Ο προπονητής του Δούκα, Κώστας Ρούπτσος, μίλησε στο Futsalhellas.com για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας με το νέο κορονοϊό και συμβουλεύει τους πάντες να μείνουν στο σπίτι τους σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα της καθημερινότητάς του, στην επικινδυνότητα του Covid-19 και τόνισε πως αρκετοί δεν το έχουν πάρει πολύ σοβαρά.

Από εκεί και πέρα, η συζήτηση περιστράφηκε και στη σάλα. Στην εκγύμναση των ποδοσφαιριστών του στο διάστημα της αποχής, στο κατά πόσο αλλάζουν οι συσχετισμοί έπειτα από τέτοιο μεγάλο κενό και απάντησε για το αν επιτυχία για την ομάδα του είναι μονάχα η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Επίσης, θεωρεί πως πρέπει να υπάρξει ένα κενό δυο εβδομάδων μέχρι την επανέναρξη, ώστε οι παίκτες να μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Περιέγραψε μας λίγο την καθημερινότητα σου με τον Covid-19 και το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις.

“Καταρχάς, μένουμε σπίτι. Δεδομένου ότι η επιχείρηση μου είναι τεχνολογική εταιρεία, εργαζόμαστε με απομακρυσμένη εργασία. Με δύο παιδιά 13 και 11 χρονών, προσπαθώ να δουλέψω με συνοδεία tik tok και PlayStation. Όταν είσαι προπονητής έχεις μάθει να προσαρμόζεσαι σε όλες τις συνθήκες”.

Τι συναισθήματα σου δημιουργούνται, βλέποντας συμπολίτες μας να μην ακούν τις εντολές των ειδικών;

“Η κατάσταση με τον ιό είναι πολύ επικίνδυνη. Ανακοίνωσα στους παίκτες μου την Τετάρτη 11/3 ότι σταματάμε προπονήσεις μέχρι νεωτέρας. Ήταν λίγο πρόωρο, σε ορισμένους Αθλητές τους φάνηκε υπερβολικό. Τους καταλαβαίνω. Ακόμη δεν το έχουμε πάρει πολύ σοβαρά. Την επόμενη εβδομάδα που εκτιμώ ότι θα πεθάνουν αρκετοί, θα το πάρουμε πιο σοβαρά. Μέχρι να βρεθεί κάποιο φάρμακο, η κατάσταση θα είναι πολύ προβληματική. Αισθάνομαι αισιοδοξία ότι η επιστημονική κοινότητα θα βρει σχετικά γρήγορα θεραπεία για τον ιό και θα μπούμε σε κανονικότητα. Μέχρι τότε μένουμε σπίτι”.

Υπάρχει ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης προς τους παίκτες σου αυτή την περίοδο;

“Με τον συνεργάτη μου, Κωστή Σπύρου, έχουμε δώσει κάποιες συμβουλές. Προτεραιότητα όμως στην παρούσα φάση είναι η υγεία των Αθλητών μας. Οι συμβουλές βασίζονται στο να διατηρήσουν έναν υγιή οργανισμό. Προσοχή πολύ στην σωστή διατροφή και ξεκούραση με καλό ύπνο”.

Όταν ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες, κατά την άποψή σου πόσο θα έχουν επηρεαστεί οι ομάδες; Αλλάζουν καθόλου οι συσχετισμοί σε σχέση με ο, τι ίσχυε πριν τον κορονοϊό;

“Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, όπου ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, κανείς δεν μπορεί να μαντέψει πως μπορεί να διαμορφωθούν οι συσχετισμοί. Δεν μπορούμε καν να εκτιμήσουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Φαίνεται σε πρώτη φάση ότι δύσκολα θα έχουμε δραστηριότητα πριν το Πάσχα. Ευχόμαστε όλοι να έχουμε αγωνιστική δραστηριότητα Μάιο ή έστω Ιούνιο καθώς αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουμε επανέλθει στην ομαλότητα. Σε κάθε περίπτωση, η ΠΕΠΣΣ θα πρέπει να αφήσει ένα περιθώριο τουλάχιστον δύο εβδομάδων προπόνησης στις ομάδες για την κατ’ ελάχιστο εύρυθμη και ομαλή επαναφορά των Αθλητών”.

Για να θεωρηθεί επιτυχημένη η σεζόν για τον Δούκα, θα πρέπει να έρθει απαραιτήτως το πρωτάθλημα ή υπάρχουν και άλλα κριτήρια και δεδομένα;

“Όταν και όποτε ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, ο Δούκας θα το διεκδικήσει. Θα είναι δύσκολες οι συνθήκες για εμάς, το ίδιο όμως δύσκολες θα είναι και για τους αντιπάλους μας. Και οι 4 θα έχουμε προβλήματα. Έχω μία εμπιστοσύνη στους παίκτες μου ότι ξέρουν να λειτουργούν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Σε μία τέτοια κούρσα των 4, είναι σαφές ότι μόνο η πρώτη θέση θα μας ικανοποιήσει”.