Μια νέα προσπάθεια έχει ξεκινήσει στο Καρπενήσι. Δεν είναι άλλη από τη δημιουργία της ομάδας ποδοσφαίρου σάλας Καρπενήσι Futsal με εμπνευστές και υπεύθυνους στο οργανωτικό κομμάτι τους προπονητές, Δημήτρη Αντωνίου, Χρήστο Καλαμπάκα (Ακαδημία Ποδοσφαίρου Καρπενήσι 2002) και τους ποδοσφαιριστές της τοπικής ΑΕΚ, Νίκο Κωστή και Δημήτρη Κολλημένο.

Την ομάδα στηρίζει μάλιστα η ΠΑΕ Ατρόμητος και η Zackret Sports με τη χορηγία της εμφάνισης της ομάδας. Να αναφερθεί πως η ομάδα δημιουργήθηκε έπειτα από παρακίνηση του Παναθηναϊκού, με τον οποίο έχει αναπτυχθεί μνημόνιο συνεργασίας. Την Κυριακή (8/9) μάλιστα θα διεξαχθεί φιλικό ματς των δυο ομάδων στο ΔΑΚ Πολιτείας.

Ο προπονητής και ιδιοκτήτης της ακαδημίας, Δημήτρης Αντωνίου, δήλωσε: “Είναι για εμάς μεγάλη χαρά για εμάς να κάνουμε ξεκίνημα σε ένα καινούργιο άθλημα, που διεξάγεται στη σάλα, στον κλειστό χώρο. Είμαστε η πρώτη περιφερειακή ομάδα Futsal, στην Κεντρική Ελλάδα. Υπάρχει ενδιαφέρον από πάρα πολλά παιδιά, έχουμε τις εγκαταστάσεις του κλειστού του αθλητικού κέντρου Καρπενησίου.

Ευελπιστούμε σε μια καλή παρουσία και ο στόχος μας είναι να πάμε βήμα-βήμα, να αγαπήσουν περισσότερα άτομα το άθλημα, περισσότεροι νέοι. Είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε εδώ παρόντες και να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Πραγματικά ευελπιστούμε ότι θα είναι κάτι όμορφο, που θα αρέσει στα νέα παιδιά και όχι μόνο, ώστε να μπορούν να επενδύσουν στον ελεύθερο τους χρόνο. Καλή επιτυχία και καλό ξεκίνημα να έχουμε”.

Ο εκ των υπευθύνων της ομάδας, μέλος της και σύμβουλος κοινότητας Καρπενησίου, Δημήτρης Κολλημένος, συμπληρώνει: “Το Καρπενήσι πλέον θα γνωρίσει ένα νέο άθλημα. Εύχομαι όλα τα νέα παιδιά να αγαπήσουν το ποδόσφαιρο σάλας, να συμμετέχουν στις προπονήσεις και είναι κοντά στον αθλητισμό μακριά από κακές επιρροές. Πρόκειται για μια νέα προσπάθεια και μακάρι στην πόλη μας να αναπτύσσονται συνεχώς νέα αθλήματα, στηριζόμενα ενεργά από τους συμπολίτες μας”.

Η ομάδα θα συμμετάσχει πειραματικά στη Futsal League  και το πρώτο επίσημο παιχνίδι θα δοθεί στις 6/10 στο Καρπενήσι με την Α.Ε. Καλαμακίου Αλίμου. Οι υπόλοιποι αντίπαλοι είναι οι εξής: Αδέσποτος Αθηνών, Φάληρο, Διογένης Ολυμπιακόύ Χωριού, Αναγέννηση Θρακομακεδόνων, Κόμπρα και Σάμος.

Την προσπάθεια υποστηρίζει η ΕΠΣ Ευρυτανίας και ο Πρόεδρος, Γιώργος Παπαντζίμας. Οι προπονήσεις πραγματοποιούνται Δευτέρα και Τετάρτη στο αθλητικό κέντρο Καρπενησίου.