To 2020 ολοκληρώνεται και το Futsalhellas.com ζήτησε από τον πρόεδρο της ΠΕΠΣΣ, Νίκο Αυλωνίτη, αλλά και από τις ομάδες της Stoiximan Futsal Super League να τοποθετηθούν για τη χρονιά που ολοκληρώνεται και γι’ αυτήν που έρχεται. Τα εμπόδια ήταν πολλά, το πρωτάθλημα πέρυσι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και φέτος έχει διακοπεί και άπαντες περιμένουν με ανυπομονησία την επανέναρξη. Φυσικά, στέκονται και στις διεθνείς επιτυχίες του futsal.

ΝΙΚΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ (ΠΕΠΣΣ)

“Θεωρώ ότι αυτή η χρονιά ποδοσφαιρικά μάς άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Ενώ όλα εκκίνησαν καλά, μετά ήρθε το lockdown και μας έκοψε τις διοργανώσεις στη μέση και δεν έγιναν οι τελικοί. Παρ’ όλα αυτά, με το ξεκίνημα της νέας σεζόν που μας βρήκε με δυο παραδοσιακές δυνάμεις της σάλας λιγότερες στο πρωτάθλημα, ξεκινήσαμε με υψηλά στάνταρ και ξαφνικά είχαμε και πάλι lockdown. Ελπίζω το 2021 να μας βρει υγιείς και να συνεχίσουμε αυτό που αφήσαμε στη μέση”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΒΑΣ (ΑΕΚ)

“Φουτσαλικα στο κλείσιμο του το 2020 μου αφήνει εντελώς ανάμεικτα συναισθήματα. σίγουρα η τελευταία χρονικά ‘γεύση’ είναι η μεγάλη χαρά και η ικανοποίηση για τις επιτυχίες που είχαμε με την Εθνική Ομάδα αλλά και την ΑΕΚ.

Όμως μέσα στην χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγε μέρες, η μη κανονική ολοκλήρωση του περσινού πρωταθλήματος ανδρών και εφήβων και βέβαια τα μεγάλα διαστήματα που και εμείς στην ΑΕΚ αλλά κυρίως οι υπόλοιπες ομάδες και αθλητές έμειναν ανενεργοί από προπονήσεις και αγώνες, δεν μπορούν παρά να μας αφήνουν μια πικρή γεύση.

Για το 2021 η κυριότερη ευχή δεν μπορεί να είναι άλλη από το να επανέλθει η κοινωνία μας και φυσικά και το ελληνικό φούτσαλ όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ασφαλέστερα στην κανονικότητα. Να βρεθούμε όλοι (παίκτες, προπονητές, παράγοντες) γρήγορα πίσω στον φυσικό μας χώρο τα γήπεδα και να δώσουμε πάλι τις μάχες μας για την εξέλιξη που αρμόζει στο σπορ που αγαπάμε”.

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΠΤΣΟΣ (ΔΟΥΚΑΣ)

“Το 2020 ήταν μία χρονιά που ο COVID 19 δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Αθλητισμό. Το ελληνικό Futsal ήταν από τα αθλήματα που νικήθηκε κατά κράτος, αφού ουσιαστικά δεν λειτούργησε. Εύχομαι από τον καινούργιο χρόνο να γυρίσουμε σταδιακά στην κανονικότητα και να επιστρέψουμε στα γήπεδα. Έχουμε μπροστά μας έξι μήνες και με σωστό προγραμματισμό και σχεδιασμό μπορούμε να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις. Καλή χρονιά σε όλους!”.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΝΤΟΥΡΗΣ (ΝΕΟ ΙΚΟΝΙΟ)

“Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο και φυσικά για το άθλημα που υπηρετούμε, δεν το χαρήκαμε όσο θέλαμε και μας έχει λείψει να βρισκόμαστε στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά προέχει η υγεία όλων. Είδαμε πάρα τις αντιξοότητες σπουδαίες στιγμές στο εξωτερικό για το ελληνικό φούτσαλ και αυτό ήταν σπουδαίο. Ευχή για το νέο έτος είναι αρχικά να είμαστε υγιείς και στη συνέχεια να επιστρέψουμε στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές μαζί με τους φιλάθλους. Ευτυχισμένο το 2021 σε όλους!”.

ΠΑΝΟΣ ΠΑΟΥΡΗΣ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

“Εύχομαι καλή χρόνια σε όλο το κόσμο, με υγεία, αγάπη, ευτυχία και γρήγορη επάνοδο στη κανονικότητα, που τόσο πολύ έχει λείψει σε όλους μας. Το 2021 να είναι πιο δημιουργικό και με περισσότερη τύχη από τη χρόνια που φεύγει. Ελπίζω σύντομα να ανανεώσουμε το ραντεβού μας στα γήπεδα και να ανταμώσουμε όλοι εκεί, ευελπιστώντας στην επιτυχή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Χρόνια πολλά σε όλους!”.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ (ΕΡΜΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ)

“Σίγουρα το 2020 ήταν το έτος που έγιναν τα πιο λίγα παιχνίδια στην σάλα, με αποτέλεσμα δυο φορές να έχουμε βγει εκτός ρυθμού. Και εμείς που είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου όλη μέρα στα γήπεδα, μας στοίχισε πολύ. Εύχομαι το 2021 να έχουμε πρώτα απ’ όλα υγεία και επιτέλους να ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία και να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΣΤΡΙΟΣ (ΗΝΙΟΧΟΣ)

“Είναι μια δύσκολη χρονιά σε όλους τους τομείς, πόσο μάλιστα για το άθλημά μας. Αφήνει όμως μια γλυκόπικρη αίσθηση το 2020. Από τη μια οι τριγμοί από την πανδημία μάς έκαναν πιο φτωχούς με την αποχώρηση δυο ιστορικών ομάδων, του Μινώταυρου και της Ολυμπιάδας, αλλά και την ένταση που δημιούργησε στους κύκλους μας η απόφαση της ανάδειξης πρωταθλητή βάσει της βαθμολογικής συγκομιδής της κανονικής περιόδου.

Από την άλλη οι προκρίσεις της Εθνικής ανδρών και της ΑΕΚ και το βελτιωμένο επίπεδο ανταγωνισμού του πρωταθλήματος, αφήνουν ελπίδα ότι μπορεί και μέσα από την δυσκολία των καιρών, ίσως να βγούμε ωφελημένοι ως σπορ. Μου αρέσει να είμαι αισιόδοξος και να βλέπω μπροστά. Θα τολμήσω, λοιπόν, να προβλέψω ένα πολύ καλύτερο νέο έτος, πως το 2021 θα μας βρει καλά και γεμάτους όρεξη για σπουδαία πράγματα εντός και εκτός γηπέδου. Υγεία και Χαρά σε όλους!”.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΠΟΤΙΝΗΣ (ΦΑΛΗΡΟ-ELITE)

“Το 2020 φουτσαλικά για την ομάδα μου έφερε πρωτάθλημα και άνοδο στην Stoiximan Futsal Super League, που δυστυχώς δεν το πανηγυρίσαμε στο γήπεδο, αλλαγές στο ρόστερ, καλές παρουσίες στην Α’ Εθνική. Tο ελληνικό futsal έδειξε σημάδια προόδου όπως ο διαχωρισμός των δελτίων κλασικού-Σάλας, ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, τις πολύ σημαντικές προκρίσεις της ΑΕΚ στο Champions League και της Εθνικής μας στη επόμενη φάση. Αφήνοντας, λοιπόν, το γλυκόξινο 2020 πίσω μας, θα ευχηθώ ολόψυχα το 2021 να μας βρει όλους υγιείς σε γεμάτα γήπεδα!”.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΥΝΤΖΑΝΑΚΗΣ (ΣΑΛΑΜΙΝΑ)

“Η χρονιά που φεύγει, μας αφήνει ως ομάδα μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς παρόλο που είμαστε μια καινούργια ομάδα με πολλούς νεαρούς παίκτες, είχαμε βρει τον ρυθμό μας μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα και είχαμε ανοδική πορεία. βέβαια, όλα αυτά διακόπηκαν ξαφνικά λόγω της πανδημίας. Εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο της σάλας και όχι μόνο και όταν με το καλό ξεκινήσει η καινούργια χρονιά, όλα να γίνουν με ασφάλεια.

Το 2020 είναι η χρονιά που το ελληνικό futsal ξανασυστήθηκε σε όλη την Ευρώπη με την επιτυχία της ελληνικής Εθνικής ομάδας αλλά και της ΑΕΚ σε συλλογικό επίπεδο και αξίζει να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα προόδου σε όλους τους τομείς το 2021!”.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ)

Πικρή γεύση λόγω των ελάχιστων αγωνιστικών υποχρεώσεων και την αποχώρηση παραδοσιακών δυνάμεων του χώρου. Φωτεινή ένδειξη ελπίδας για τη συνέχεια οι μεγάλες προκρίσεις της Εθνικής και της ΑΕΚ. Ευχή για το 2021 είναι να βγούμε σύντομα από αυτό το τέλμα υγιείς, πιο δυνατοί και να βλέπουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα του φούτσαλ. Χρόνια πολλά σε όλες τις οικογένειές τους κόσμου και καλή χρονιά. Εύχομαι καλές γιορτές, με υγεία, αγάπη και ευτυχία σε εσάς και την οικογένεια σας. Κάθε επιθυμία σας να πραγματοποιηθεί.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

“Είναι μια χρόνια σίγουρα ‘στιγματισμένη’ από την πανδημία , αλλά και μια χρόνια περισυλλογής, ατομικής και ομαδικής, μια χρόνια που αναθεωρήσαμε πολλά δεδομένα μας. Για το Ρέθυμνο ήταν η χρόνια που κατάφερε να αντέξει, να μετρήσει δυνάμεις και εντέλει να κάνει σημαντικό βήμα για την καθιέρωση του. Πολύ σημαντικές για το άθλημα οι επιτυχίες της Εθνικής και της ΑΕΚ, μέσα από τις οποίες μπορούμε να χτίσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας. Καλή χρονιά με υγεία αγάπη, χαμόγελα και αισιοδοξία”.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΡΑΠΤΗΣ (ΚΟΜΠΡΑ)

“Δυστυχώς η χρονιά που μας πέρασε, μας αφήνει κατά κύριο λόγο πικρή γεύση. Οι δύσκολες καταστάσεις που πέρασε όλος ο πλανήτης, επισκιάζουν τα αθλητικά δρώμενα. Παρ’ όλα αυτά, δεν πρέπει να τα βάλουμε κάτω. Ο αθλητισμός πρέπει να επανέλθει και από εδώ και πέρα να προσπαθήσουμε ο καθένας να βελτιώσει τον τρόπο ζωής του μαζί με την υγιεινή του.

Αυτή είναι η ευχή μου και η ελπίδα για το 2021: να περάσουν οι δυσκολίες του περασμένου έτους και να βρούμε όρεξη και θέληση να επανέλθουμε δριμύτεροι και να βελτιώσουμε κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Υγεία, χαρά σε όλο τον κόσμο και να περάσουν όσο το δυνατόν πιο όμορφα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ακόμη κι αν είναι τα πράγματα διαφορετικά!”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥ (ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ)

“Το 2020 θέλω να φύγει και αν είναι δυνατόν να διαγραφεί από το κάλενταρ. Εύχομαι το 2021 να είναι η αρχή της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς, να φέρει μόνο χαρές και χαμόγελα σε όλο τον κόσμο που έχει δοκιμαστεί το 2020 λόγω της πανδημίας. Καλές γιορτές σε όλους”.