Σε μια σπουδαία προσθήκη προχώρησε η Benfica, η οποία κατάφερε να πείσει τον διεθνή Ρώσο, Ivan Chishkala, να αφήσει την χώρα του και την Gazprom Ugra και να μετακομίσει στην Ιβηρική Χερσόνησο, για λογαριασμό των Λουζιτανών.

Μια κίνηση-έκπληξη από τους αετούς, που έχουν χάσει τον Fernandinho (πάει στην Kairat Almaty), τον Bruno Coelho (στην ACCS Futsal Club) και τον Chaguinha (πάει στην Real Betis σύμφωνα με τον Τύπο). Η Benfica ανανεώνει το ρόστερ της και στο πλαίσιο αυτό απέσπασε την υπογραφή του Chishkala, ο οποίος ετοιμάζεται για μια νέα εμπειρία στην καριέρα του.

Αναμφίβολα, ένα αναπάντεχο νέο, διότι για πρώτη φορά ένας παίκτη πρώτης γραμμής από τη Ρωσία φεύγει από τη χώρα του, για να μετακομίσει μακριά. Συνήθως, επέλεγαν χώρες όπως η Ουκρανία και η Λευκορωσία. Έπειτα από εννέα χρόνια γεμάτα τίτλους με την Gazprom Ugra (2 Superleague titles, 4 Cup trophies, 1 UEFA Futsal Cup triumph) και σπουδαία επιτεύγματα με την εθνική του ομάδα (World University Champion, World Cup runner up and bronze medal in EURO Futsal Championships) ξεκινάει το ταξίδι στη Μπενφίκα.

Βέβαια, μέχρι να μετακομίσει στην Πορτογαλία, θα διεκδικήσει εκ νέου το πρωτάθλημα με την ομάδα του, αρχής γενομένης από τις 2 Αυγούστου κόντρα στην Novaja Generacija.