Έγιναν γνωστοί χθες (5/7) οι αντίπαλοι του Δούκα στον προκριματικό γύρο του UEFA Futsal Champions League. Η ομάδα του Γιάννη Μοστριού θα ταξιδέψει στην Γερμανία και θα αντιμετωπίσει επίσης εκπρόσωπο από την Αλβανία και την Βόρεια Ιρλανδία.

O ΑΣΕΔ θα αντιμετωπίσει την VFL 05 Hohenstein-Ernstthal, η οποία είναι και η οικοδέσποινα του τέταρτου γκρουπ, την KF Tirana και την Belfast United Club. Οι αγώνες θα γίνουν το διάστημα 28 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου και ο πρωταθλητής Ελλάδας φιλοδοξεί να συνεχίσει το «ταξίδι» του και στο Main Round.

Το futsalhellas.com μίλησε με τον προπονητή του Δούκα, προκειμένου να πάρει ένα πρώτο σχόλιο για την κλήρωση και το πώς βλέπουν στην ομάδα τους αντιπάλους και την φετινή ευρωπαϊκή περιπλάνηση.

«Τους Βορειοϊρλανδούς τούς ξέρουμε από πέρυσι. Τους νικήσαμε μάλιστα. Δεν γνωρίζουμε τις αλλαγές στο ρόστερ τους, όμως λογικά είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο. Όσο για τους Αλβανούς, τους περιμένουμε δυναμικούς, θα είναι δύσκολος αντίπαλος και έχει δυνατότητες. Τέλος, ο κύριος ανταγωνιστής και πρώτος σε δυναμικότητα είναι η γερμανική ομάδα. Είναι αθλητικοί, οργανωμένοι και υπολογίσιμοι. Φέρνουν και ξένους, οπότε αυτός είναι ο άγνωστος παράγοντας. Θα κονταροχτυπηθούμε με αυτούς. Είναι και το τελευταίο παιχνίδι», ανέφερε αρχικά ο Γιάννης Μοστριός.

Eφόσον περάσει ο Δούκας, σύμφωνα με την κλήρωση που έγινε και στο Main Round, θα συμμετάσχει στο Path B, όπου στον 7ο όμιλο θα αγωνιστεί με τη Nikars Riga από τη Λετονία, η οποία είναι και η γηπεδούχος, αλλά και με το νικητή του 7ου και του 8ου ομίλου του Preliminary Round.

Στον 7ο όμιλο αγωνίζονται οι Record Bielsko-Biała (POL, γηπεδούχος), Varna City (BUL), Cardiff University (WAL), Racing Futsal Luxembourg (LUX) και στον 8ο οι Informatica Timişoara (ROU, γηπεδούχος), Lynx FC (GIB), Turkish champions tbc (TUR). Με δυο εξ αυτών και τη Nikars Riga θα παίξει ο Δούκας, αν καταφέρει να προχωρήσει.

Για το αν σκέφτεται ο Γιάννης Μοστριός τη συνέχεια, ήταν ειλικρινής: «Όχι, δεν το σκεφτόμαστε. Όταν και αν έρθει εκείνη η ώρα, θα το αντιμετωπίσουμε. Δεν βλέπουμε την επόμενη φάση. Είναι ουτοπικό να το έχουμε στο μυαλό μας. Το θέμα μας είναι εμείς πώς θα είμαστε και το να έχουμε κάνει καλή προετοιμασία».

Τέλος, για το αν η βατή κλήρωση του Δούκα δίνει κίνητρο για μετεγγραφική ενίσχυση, απάντησε: «Σίγουρα η ενίσχυση είναι προτεραιότητα για μας, ειδικά εφόσον υπάρχει πιθανότητα πρόκρισης. Μας δίνει περισσότερο κίνητρο για να κινηθούμε όπως πρέπει και να παρουσιαστούμε δυνατοί».