Το Φάληρο πανηγύρισε ένα ιστορικό αποτέλεσμα απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθώς νίκησε με 4-3 και ήταν το πρώτο τρίποντο στα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα του Δημήτρη Πολποτίνη έδειξε τα δόντια και απέδειξε πως είναι ικανή για ζημιές. Ο ίδιος μίλησε στο Futsalhellas.com για το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα, για την προετοιμασία τακτικά και ψυχολογικά, για τους φετινούς στόχους, για τον κορονοϊό και απάντησε αν η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο και την φετινή σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Τεράστιο αποτέλεσμα για το Φάληρο. Να περιμένουμε και άλλες τέτοιες “ζημιές” από την ομάδα σου την φετινή σεζόν;

“Ιστορικό αποτέλεσμα για το συλλογο μας, καθως είναι η πρώτη νίκη στην Α’ Εθνική και γίνεται απέναντι σ’ έναν αντίπαλο με ιστορία στο χώρο. Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή. Πιστεύω στους παίκτες μου και στις δυνατότητες τους και αν έχουν όρεξη για προπόνηση, θα γίνουμε ομάδα που θα κάνει ζημιές”.

Αν σου έλεγε κάποιος ότι θα έκανε…σεφτέ το Φάληρο στη μεγάλη κατηγορία κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο, ακόμα και με τις απουσίες που είχε, θα τον πίστευες;

“Δεν θα περίμενα να μου το πει κάποιος. Εγώ το είπα στους παικτες μου… το θέλαμε πολύ…το πιστέψαμε!!!”.

Πόσο καλά το είχατε δουλέψει αυτό το ματς στο τακτικό και στο ψυχολογικό κομμάτι;

“Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε τα μειονεκτήματα μας, που έφεραν άσχημη εικόνα και αποτελέσματα στους προηγούμενους αγώνες. Στα αποδυτήρια και κατά την διάρκεια του αγώνα έγινε ό,τι ακριβώς είχα σχεδιάσει και ήρθε το αποτέλεσμα”.

Τελικά ο κορονοϊός θα είναι ο αστάθμητος παράγοντας του φετινού πρωταθλήματος;

“Αστάθμητος παράγοντα είναι ήδη. Αλλά δεν ευθύνεται κάποιος γι αυτό. Οποιαδήποτε ομάδα έχει κρούσμα κορονοϊού, δυστυχώς αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ήμασταν και εμείς σ’ αυτή τη θέση και το αισθανθήκαμε. Σίγουρα δεν μπορείς να αντιμετωπίσες τον αντίπαλο έτσι όπως πραγματικά θα ήθελες…”.

Ποιος είναι ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας σου για φέτος;

“Ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι η παραμονή στη κατηγορία έως τη λήξη του πρώτου γύρου για δυο λόγους 1. Θέλουμε να δούμε το επίπεδο των άλλων ομάδων και 2. Επειδή ερχόμαστε από τη Β’ Εθνική και παρόλο τις μεταγραφές, έχουμε πολλούς παίκτες με λίγες παραστάσεις στην Α’ Εθνική και στο χώρο του futsal γενικά”.

Πώς είναι τα πρώτα δείγματα γραφής μετά την ένωση του Φαλήρου με την Elite; Κυλάει το πράγμα όπως το είχατε σχεδιάσει με τον Δημήτρη Κουνταρδά;

“Αισθάνομαι πως είναι και οι δυο πλευρές ευχαριστημένες με τη μέχρι εως τώρα συνεργασία μας!Το Φαληρο αρχικά έλυσε το μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε, πρόσθεσε στο ρόστερ του κάποιους παίκτες από την ELITE και τέθηκαν από την αρχή διαφορετικοί ρόλοι σε μένα και τον Κουνταρδα, ώστε η συνεργασία να είναι αρμονική”.

Πώς βλέπεις ως τώρα το πρωτάθλημα παρά τα όποια εμπόδια υπάρχουν λόγω του ιού;

“Το πρωτάθλημα φαίνεται άκρως ανταγωνιστικό με πολλούς αμφίρροπους αγώνες και εκτιμώ πως το επίπεδο θα ανεβεί και άλλο, αφού το δελτίο ΠΕΠΣΣ έγινε ξεχωριστό από δελτίο του κλασικού”.

Η ΑΕΚ δείχνει ένα σκαλοπάτι πιο πάνω απ’ όλους ή είναι νωρίς για τέτοια συμπεράσματα;

“Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που για 3 χρόνια έχει τον ίδιο κορμό παικτών κάνοντας λίγες και συγκεκριμενες προσθηκες,ξεκίνησε νωρίς προετοιμασία λόγω του πρωταθλητισμού που κάνει και του Champions League και έτσι δείχνει πιο έτοιμη. Αν συνεχίσει έτσι, εκτιμώ πως έχει τον πρώτο λόγο για πρωτάθλημα και κύπελλο”.