Η Εθνική ήθελε τη νίκη απέναντι στην οικοδέσποινα Μάλτα για να βάλει γερά θεμέλια πρόκρισης στην επόμενη προκριματική φάση του Euro 2022, όμως το γεγονός ότι δεν την πήρε, δεν σημαίνει ότι δεν παραμένει στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Το τελικό 1-1 με τη Μάλτα αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη γαλανόλευκη.

Ο βαθμός της ισοπαλίας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση στην Εθνική μας, διότι ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχε συνολικά 35 τελικές προσπάθειες έναντι 17 της Μάλτας και γενικά ήταν πιο απειλητική, είχε δ0κάρια και έδειξε πόσο πολύ ήθελε να φύγει με το τρίποντο από τον αγωνιστικό χώρο.

Στο πρώτο ημίχρονο, οι διεθνείς μας στάθηκαν πολύ καλύτερα και το 0-0 αδικεί την συνολική προσπάθειά τους, διότι άνετα θα μπορούσαν να έχουν μπει σε θέση οδηγού. Και σα να μην έφτανε αυτό, ένα λάθος στα πρώτα δευτερόλεπτα του β’ μέρους έδωσε το δικαίωμα στον Ατσοπάρντι να κάνει το 1-0 για τους γηπεδούχους. Άδικο μεν, εντούτοις οι παίκτες μας όφειλαν να συνεχίσουν με αυτό το δεδομένο.

Ευτυχώς, ένα τέρμα του Κάρμη 5,5 λεπτά πριν το φινάλε διαμόρφωσε το 1-1, το οποίο έμεινε ως το φινάλε του αγώνα. Πάντως, η νίκη της Πολωνίας απέναντι στη Σουηδία με 6-0 συμφέρει την Εθνική μας, η οποία με νίκη απέναντι στους Σκανδιναβούς, φτάνει τους τέσσερις βαθμούς και με αυτό τον τρόπο μπορεί να καταλάβει την δεύτερη θέση, εκτός αν και η Μάλτα κάνει την έκπληξη απέναντι στην Πολωνία, όπου πάντα μετράνε και τα γκολ που θα έχουν σημειωθεί.