Ο τερματοφύλακας του Ερμή Ζωγράφου, Γιάννης Πολύδωρος, συμμετείχε στις δυο τελευταίες προπονήσεις της Εθνικής ομάδας ενόψει των αγώνων με την Τουρκία στις 10 και 15 Απριλίου, όμως η αλήθεια είναι πως οι εξελίξεις με την έξαρση του κορονοϊού έχουν αλλάξει κατά πολύ τα δεδομένα και ουδείς γνωρίζει το τι μέλλει γενέσθαι.

Το Futsalhellas.com συνομίλησε με τον Έλληνα πορτιέρε, θέλοντας να πάρει τη γνώμη του αναφορικά με την πρωτόγνωρη κατάσταση που όλοι βιώνουμε, για το πόσο επηρεάζει την εξέλιξη των playoffs αν και εφόσον συνεχιστούν και παράλληλα κατέθεσε την άποψή του για τις μάχες της γαλανόλευκης με τους γείτονες.

Αναλυτικά μίλησε:

Για τον κορονοϊό και πως το βιώνει: “Όπως οι περισσότεροι, φαντάζομαι, έτσι και εγώ, έχω περιορίσει σε σημαντικό βαθμό τις εξόδους από το σπίτι, βγαίνοντας έξω μόνο για τα απαραίτητα(τρόφιμα, φάρμακα, κλπ), ενώ υπάρχει και η επιλογή της online παραγγελίας, που μοιάζει η ιδανικότερη λύση την τρέχουσα περίοδο.

Η αποχή από τη δουλειά και τις προπονήσεις μου έδωσε την ευκαιρία να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια, επιβεβαιώνοντας, έτσι, πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου και εντός των… τειχών, αν έχεις όμορφη παρέα.

Ακόμα και αν δεν μας αρέσει η ιδέα του “εγκλεισμού”, είναι πολύ σημαντικό να βρίσκουμε λόγους για να μένουμε σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο δυνατό, με τις λιγότερες δυνατές “απώλειες”.

Για το πώς επηρεάζει τα playoffs του πρωταθλήματος η εν λόγω κατάσταση: “Δυστυχώς, ο κορονοϊός εισέβαλε στη ζωή μας την περίοδο που θα ξεκινούσαν τα πολύ δυνατά ματς των ημιτελικών του πρωταθλήματος, όπως επίσης και το Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου. Τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ματαίωσαν κάθε αθλητική δραστηριότητα στο πλαίσιο του περιορισμού των κρουσμάτων του ιού.

Αδιαμφισβήτητα αναγκαίο μέτρο, που σαφέστατα επηρεάζει τη ροή της Stoiximan Futsal Superleague, της οποίας το μέλλον μοιάζει να είναι αβέβαιο, καθώς, πλέον, απειλείται ακόμη και με οριστική διακοπή, σε περίπτωση που δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά, αν καταφέρουμε και ξεπεράσουμε νωρίς τον “σκόπελο” του ιού, η συνέχεια του πρωταθλήματος θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Οι ελάχιστες προπονήσεις που θα έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες μέχρι τα παιχνίδια, σε συνδυασμό με τη φυσική κατάσταση, η οποία δεν θα βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα, ίσως αλλάξουν τις ισορροπίες για τον επίδοξο πρωταθλητή.

Όμως, όλα αυτά σε περίπτωση που επιστρέψουμε νωρίς στην κανονικότητα, γεγονός που μοιάζει πολύ δύσκολο, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, με τα φαινόμενα “ανυπακοής” στις οδηγίες των ειδικών να δυσχεραίνουν την υπόθεση”.

Για την Εθνική, το κλίμα και τις “μάχες” με την Τουρκία: “Το μεγαλύτερο κρίμα για το ελληνικό φούτσαλ είναι η Εθνική ομάδα, η οποία μετά από τη σπουδαία πρόκριση στη Μάλτα, είχε ξεκινήσει την προετοιμασία της για τα νοκ άουτ παιχνίδια με την Τουρκιά. Οι προπονήσεις βρισκόντουσαν σε εξέλιξη, με την πλειοψηφία των διεθνών να λαμβάνουν μέρος σ’ αυτές, παρά τις δυσκολίες.

Η έδρα(Σαλαμίνα) σε συνδυασμό με τις ώρες προπόνησης αύξησαν τον δείκτη δυσκολίας προσέλευσης, μιας και όλοι μας είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, με τους περισσότερους από εμάς να παίρνουμε λίγες ώρες άδεια από τις δουλειές μας για να παρευρεθούμε σ΄αυτές εγκαίρως.

Παρ’ όλα αυτά, το κλίμα στις προπονήσεις ήταν πολύ καλό, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, κ. Ζιάβα, να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, πλην του τραυματία, Θεοφίλου. Ακόμη, οι προσθήκες των Ντάρλα, Πάνου και Θανασάι σε σχέση την αποστολή που ταξίδεψε στη Μάλτα, συνέθεσαν τον ιδανικό σύνολο, με το οποίο ο κ. Ζιάβας θα είχε την ευκαιρία να δουλέψει σ’ αυτές τις 6-7 προπονήσεις πριν τις δύο μεγάλες αναμετρήσεις με την Τουρκία.

Όλα τα παραπάνω, όμως, δεν έχουν καμία σημασία, πλέον, καθώς το υπόλοιπο της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας ματαιώθηκε, μετά τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό που έλαβε η κυβέρνηση. Λόγω της παύσης των αθλητικών δραστηριοτήτων, στον… “αέρα” βρίσκονται και οι σπουδαίοι νοκ άουτ αγώνες με την Τουρκία.

Μπροστά, όμως, σε μια τέτοια κατάσταση, την οποία βιώνουμε σε υπερθετικό βαθμό, το χόμπι μας περνά σε δεύτερη μοίρα. Εκείνο που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η δημόσια υγεία και το πως θα τη διαφυλάξουμε, για να μπορέσουμε τις επόμενες εβδομάδες να επιστρέψουμε σταδιακά στην καθημερινότητά μας”.