Μια πολύ σημαντική απόφαση ανακοίνωσε η ΠΕΠΣΣ, καθώς από φέτος θα έχουμε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σάλας Γυναικών, το οποίο θα έχει πολλαπλά οφέλη για το άθλημα, καθώς αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ότι το futsal δεν έχει φύλο και ολοένα και περισσότερα κορίτσια θα ασχοληθούν.

Αυτός ήταν ένας από τους μεγάλους στόχους της νυν διοίκησης της ΠΕΠΣΣ, μέχρι σήμερα το εγχείρημα γινόταν περισσότερο πιλοτικά, αλλά πλέον όλα πήραν τον δρόμο τους. Με συντονισμένες και στοχευμένες ενέργειες της Ένωσης έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι Γυναίκες να έχουν το δικό τους πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις.

Θα μπορούν να συμμετέχουν παίκτριες από 14 χρόνων και πάνω στα αναγνωρισμένα σωματεία σάλας και φυσικά θα υπάρχει και η μοριοδότηση ενόψει των πανελληνίων εξετάσεων για την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο, όπως ισχύει και στα πρωταθλήματα Κ16 και Κ18 των πρωταθλημάτων υποδομής.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα. Η Ένωση και εγώ προσωπικά θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Πρωτάθλημα Γυναικών και δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτό των Ανδρών. Το ποδόσφαιρο σάλας είναι για όποιον το αγαπάει και θέλει να ασχοληθεί, δεν έχει φύλο. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που τα καταφέραμε και που εκπληρώσαμε μια δέσμευσή μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά”, ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης.

Best Of The Best Futsal Awards 2020-21

Εξάλλου, ανακοινώθηκαν οι νικητές των βραβείων BEST OF THE BEST FUTSAL AWARDS 2020-2021, οι απονομές των οποίων θα γίνουν μετά τη λήξη του Super Cup, την Κυριακή 11/9/2022, στο κλειστό του Κορυδαλλού. Να τονιστεί πως τα βραβεία αυτά αφορούν την αγωνιστική περίοδο 2020-21, ενώ εκείνα για την σεζόν 2021-22 θα δοθούν τον Δεκέμβριο.

· MVP: Δημήτρης Ζέρβας (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)

· Βραβείο «Δ. Νικολάου» καλύτερου προπονητή: Θανάσης Τσακανίκας (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

· Βραβείο «Κων/νος Λεκκάκος» καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου: Παντελής Χονδρουδάκης (ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ)

· Πιο βελτιωμένος παίκτης: Γιώργος Καράμπελας (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)

· Καλύτερος τερματοφύλακας: Δημήτρης Ζέρβας (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)

· Καλύτερος διαιτητής: Βασίλης Χριστοδουλής

· All Star 5άδα – Βραβεία: (Ευάγγελος Παλάντζας)

Ø Δημήτρης Ζέρβας (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)

Ø Σπύρος Γκρίτζαλης (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

Ø Σπύρος Κονδυλάτος (ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ)

Ø Κωνσταντίνος Πάνου (ΑΕΚ)

Ø Δημήτρης Ντάρλας (ΠΑΟ/ΑΘΗΝΑ 90)