Ο γγ. της ΠΕΠΠΣ στο futsalhellas.com

Για πολλά «καυτά» θέματα που απασχολούν το ποδόσφαιρο σάλας στην Ελλάδα μίλησε στο futsalhellas.com ο γενικός γραμματέας της ΠΕΠΣΣ, Νίκος Αυλωνίτης.

Αφού πρώτα αποκάλυψε ότι θα λυθεί το θέμα του ομοσπονδιακού προπονητή και απάντησε για τις προεθνικές, εν συνεχεία αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν το πρωτάθλημα.

Ο ίδιος μίλησε για το θέμα των αποχωρήσεων ομάδων στο πρωτάθλημα και πώς αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί, για τα μεγάλα κενά στο πρόγραμμα και για το πώς θα γίνει πιο ελκυστικό το Κύπελλο και το ελληνικό futsal γενικά, κατηγορώντας παράγοντες και ομάδες ότι δεν ενδιαφέρονται για το άθλημα,

Τέλος, έδωσε απάντηση αλλά και για το αν θα μπουν οι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στο άθλημα, όπως έκαναν οι άλλοι δυο του Big-4 στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Τι μέλλει γενέσθαι με το θέμα του προπονητή; Πότε θα βρεθεί διάδοχη κατάσταση του Στέφανου Σοϊλεμέ;

«Μέσα στον επόμενο μήνα ελπίζω πως θα έχει λυθεί το θέμα του προπονητή. Γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω για το ποιος είναι, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή την στιγμή».

Με τις προπονήσεις των προεθνικών τι νέα έχουμε;

Ξεκινήσαμε δυναμικά φέτος αυτό το εγχείρημα, με τα όποια λαθάκια μας. Φυσικά, είχαμε και κενά, είχαμε και επιτυχία. Πρώτη φορά το επιχειρούμε άλλωστε στην ελληνική σάλα. Κάποιες ομάδες έμειναν δυσαρεστημένες. Νομίζω όμως πως λειτούργησε θετικά για τη σάλα. Άλλαξαν βέβαια τα δεδομένα με τις ηλικίες. Πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή και να αναθεωρήσουμε τις κλήσεις. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα βρεθεί λύση».

Πώς θα αποφύγουμε τις αποχωρήσεις της τελευταίας στιγμής με αποτέλεσμα να γίνεται πρωτάθλημα με 10 αντί για 12 ομάδες;

Κατ’ αρχάς, γι’ αυτό που έγινε πέρυσι, υπάρχει ευθύνη ενός. Δεν θα πω όνομα, επισημάνθηκε όμως και στην κλήρωση. Φέτος, θα υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα, που δεν είναι άλλη από γερό πρόστιμο για κάθε παιχνίδι, το οποίο αναφέρεται στην προκήρυξη, συν την αφαίρεση βαθμών. Αυτό ενοχλεί τις ομάδες. Ήταν 150 ευρώ τον αγώνα και έχει πάει 500 ευρώ. Αν ένα σωματείο αποχωρήσει, δύσκολα θα μπορέσει να ξανακατέβει την επόμενη χρονιά λόγω των χρημάτων που θα πρέπει να δώσει. ‘Πονάει’ πολύ το πρόστιμο, όπως και επίσης θα συμβάλει στο να σκεφτεί πιο λογικά μια ομάδα. Το ίδιο θα συμβεί για μια ομάδα που δεν θα θελήσει να κατέβει σε έναν αγώνα. Δεν θα υπάρχει η επιλογή, διότι το πρόστιμο θα είναι μεγάλο. Έγινε και στις υποδομές αυτό, διπλασιάστηκε το ποσό. Πολλές ομάδες αποχωρούσαν την άλλη μέρα μετά την κλήρωση. Τώρα θα το σκέφτονται σοβαρά. Δυσκολεύει και η οργάνωση των πρωταθλημάτων από τη δική μας πλευρά, με το να υπάρχουν ομάδες που φεύγουν με αυτό τον τρόπο».

Τι θα κάνετε για να εξασφαλιστεί ένα πιο ομαλό πρόγραμμα στη διάρκεια της σεζόν;

«Οι ημερομηνίες και στο περσινό καλεντάρι δεν είχαν κενά. Ήταν ορθολογικό πρόγραμμα με δυο εμβόλιμες αγωνιστικές. Οι αποχωρήσεις δημιούργησαν το πρόβλημα. Ναι, συμβαίνει με κάποια ομάδα που προχωράει στο Κύπελλο να έχει μεγάλο κενό, αλλά οι περισσότερες είναι ψηλά στο πρωτάθλημα και δεν τις επηρεάζει, δεν έχουν κενό. Να πούμε πως ίσως το Κύπελλο μπει πριν τα πλέι οφ του τελικού. Να το κάνουμε όπως στο μπάσκετ. Να γίνει Μάρτη ας πούμε. Θα το δούμε στο επόμενο συμβούλιο. Αν υπάρχει θετική άποψη από τις ομάδες, θα προχωρήσει αυτό».

Πώς θα γίνει πιο ενδιαφέρον το Κύπελλο, ώστε να έρθει κόσμος στο Final-4;

«Φέτος στη Χαλκίδα είχε λίγο παραπάνω κόσμο σε σχέση με πέρυσι λόγω ΑΕΚ. Το άθλημα πρέπει να γίνει πιο ευρέως γνωστό. Μόνος τρόπος για να τραβήξει τον κόσμο, είναι τα ισχυρά brand names όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Στην Χαλκίδα, μας παρακάλεσαν και του χρόνου να πάμε. Τους άρεσε αυτό που είδαν. Μιλάμε κυρίως για τους ΑΕΚτζήδες, καμιά 200αριά που ήρθαν. Η αλήθεια είναι τα Final-4 και τα μεγάλα event δεν παρακολουθούνται από το σύνολο της σάλας. Αν έρχονταν όλοι οι παίκτες ας πούμε με την κοπελιά τους, γεμίζουν ένα γήπεδο. Δεν ενδιαφέρονται οι ίδιες οι ομάδες του αθλήματος. Κάποιες ομάδες δεν πάνε πουθενά αν δεν παίζουν. Όλα ξεκινάνε από το Δ..Σ. του αθλήματος».

Πώς θα μπορέσει να γίνει πιο ελκυστικό το προϊόν για έλευση χορηγών και να υπάρξει κάλυψη μιντιακή;

«Νομίζω ότι η ενασχόληση της Stoiximan, μας βοήθησε πολύ. Ήδη για του χρόνου έχουμε μια μεγάλη συμφωνία στα σκαριά. Είμαστε κοντά, έπονται και άλλες ενέργειες που θα μας δώσουν άλλη οντότητα. Είμαστε σε καλό επίπεδο σε σχέση με πριν. Το φετινό ήταν το καλύτερο πρωτάθλημα της τελευταίας πενταετίας. Έχουν μπει δυναμικά η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Δούκας είναι δυνατός, η Ολυμπιάδα, ενώ καλή εικόνα είχαν και οι άλλες ομάδες. Ευελπιστώ τουλάχιστον άλλες δυο ομάδες να γίνουν ανταγωνιστικές».

Πέρα από ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, ενδιαφέρονται οι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να μπουν στο άθλημα;

«Για τον ΠΑΟΚ, ξέρω ότι τους αρέσει και τους ενδιαφέρει. Προέρχεται από τη Ρωσία ο Σαββίδης άλλωστε, μια χώρα παραδοσιακή στη σάλα. Δεν είναι όμως προτεραιότητα, είναι προφανές. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει δυο προσπάθειες στο παρελθόν. Πιστεύω πως σιγά σιγά θα μπει στο χώρο και θα δώσει οντότητα. Ελπίζω μόνο να μην έρθουν μαζί και τα κακώς κείμενα. Δηλαδή φασαρίες, τραμπουκισμούς, διότι εμείς θέλουμε άλλο φίλαθλο κόσμο. Ελπίζω να συνεχιστεί αυτό, διότι οι Παναθηναϊκός και ΑΕΚ το πρόσεξαν πολύ αυτό το κομμάτι. Είναι κόσμιοι όλοι τους».