Ο προπονητής του Δούκα, Κώστας Ρούπτσος, παοραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο Futsalhellas.com και αναφέρθηκε στους φετινούς στόχους της ομάδας του στη Stoiximan Futsal Super League, στο τι περιμένουμε να δούμε διαφορετικό από τους μπλε σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, απάντησε για το επίπεδο του πρωταθλήματος, αλλά και για το μείζον θέμα του κορονοϊού που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για όλους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Πού μπαίνει ο πήχης των φιλοδοξιών για την φετινή σεζόν;

“Έχω δηλώσει αρκετές φορές ότι για τον ΑΣΕΔ στόχος είναι το Πρωτάθλημα”.

Ποια είναι τα στοιχεία που θα σας διαφοροποιήσουν από την περσινή ομάδα; Μιλάω πάντα για την εικόνα στο γήπεδο…

“Σε σχέση με πέρσι η ομάδα είναι πιο ολοκληρωμένη και πιο έτοιμη με μεγαλύτερο βάθος. Έχουμε δουλέψει ήδη ένα χρόνο και φέτος ως προπονητικό τιμ έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε έμφαση στις λεπτομέρειες του παιχνιδιού μας”.

Πώς βλέπεις αγωνιστικά ως τώρα το φετινό πρωτάθλημα, ειδικά μετά και την αποχώρηση του Μινώταυρου;

“Νομίζω ότι το Πρωτάθλημα φέτος δεν έχει μεγάλη διαφορά με το περσινό. Αποσύρθηκε μία δυνατή ομάδα που μπήκε στην τετράδα. Οι παίκτες του Ταύρου δυνάμωσαν το ρόστερ κάποιον ομάδων, ωστόσο η γενικότερη δυναμικότητα παραμένει πάνω κάτω στα περσινά επίπεδα. Ο Παναθηναϊκός και ο Ηνίοχος είναι οι δύο ομάδες που ενίσχυσαν το ρόστερ τους”.

Ο κορονοϊός είναι δίπλα μας, παραμένει δυνατός. Πολλά κρούσματα και στη σάλα. Ποια πρέπει να είναι κατά την άποψή σου η αντιμετώπιση του αθλήματος στην πανδημία;

“Αυτή την στιγμή η κατάσταση είναι πολύ προβληματική, τα ποσοστά κρουσμάτων στη Σάλα είναι πολύ μεγαλύτερα από όλα τα υπόλοιπα Αθλήματα, αλλά και γενικότερα σε σχέση με τα κρούσματα στον γενικότερο Πληθυσμό. Σε μία περίοδο που δεν υπήρχαν κρούσματα διακόπηκε οριστικά το περσινό Πρωτάθλημα και σε μία περίοδο που έχουμε πολύ μεγάλη έξαρση κρουσμάτων μέσα στη Σάλα λειτουργούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να πιστεύω ότι οι αστοχίες του τελευταίου διαστήματος θα διορθωθούν άμεσα και θα γίνουν τα αυτονόητα για την ασφάλεια όσων είναι στον αγωνιστικό χώρο. Χθες έγινε μία συζήτηση στον σύνδεσμο των προπονητών και γνωρίζω ότι υπάρχουν και συζητήσεις μεταξύ των αρχηγών των ομάδων καθώς μετά την απότομη έξαρση υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια”.

Θεωρείς ότι υπάρχει κίνδυνος να μην ολοκληρωθεί ούτε φέτος η σεζόν;

“Το ζητούμενο για εμάς είναι να παίζουμε με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Αν κάποια στιγμή υπάρχει έξαρση, μπορούν να γίνονται μικρές διακοπές δύο εβδομάδων μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα, να γίνονται κάποια τεστ και να συνεχίζουμε. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να συνεχίζουμε με ασφάλεια. Στην πορεία αν δούμε ότι υπάρχει καθυστέρηση, μπορούν οι αγώνες των play off να συμπτυχθούν. Αν κινηθούμε σε αυτή τη βάση νομίζω ότι θα βρεθεί ο τρόπος ολοκλήρωσης. Όλα τα παραπάνω εφάρμοσε η fifa για την ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων Ποδοσφαίρου στην περσινή περίοδο. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό”.

Για να κλείσουμε αγωνιστικά, ποιες ομάδες θεωρείς πως θα είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος;

“Δεν φαίνεται να υπάρχουν εκπλήξεις στο Πρωτάθλημα και θεωρώ ότι δύσκολα θα υπάρξουν”.