Οι ραγδαίες εξελίξεις στο κυπριακό futsal που οδήγησαν όλες τις ομάδες να μην καταθέσουν δήλωση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν, διαμορφώνει νέα δεδομένα στο άθλημα που οδηγήθηκε ουσιαστικά σε λουκέτο… μέχρι νεωτέρας.

Η Ομόνοια, η ομάδα που θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και την νέα σεζόν, κινείται με στόχο να βρει στέγη για να αγωνιστεί σε πρωτάθλημα καθώς το κυπριακό πρωτάθλημα δύσκολα θα αρχίσει με τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του κυπριακού σάιτ Balla.com.cy, οι πράσινοι φέρονται να έκαναν κρούση για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Οι δυσκολίες για να απαντήσουν θετικά από την Ελλάδα είναι δεδομένες όμως η Ομόνοια έκανε την κρούση και περιμένει να δει αν θα μπορέσει να λάβει μέρος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Futsalhellas.com, κρούση στην ΠΕΠΣΣ δεν έχει γίνει από την κυπριακή ομάδα, όμως μπορεί να υπήρξε κίνηση της Ομόνοιας προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σίγουρα όμως στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Σάλας δεν έχει γίνει πρόταση των πράσινων για να αγωνιστούν στο δικό μας εγχώριο πρωτάθλημα, χωρίς όμως να αποκλείεται τίποτα στην παρούσα φάση.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΙΟΥ

Με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Super Sport fm 104.0, ο προπονητής της Ομόνοιας, Κώστας Χριστοδούλου, μίλησε για την περίπτωση μη διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, καθώς επίσης και τις επαφές του τριφυλλιού για συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Ελλάδας.

“Όλα είναι στον αέρα καθώς η ομοσπονδία δεν δείχνει ανταπόκριση. Μετά το πέρας της προθεσμίας για δήλωση συμμετοχής όλες οι ομάδες έστειλαν το μήνυμα ότι είναι συντονισμένες και ότι θέλουν να βάλουν κάποια πράγματα κάτω για την ανάπτυξη του αθλήματος και μετά για την επιβίωση των σωματείων”, είπε αρχικά.

Πόσο εφικτό μπορεί να είναι αυτό; “Θεωρώ ότι είναι εφικτό να αναπτυχθεί το άθλημα. Είμαι στον χώρο πολλά χρόνια και στην Εθνική ομάδα και σαν παίκτης και τώρα σαν προπονητής. Ξέρω ποια είναι τα προβλήματα. Πριν 15 χρόνια είχαμε τρεις κατηγορίες. Ρώτησε κάποιος γιατί έκλεισαν όλες αυτές οι ομάδες; Το οικονομικό δεν είναι το μοναδικό θέμα. Στα αιτήματα των σωματείων υπάρχουν κάποιες χορηγίες όπως ένας χορηγός πρωταθλήματος, ποσά από τις στοιχηματικές εταιρείες και άλλα. Με αυτές τις χορηγίες η κάθε ομάδα θα έχει κάποια βάση. Αν μια ομάδα δεν έχει καμιά βάση να αρχίσει ούτε από τηλεοπτικά. Ούτε από χορηγό πρωταθλήματος ή οτιδήποτε άλλο, πώς θα αρχίσει;”.

Τι γίνεται με την επαφή που έγινε για να παίξετε στην Ελλάδα; “Ούτε εγώ ξέρω λεπτομέρειες τι συμβαίνει με το καταστατικό και άλλα. Έγινε μια επαφή. Είναι συζητήσιμο το θέμα εάν και εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Από αυτά που ξέρω είναι θετικά τα πράγματα από την ΕΠΟ εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα στην Κύπρο. Δεν ξέρω αν θα είναι στην α΄ ή στην β΄ κατηγορία. Είναι μια εναλλακτική λύση που μελετούν οι άνθρωποι της Ομόνοιας για να μην πάει χαμένη η χρονιά”.

Δεν ταρακουνήθηκε η ΚΟΠ από την κίνηση σας να κάνετε επαφές να πάτε να παίξετε στην Ελλάδα; “Δεν υπάρχει ανταπόκριση. Υπάρχουν αρκετά θέματα να δουν στην ΚΟΠ πέραν του futsal αλλά αξίζει τον κόπο να ασχοληθούν. Δεν είναι μόνο η Ομόνοια, είναι και η Εθνική που έχει σημαντικούς αγώνες με το Ισραήλ για πρόκριση στην τελική φάση του EURO”.