Οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου και Θεανώ Γρέκα είναι οι άνθρωποι που δημιούργησαν το φετινό αριστούργημα της Λάρισας. Η ομάδα του Θεσσαλικού Κάμπου κατέκτησε το πρωτάθλημα της Futsal League και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία, εκπροσωπώντας την επαρχία στη Stoiximan Futsal Super League.

Αμφότεροι μίλησαν στο Futsalhellas για τη μεγάλη επιτυχία, για το αύριο της ομάδας, για την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή της σεζόν και απαντούν για ποιο λόγο θα έπρεπε ένα παιδί να διαλέξει τη σάλα από το εντεκάρι. Ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από δύο ανθρώπους που αξίζουν τα εύσημα για τον άθλο της Λάρισας.

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας σας; Μια ομάδα καινούργια, χωρίς πολλές παραστάσεις, η οποία όμως έφτασε ως το τέλος της διαδρομής.

“Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Ως νέα ομάδα θέλαμε να βάλουμε τις βάσεις, ώστε να εκπαιδευτούμε στις καινούργιες συνθήκες ενός τόσο απαιτητικού αθλήματος. Τώρα αν θέλουμε να αναφέρουμε κάτι, θα λέγαμε ότι, πρώτον, βάζαμε μικρούς και κοντινούς στόχους κάθε φορά και δεύτερον η ισχυρή προσωπικότητα των παικτών μας αθλητικά και νοητικά”.

Σε ποια στιγμή στη διάρκεια της σεζόν πιστέψατε ότι όντως μπορείτε να φτάσετε στην απευθείας άνοδο;

“Από τη στιγμή που καταφέραμε να είμαστε στο Final 4 και γνωρίζοντας πλέον και τις άλλες ομάδες, πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Βέβαια, ξέραμε ότι ο τελικός θα ήταν πολύ δύσκολος μιας και θα αντιμετωπίζαμε μια εκ των δύο καλύτερων ομάδων και φαβορί του πρωταθλήματος όπως οι Τράχωνες και το Καρπενήσι”.

Ποιο ήταν το επίπεδο του πρωταθλήματος και πώς κρίνετε τη λογική των δύο ομίλων.

“Δεν μπορούμε να έχουμε γνώμη για το επίπεδο του πρωταθλήματος μιας και ήταν η πρώτη μας χρονιά. Αντιμετωπίσαμε όλα τα παιχνίδια σας εκπαιδευτικά, μαθαίνοντας πράγματα μέσα από αυτά. Όπως αποδείχτηκε ο Β’ όμιλος ήταν πολύ δυνατός, αφού το Final 4 είχε 3 ομάδες από αυτόν τον όμιλο. Η λογική των 2 ομίλων βοηθά πολύ τις ομάδες και ταυτόχρονα κάνει το πρωτάθλημα πολύ ενδιαφέρον”.

Τι να περιμένουμε από τη Λάρισα τη νέα σεζόν; Καλώς ή κακώς, ο πήχης ανεβαίνει πολύ, το ίδιο φυσικά και ο βαθμός δυσκολίας.

“Μας περιμένει πολλή δουλειά από εδώ και πέρα μέσα και έξω από το γήπεδο. Πρέπει αγωνιστικά να καλύψουμε πολύ έδαφος έτσι ώστε να παρουσιαστούμε τη νέα χρονιά ανταγωνιστικοί. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολα όλα τα παιχνίδια για αυτό δεν έχουμε περιθώρια για πανηγυρισμούς. Πρέπει να το χαρούμε για λίγο και αμέσως να ξεκινήσουμε δουλειά για τη νέα χρονιά”.

Το δέλεαρ των χρημάτων από τη φορολόγηση του στοιχήματος στις ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, έπαιξε ρόλο στο να προσπαθήσετε ακόμα περισσότερο;

“Τα χρήματα από τη φορολόγηση του στοιχήματος δεν το είχαμε σαν δεδομένο στην αρχή της χρονιάς. Είναι σημαντικό για όλες τις ομάδες αυτά τα έσοδα, πόσο μάλλον για μια επαρχιακή ομάδα όπου τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα. Ωστόσο, θέλουμε να χτίσουμε τις βάσεις για μια καλή ομάδα, καθώς και τις βάσεις για την ανάπτυξη της ακαδημίας μας”.

Ποια ήταν η ευκολότερη και η δυσκολότερη στιγμή στη σεζόν;

“Η δυσκολότερη στιγμή της χρονιάς ήταν στην αρχή της. Η πανδημία έπαιξε σημαντικό ρόλο στην λειτουργία της ομάδας αλλά ευτυχώς βρήκαμε γρήγορα ρυθμό. Επίσης, ο σοβαρός τραυματισμός του Σαμπάνη Μιχάλη ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για όλους. Λειτουργούμε σαν παρέα οικογένεια και μας επηρέασε πολύ. Κατά τα άλλα χαρήκαμε το φετινό πρωτάθλημα και πήραμε πολλές εμπειρίες από αυτό”.

Η μεταξύ σας συνεργασία πώς κύλησε; Ομαλά ή ενίοτε υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις;

“Η μεταξύ μας συνεργασία είναι άψογη. Συμπληρώνει ο ένας τον άλλον. Η φιλοσοφία πάνω στην οποία δουλεύουμε είναι κοινή και υπάρχει πολύ καλή χημεία”.

Πόσο σημαντικό είναι η επαρχία να μπει γερά στο χάρτη της σάλας;

“Η επαρχία μπήκε και πρέπει να μπει ακόμα πιο γερά στη σάλα. Δίνει στα πρωταθλήματα το χαρακτήρα του πανελληνίου. Νέοι παίκτες μπαίνουν στο άθλημα και το αναβαθμίζουν και αυξάνουν το επίπεδο του αθλήματος. Είδαμε όλοι εξάλλου πόσο συναρπαστικό ήταν το πρωτάθλημα της Futsal league με τη συμμετοχή πολλών επαρχιακών ομάδων”.

Γιατί ένα παιδί να παίξει futsal αντί να πάει στο εντεκάρι;

“Το futsal δίνει στο παιδί πολλά χαρακτηριστικά τα οποία αργότερα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει και στο εντεκάρι. Ταχύτητα σκέψης, τεχνική, αντίληψη χώρου, γρήγορες αποφάσεις και άλλα. Επίσης , και στο εντεκάρι βρίσκουμε συνέχεια πολλά μικρά 5χ5 κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Οπότε για εμάς το futsal είναι η βάση του ποδοσφαίρου. Επιπροσθέτως, είναι ένα άθλημα πολύ συναρπαστικό όπου μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί και να αθλείται για πολλά χρόνια δίνοντάς του αθλητικές βάσεις και αθλητική παιδεία από μικρή ηλικία”.

Τέλος, πού αφιερώνετε αυτή τη μεγάλη επιτυχία;

“Αυτήν την επιτυχία την αφιερώνουμε στα άτομα που βοήθησαν στο να χτιστεί και να λειτουργεί αυτή η ομάδα. Τους αφανείς ήρωές γιατρούς, υγειονομικούς υπεύθυνους, διατροφολόγο μας, χορηγούς μας, φυσιοθεραπευτές μας. Επίσης, την αφιερώνουμε στον κόσμο της Λάρισας που τον θέλουμε δίπλα μας. Γιατί κακά τα ψέματα εκπροσωπούμε μια σημαντική πόλη της Ελλάδος. Και στην οικογένεια μας που μας στηρίζουν σε κάθε μας βήμα”.