Ο τερματοφύλακας του Ερμή Ζωγράφου, Γιάννης Πολύδωρος, έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση στο Futsalhellas.com για το φλέγον θέμα της διακοπής του πρωταθλήματος, για την ανάδειξη πρωταθλητή και για τον τρόπο διεξαγωγής της Stoiximan.gr Futsal Super League τη σεζόν 2020-21, μετά και τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΕΠΣΣ, Νίκου Αυλωνίτη. Μια άλλη ματιά στα τεκταινόμενα του αθλήματος.

Διαβάστε όλα όσα μας είπε:

“Σύμφωνα με τα όσα ακούσαμε από τον πρόεδρο της ΠΕΠΣΣ, κ. Αυλωνίτη, στη συνέντευξη που παραχώρησε, η διακοπή του πρωταθλήματος και η ανάδειξη πρωταθλητή μοιάζουν να ήταν αναπόφευκτες αποφάσεις. Η ΕΠΟ δεν άφησε και πολλές επιλογές στην Ένωση για να ελιχθεί αποφασίζοντας να αναστείλει τη λειτουργία της διοργάνωσης με γνώμονα την υγεία των αθλητών και όλων των άμεσων και έμμεσων εμπλεκομένων.

Διακοπή Πρωταθλήματος: Η απόφαση που θα έπαιρνε ο καθένας μας αναλογιζόμενος το μέγεθος του ρίσκου

Προφανώς και άπαντες επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα εντός των αγωνιστικών χώρων, ωστόσο, σε περίπτωση που συνεχιζόταν και προέκυπτε κρούσμα, η ευθύνη θα βάραινε κυρίως τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ. Γιατί κάποιος να πάρει τέτοιο ρίσκο όταν το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο(υγεία) και να μην ακολουθήσει την ασφαλή και σίγουρα ευκολότερη λύση της διακοπής, με τη σύμφωνη γνώμη, μάλιστα, και των υπόλοιπων μελών του ΔΣ.

Ανάδειξη Πρωταθλητή(ΑΕΚ): Μας κακοφάνηκε, αρχικά, αλλά με ψυχραιμότερη ματιά, αυτό έπρεπε να γίνει.

Στο άκουσμα ανάδειξης της ΑΕΚ ως Πρωταθλήτριας για ένα Πρωτάθλημα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν. Κακοφάνηκε σε πολλούς συμπεριλαμβανoμένου και εμού. Ωστόσο, με μια ψυχραιμότερη ματιά, δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Η ίδια η ΕΠΟ υποχρέωσε εμμέσως την Ένωση να αναδείξει πρωταθλητή σε όλες τις κατηγορίες. Από Α’ και Β’ Εθνική μέχρι και τις υποδομές. Αν η χρονιά θεωρούνταν ως μη γενόμενη, αυτό θα ίσχυε για όλες τις κατηγορίες οριζοντίως. Έτσι, οι αθλητές των Κ16 και Κ18 που κατετάγησαν σε μοριοδοτούμενες θέσεις, δεν θα μπορούσαν να επωφεληθούν των μορίων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Άλλωστε, και τι έγινε που αναδείχθηκε η ΑΕΚ Πρωταθλήτρια στα χαρτιά; Τίποτα απολύτως. Χάρηκε πραγματικά κανείς; Προσωπικά δεν πιστεύω ότι και οι ίδιοι οι παίκτες της νιώθουν ικανοποίηση. Θα ήθελαν να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στο γήπεδο.

Οι μόνοι που μπορεί να χάρηκαν είναι τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης. Ο τίτλος αυτός τους δίνει τη δυνατότητα να φανεί η χρονιά επιτυχημένη δικαιολογώντας κατά κάποιον τρόπο τα πολλά χρήματα που έχει ξοδέψει η ΑΕΚ κα ι(!) φέτος σε μισθούς παραγόντων, προπονητών, παικτών κ.α. Έτσι, η απουσία της πιθανότητας να χάσει τον τίτλο, είτε με πρόωρο αποκλεισμό στα ημιτελικά, είτε στον τελικό, σίγουρα εξυπηρετεί τους διοικούντες των “κιτρινόμαυρων” και δικαιολογεί τα “πανηγύρια”.

Να διευκρινίσω ότι η ΑΕΚ ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το Πρωτάθλημα, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι δεν μπορεί να χάσει τον τίτλο. Βλέπε π.χ. τον παρολίγον αποκλεισμό πέρυσι από την Ελίτ στα προημιτελικά και τον αποκλεισμό με 3-0 νίκες στην ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος 2017-18 από τον Δούκα.

Ενδιαφέρον Format με αδυναμίες. Τον λόγο έχουν οι ομάδες.

Αρκετά τολμηρό θα χαρακτήριζα το Format της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, με ορισμένα δυνατά σημεία αλλά και αδυναμίες. Τα play out δίνουν ένα έξτρα ενδιαφέρον και κίνητρο σε όσους δεν περάσουν στην 6αδα, με τον κίνδυνο του υποβιβασμού να είναι ορατός για πολλές ομάδες. Η απουσία των πλέι οφ ίσως κάνει πιο αξιοκρατική την ανάδειξη του Πρωταθλητή, ωστόσο περιορίζει αρκετά το στοιχείο της έκπληξης που πρωταγωνιστεί στις σειρές προημιτελικών, ημιτελικών και τελικών. Τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό δείγμα θετικών και αρνητικών στοιχείων για τον νέο τρόπο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος της ερχόμενης σεζόν.

Τέλος, τον λόγο έχουν οι πρωταγωνιστές, οι ίδιες οι ομάδες, οι οποίες και θα κληθούν από την Ένωση για να συζητήσουν πάνω στο νέο Format αλλά και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις”.