Ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης, έστειλε τις ευχές του σε όλη την φουτσαλική οικογένεια και ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία του 2021, κάνοντας και μια αποτίμηση της χρονιάς. Αναφέρθηκε στις προκλήσεις του κορονοϊού, στα επιτεύγματα της Ένωσης και είπε το δικό του “ευχαριστώ”στις ομάδες για τη συνέπεια που έχουν δείξει στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Αναλυτικά:

“Η φετινή χρονιά, όπως και η προηγούμενη, είχε πολλές προκλήσεις. Ο κορονοϊός εξακολουθεί να παραμένει ζωντανός και επηρεάζει την καθημερινότητά όλων μας, όμως οφείλουμε άπαντες να προσαρμοστούμε στα δεδομένα που έχουμε και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Εμείς ως διοίκηση της ΠΕΠΣΣ κάναμε και θα εξακολουθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να προστατεύσουμε το αγαπημένο μας άθλημα και τους ανθρώπους του, για να το θωρακίσουμε και να το βγάλουμε ακμαίο και ισχυρό απ’ όλη αυτή την πρωτοφανή περιπέπεια που ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια.

Κάναμε αρκετά πράγματα για τα οποία είμαστε υπερήφανοι, αλλά δεν εφησυχάζουμε, ούτε επαναπαυόμαστε. Θα συνέχισουμε να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά, υπεύθυνα, μεθοδικά, με προσήλωση στο στόχο μας που δεν είναι άλλος από το να μεγαλώσουμε το ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα και να το φέρουμε εκεί που ονειρευόμαστε.

Η συνεργασία με την Instat TV μια από τις μεγαλύτερες συνδρομητικές πλατφόρμες παγκοσμίως βοήθησε οικονομικά όλες τις ομάδες. Θυμίζουμε πως το αντίτιμο της συμφωνίας για έναν χρόνο έφτασε τις 40.000 ευρώ, καλύπτοντας και το κόστος παραγωγής που επωμίζονταν ως τώρα οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Παράλληλα, με συντονισμένες ενέργειες της Ένωσης το άθλημά μας συμπεριλήφθηκε στην ΚΥΑ που αφορά τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Από τα 31 εκατ. ευρώ που μοιράστηκαν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, το 1,5% ήρθε στο futsal. Αυτό φέρνει νέα πνοή στη σάλα και οι ομάδες καρπώνονται οφέλη που ουδέποτε είχαν μέχρι σήμερα. Δεν συνέβη τυχαία αυτό, κάποιοι άνθρωποι εργάστηκαν σκληρά για να το επιτύχουν.

Επίσης, τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται κατά γράμμα, τα πρωταθλήματα δεν έχουν επηρεαστεί από τον κορονοϊό, όταν σε άλλα αθλήματα βλέπουμε συνεχείς αναβολές αγώνων εξαιτίας κρουσμάτων και σε αυτό θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις ομάδες για την υπευθυνότητά τους. Μόνο με συνεργασία και σύμπνοια μπορούμε να επιτύχουμε πράγματα.

Το 2022 θα είναι επίσης μια δύσκολη χρονιά, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι και πάλι θα τα καταφέρουμε. Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους, υγεία πάνω απ’ όλα, να είμαστε όλοι προσεκτικοί με τον κορονοϊό και με τη νέα χρονιά να ανταμώσουμε ξανά στα γήπεδα!”.