Από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι τις 18 του ίδιου μήνα, το ποδόσφαιρο σάλας θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην ιστορία του Ολυμπιακού Κινήματος.

Το futsal θα είναι από τα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018 στο Μπουένος Άιρες. Για τον κόσμο της σάλας θα είναι ένα μοναδικό event, που θα εντάξει για τα καλά το άθλημα στο παγκόσμιο αθλητικό σκηνικό.

Σύμφωνα με το καλεντάρι της FIFA, θα γίνουν 48 αγώνες, 24 για τους άνδρες και άλλοι τόσοι για τις γυναίκες.

Όσον αφορά στο format, οι δέκα ομάδες σε άνδρες και γυναίκες θα χωριστούν σε δυο ομίλους των πέντε. Οι δυο πρώτοι κάθε γκρουπ θα παίξουν στα ημιτελικά χιαστί και θα παλέψουν για την πρόκριση στον τελικό και οι ηττημένοι θα δώσουν μάχη για το χάλκινο μετάλλιο.

Οι αγώνες του futsal στους Ολυμπιακούς, θα ξεκινήσουν μια ημέρα μετά την τελετή έναρξης και θα γίνουν στην πόλη Obelisk. Ο τελικός των γυναικών θα γίνουν στις 17 Οκτωβρίου και των ανδρών την ημέρα της τελετής λήξης.

Το futsal stadium στο Tecnopolis Park θα είναι το κύριο γήπεδο για το Ολυμπιακό futsal. Εκεί θα διεξαχθούν οι 36 αγώνες, συμπεριλαμβανομένων των ημιτελικών και του μικρού τελικού. Η κλήρωση θα διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου.

Στους άνδρες θα συμμετάσχουν Iran και Iraq (Asia), Egypt (Africa), Costa Rica και Panama (North and Central America/Caribbean), Soloman Islands (Oceania), Italy και Russia (Europe).

Στις γυναίκες, Japan και Thailand (Asia), Nigeria (Africa), Trinidad and Tobago και Dominican Republic (North and Central America/ Caribbean), Brazil και Colombia (South America), Tonga (Oceania), Portugal και Spain (Europe).