Μια πρόχειρη βόλτα στο διαδίκτυο με θεματική ενότητα το futsal, αρκεί για να δει κανείς τι γίνεται στην ήπειρό μας σε επίπεδο οργάνωσης και ποιότητας. Στην Ελλάδα, το πρωτάθλημά μας μετράει 25+ χρόνια με -ρεαλιστικά μιλώντας- μικρή πρόοδο. Σε άλλες χώρες μετράει πολύ λιγότερα, η διάθεση όμως για ανάπτυξη είναι τόσο μεγάλη που ήδη δείχνει τους επόμενους πρωταγωνιστές.
Η ιστορία μάς έχει δείξει ότι η πολύ προσμονή για πρόοδο συνήθως οδηγεί σε χαλάρωση και τελικά επανάπαυση! Το Futsalhellas, ελπίζοντας να εμπνεύσει, σας παρουσιάζει την Futsal Bundesliga, που σε μόλις λίγα χρόνια έχει ήδη δείξει τον δρόμο για γεμάτα γήπεδα, τηλεοπτική κάλυψη μέσω streaming, αλλά και ποιοτικό προϊόν που έχει προσελκύσει χορηγούς και μεγάλα club.
Από το 2019 και μέχρι το 2021 όταν και εγκαινιάστηκε και επίσημα το πρωτάθλημα της Bundesliga, η πρόοδος των Γερμανών είναι σπουδαία και προσελκύει ολοένα και περισσότερα παιδιά σε μια χώρα που αντιμετωπίζει μεγάλα θέματα τον χειμώνα με τον καιρό. Οι Γερμανοί εγκαινίασαν την εθνική τους ομάδα μόλις το 2016, αλλά επιδιώκουν να φτάσουν άμεσα σε υψηλό επίπεδο και να συμμετέχουν σε τελικές διοργανώσεις. Οι αγώνες του πρωταθλήματος γίνονται σε κλειστά γήπεδα με μεγάλη χωρητικότητα που στρώνονται με ειδικό τάπητα ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα.
Η πρώτη χρονιά της Bundesliga ολοκληρώνεται τον Μάιο με τις 10 ιδρυτικές ομάδες να παλεύουν για την κατάκτηση του 1ου τροπαίου.
Αναλυτικά οι συμμετέχοντες:
TSV Weilimdorf (current German futsal champion)
FC Penzberg
Stuttgart Futsal Club
TSG 1846 Mainz-Bretzenheim
MCH Futsal Club Sennestadt
Fortuna Düsseldorf
HSV Panthers
Wakka Eagles
VfL 05 Hohenstein-Ernstthal
1894 Berlin
Παράλληλα σύμφωνα με άρθρο της UEFA, η επένδυση στο σπορ συνεχίζεται από χώρες όπως το Σαν Μαρίνο που έχτισε futsal Arena 1,000 θέσεων, των Φινλανδών που έχουν πλέον τάπητα που ταξιδεύει και τοποθετείται σε γήπεδα σε όλη την χώρα (τεχνική που χρησιμοποιούν οι Ισπανοί εδώ και χρόνια για τα τηλεοπτικά τους παιχνίδια) και των Γάλλων που μετατρέπουν αχρησιμοποίητα ανοικτά γήπεδα, σε futsal 40x20m για να το μαθαίνουν οι νέοι. Οι ομοσπονδίες επιχορηγούνται με 4,5 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο και τα χρήματα αυτά αποσκοπούν στην ανάπτυξη του αθλήματος. Όπου υπάρχει η διάθεση να γίνει αυτό.