Με τις δύο πρώτες αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί και με μία κρίσιμη εμβόλιμη να ακολουθεί, είμαστε εδώ για να καταθέσουμε την άποψή μας για όσα είδαμε, παρόλο που το δείγμα γραφής είναι μικρό.

Θα ξεκινήσουμε ανάποδα από τις ομάδες που φέτος προβιβάστηκαν στην πρώτη κατηγορία

Ο ΠαναθηναΪκός δεν αποτελεί την κλασική νεοφώτιστη ομάδα.Ήδη από πέρυσι το ρόστερ του μπορούσε να χαρακτηριστεί A’ κατηγορίας, κάτι που φάνηκε και στην πράξη από την άνεση με την οποία κατέκτησε την άνοδο. Με τον Γιάννη Ζιάβα στον πάγκο και μεταγραφές από το “πάνω ράφι” ο Παναθηναϊκός μοιάζει έτοιμος για μια δυναμική είσοδο στον κόσμο του futsal. Οι προσθήκες των πολύπειρων Καραβίδα και Σταυρακόπουλου από τον Δούκα ξεχωρίζουν με την ομάδα να διαθέτει μεγάλο βάθος αξιόλογων λύσεων. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό του Μετς νίκησε δύσκολα την Αθήνα ’90, ενώ στο δεύτερο ηττήθηκε 6-1 στην έδρα του πρωταθλητή Δούκα.

+Καλή κυκλοφορία

+Βάθος στον πάγκο

-Δυσκολία στη δημιουργία ευκαιριών

 

Οι Τράχωνες Αλίμου με τον Νίκο Σταυρίδη στον πάγκο ξεκίνησαν με δύο ήττες σε παιχνίδια που άφησαν αρκετά καλές εντυπώσεις. Στην πρεμιέρα ηττήθηκαν στο “κλουβί” του Αγίου Δημητρίου 5-9 από τη Σαλαμίνα, ενώ στο δεύτερο παιχνίδι λύγισαν από την πίεση του Ερμή, χάνοντας στα Ιλίσια 4-3. Τα πρώτα δείγματα ήταν θετικά,αφού παρουσιάστηκαν ανταγωνιστικοί ενάντια σε ομάδες με υψηλούς στόχους και μένει να δούμε τη συνέχεια.

+Γήπεδο μικρών διαστάσεων που δημιουργεί παιχνίδια ειδικών συνθηκών.

+Νεανικό ρόστερ, άγνοια κινδύνου

-Απειρία

 

Η Λαμία έκανε το μεγάλο μπαμ στην πρεμιέρα με το 10-1 επί του Πήγασου Αγίας Παρασκευής να προκαλεί αίσθηση. Στον δεύτερο αγώνα της όμως, φάνηκε η απειρία της πλειοψηφίας των παικτών της στο ποδόσφαιρο σάλας και παρόλο που προηγήθηκε 1-2 μέσα στη Λάρισα, ηττήθηκε 6-3 από την ΑΕΛ. Ο Βαρυπάτης, στην τρίτη του χρονιά στην ομάδα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Κώστα Τσαρπαζλή, σε μια ομάδα που παρουσιάζεται ανταγωνιστική στο ξεκίνημα, χρειάζεται όμως πολλή δουλειά στο τακτικό κομμάτι, κάτι απόλυτα φυσιολογικό, καθώς είναι μόλις η τρίτη της χρονιά στο άθλημα.

+Η παρουσία του Βαρυπάτη

+Παίκτες με ποδοσφαιρική ποιότητα, αλλά απειρία στο φούτσαλ που θα γίνονται όλο και καλύτεροι μέσα στην χρονιά.

-Το τακτικό κομμάτι του ποδοσφαίρου σάλας

 

Η Υπεροχή Τρικάλων διαθέτοντας νεανικό σύνολο ξεκίνησε με δύο ήττες. Παρουσιάστηκε ανταγωνιστική απέναντι στον Ερμή και με δύο γκολ του Στάμου, φαινόταν ότι μπορεί να πάρει βαθμό πριν ηττηθεί τελικά με 2-5. Το δεύτερο παιχνίδι ενάντια στην ΑΕΚ δεν χωρά κριτικής με το τελικό 15-3 να αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων. Για το συγκρότημα του Νίκου Παπακυρίτση ακολουθούν κρίσιμα παιχνίδια με ΑΕΛ και Λαμία, όπου εκεί καλείται να δείξει τι μπορεί να κάνει φέτος στο πρωτάθλημα. Οι νεαροί κατά βάση παίκτες της διαθέτουν άφθονο ταλέντο, αν και η απουσία του Κωστάκη σε σχέση με πέρυσι είναι σημαντική.

+Ατομικό ταλέντο

+Ενθουσιασμός

-Εύκολα λάθη, τακτικές ελλείψεις.