μύθο που θα τον κρατήσει ζωντανό μέχρι την αιωνιότητα. Ποιος ξέρει πώς θα είναι ο κόσμος και το ποδόσφαιρο σε χίλια χρόνια. Αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι ενώ υπάρχει ζωή, τον Ντιέγκο Μαραντόνα θα θυμόμαστε. Τουλάχιστον είμαστε αρκετά τυχεροί που είδαμε το έργο του και ζήσαμε την ιστορία του. Κανείς δεν θα πρέπει να μας εξηγήσει τίποτα.