Μετά την αποχώρηση του Μινώταυρου από το πρωτάθλημα της φετινής σεζόν τον περασμένο Ιούλιο πλέον η ελληνική σάλα έχει να αντιμετωπίσει άλλη μια ηχηρή απώλεια, αυτή της Ολυμπιάδας Αγίας Παρασκευής.
Η ιδιαίτερη παγκόσμια κατάσταση με τον κορονοϊό και τα κρούσματα που βρέθηκαν στο ανδρικό τμήμα του συλλόγου από ότι φαίνεται ήταν η σταγόνα που ξεχείισε το ποτήρι με τους ανθρώπους του συλλόγου να βρίσκονται σε αδιέξοδο σε ότι αφορά την ομαλή λειτουργία όλων των ηλικιακών κατηγοριών

Η Σάντα αποτέλεσε μια από τις ιστορικότερες ομάδες του αθλήματος στην Ελλάδα, με συνεχόμενες συμμετοχές από τα πρώτα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σάλας και με αρκετές γεμάτες χρονιές στα τμήματα ακαδημιών καθ’ όλη την διάρκεια των 24 ετών παρουσίας της στον χώρο. Έχει βρεθεί στην Β’ Εθνική κατηγορία δύο φορές και σχεδόν όλες τις σεζόν που αγωνίστηκε στην μεγάλη κατηγορία ήταν από τις σταθερές δυνάμεις και διαχρονικά στις κορυφαίες θέσεις τις βαθμολογίας.

Μεγαλύτερή της στιγμή αποτελεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στο κλειστό του Λαυρίου το 2014 με αντίπαλο την Αθήνα ’90 στον τελικό. Επίσης πολύ σημαντική στιγμή για τον σύλλογο επίσης ήταν και η παρουσία της στους τελικούς του πρωταθλήματος του 2015/16 όπου βρέθηκε μια ανάσα πριν σηκώσει τον τίτλο, κάτι όμως που εν τέλει δεν κατάφερε.

Η Ολυμπιάδα αποτέλεσε ένα κόσμημα για το πρωτάθλημα μας μέχρι και σήμερα στηριζόμενη είτε σε έμπειρους παίχτες όπως οι Πάνου, Καββαδίας, Τρουλιτάκης, Δελαπόρτας, Βεργίτσης είτε στην “χρυσή” της φουρνιά με παίχτες όπως οι Κάρμης, Ράπτης, Αλεξόπουλός, Κωνσταντίνου.

Μία αμιγώς φουτσαλική ομάδα σε ότι αφορά τον τρόπο παιχνιδιού και σε νοοτροπία (δημιουργήθηκε και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το futsal και ποτέ με το κλασσικό ποδόσφαιρο) που κατάφερνε πάντα να πρωταγωνιστεί χωρίς να σηκώνει ψηλά τους τόνους και με σημαντικές προσωπικότητες να έχουν περάσει από το κλειστό της Αιγαίου Πελάγους και Νότου στην Αγία Παρασκευή.