Ο Πάνος Παούρης μίλησε αποκλειστικά στο futsalhellas.com λίγες ημέρες μετά τους συναρπαστικούς τελικούς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, που βρήκε πρωταθλήτρια την Ένωση στη διαδικασία των πέναλτι του τελευταίου αγώνα στο κλειστό του Καματερού.

Ο ίδιος μίλησε για τους τραυματισμούς που επηρέασαν την ομάδα του, στάθηκε στη δουλειά που έχει γίνει από τον Απόστολο Μπελτσίδη, είπε πως ήταν η πιο συναρπαστική σειρά τελικών στην ιστορία του ελληνικού futsal, εξέφρασε την πίστη του ότι η ομάδα του θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, ενώ αναφέρθηκε και στην δική του φετινή παρουσία στο τριφύλλι.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Η σεζόν ολοκληρώθηκε χωρίς τίτλο για τον Παναθηναϊκό. Τελικός Κυπέλλου, τελικοί πρωταθλήματος, αλλά δεν σηκώσατε τρόπαιο. Αισθάνεστε ότι αποτύχατε;

“Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να θεωρούμε τη τεράστια προσπάθεια που κάναμε όλη τη σεζόν σε ένα νέο μοντέλο πως είναι αποτυχημένη. Παρ’ όλα αυτά, επειδή κρινόμαστε από το αποτέλεσμα, μας αφήνει μια μεγάλη πικρία, αλλά τεράστια αισιοδοξία για το μέλλον πως καταφέραμε να διεκδικήσουμε και τους δυο τιτλους στα ίσια και όλα κρίθηκαν στις λεπτομερείες”.

Τι ήταν αυτό που σας έλειπε κατά τη γνώμη σου; Ήταν η τύχη (βλέπε τραυματισμοί), ήταν κάποιες λεπτομέρειες που δεν σας ευνόησαν, κάτι άλλο ή όλα αυτά μαζί;

“Όπως φάνηκε, ήταν τεράστιες οι απουσίες των αρχηγών μας (Γκαϊφύλλιας Ντάρλας, Γκρίτζαλης), όμως η ομάδα έδειξε πως έχει χαρακτήρα, συσπειρώθηκε και παίζοντας πολλά λεπτά λίγα άτομα, κάτι που πιστέψτε με είναι εξουθενωτικό στο Futsal, φάνηκε πως λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια των παιχνιδιών. Παιχνίδι με παιχνίδι προσπαθήσαμε να βελτιωνόμαστε, αλλά κάθε φορά ήταν μοιραίο να μην έχουμε κάποιον βασικό παίκτη μαζί μας, κάτι που μας πείσμωνε, αλλά μας κούραζε ταυτοχρόνως. Το πρωτάθλημα κρίθηκε στη κόψη του ξυραφιού. Στη ψυχοφθόρα διαδικασία, όπως καταλαβαίνεις, η τύχη δεν μπορεί να είναι πάντα με το μέρος σου”.

Συμβαδίζουν οι σκέψεις σου και τα πλάνα σου για το μέλλον με τον Παναθηναϊκό; Θα συνεχίσεις στο τριφύλλι ή θα εξετάσεις και άλλες πιθανές προτάσεις;

“Είναι νωρίς να συζητάμε κάτι τέτοιο. Η σεζόν ήταν μεγάλη, κλείσαμε 10 μήνες δουλειάς με την ομάδα μου, κάτι που σημαίνει ότι επιβάλλεται ξεκούραση και ανασυγκρότηση. Η διοίκηση έχει το πάθος και το σθένος να πρωταγωνιστεί ο σύλλογος και αυτό θα συνεχίσει να κάνει”.

Από τον εαυτό σου έμεινες ικανοποιημένος φέτος; Έπαιξες όσο καλά ήθελες;

“Προσωπικά όταν έφυγα από το χώρο της Σάλας, ήξερα βαθιά μέσα μου πως θα επιστρέψω κάποια μέρα. Αυτό συνέβη ύστερα από μερικά χρόνια. Η αγωνιστική μου κατάσταση δεν ήταν η επιθυμητή πέρυσι, καθώς εκτελούσα τη θητεία μου, κάτι που με δυσκόλεψε να επικεντρωθώ στη προπόνηση. Η νέα σεζόν που ξεκινήσε, μας βρήκε με αρκετά νέα πρόσωπα στην ομάδα, θέλοντας το μοντέλο του Coach Μπελτσίδη περί ανανέωσης να πάρει σάρκα και οστά. Μέσα σε αυτό το μοντέλο, μπόρεσα να αναδείχτω, να πάρω αρκετό χρόνο και να κερδίσω τη θέση μου στα πλάνα του προπονητή.

Είμαι χαρούμενος που με πίστεψε ο προπονητης μου και ο συλλογος και μπόρεσα να επανέλθω. Στον αθλητισμό δεν θεωρώ πως υπάρχει ταβάνι, οπότε πρέπει συνεχώς να βελτιώνεσαι, κάτι που δεν θα σταματήσω να κάνω, όσο μου το επιτρέπει ο Θεός και έχω τη δυνατότητα να αγωνίζομαι. Δεν μπορώ να κρίνω τον εαυτό μου, προτιμώ να το κάνει ο κόσμος. Ήταν συλλογική προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συμπαίκτες μου για το πάθος και την αγωνιστικότητα τους”.

Οι τέλικοι ήταν συγκλονιστικοί, ίσως οι καλύτεροι που έχουν γίνει ως προς την ανταγωνιστικότητά τους. Ένα σχόλιο ως συμπέρασμα για τα ματς με την ΑΕΚ για το φετινό πρωτάθλημα στο σύνολό του…

“Μπορώ να πω με βεβαιότητα πως ήταν οι συναρπαστικότεροι τελικοί στην ιστορία του ελληνικού Futsal. Μεγάλες συγκινήσεις, ανατροπές, νεύρα, είναι λίγες λέξεις που μπορούν να παρομοιάσουν τα παιχνιδια. Να τονίσουμε πως για πρώτη φορά υπήρξε τηλεοπτική παραγωγή τέτοιας ποιότητας με απήχηση προς τον κόσμο που άγγιξε τις 40.000 προβολές.

Τέλος, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα αι πολλά εύσημα στους συμπαίκτες μου με πρωταγωνιστή το Μπαρδή από την ομάδα μου, που χωρίς αυτόν δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε και φυσικά στν προπονητή μας για την τεράστια προσπάθεια να μας περάσει τη φιλοσοφία που θέλει. Το ελληνικό Futsal είναι εδώ και εύχομαι η συνέχεια να είναι συναρπαστικότερη. Καλές διακοπές σε όλους. Να ευχηθώ και ταχεία ανάρρωση στους συμπαίκτες και κυρίως στους φίλους μου, Γκαϊφύλλια και Γκρίτζαλη”.