Έναρξη είχαμε στο πρωτάθλημα της Futsal League το περασμένο σαββατοκύριακο, την δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία του ποδοσφαίρου σάλας, με δύο μόνο αγώνες να ορίζονται και πέντε να παίρνουν αναβολή για άλλες ημερομηνίες, σκηνικό γνωστό και δύσκολα διαχειρίσιμο από τους υπεύθυνους των ομάδων αλλά και της Ένωσης. Παρόλα αυτά πολλά ήταν τα θετικά που μπορέσαμε να ξεχωρίσουμε όπως η συμμετοχή νέων ομάδων από Αττική και επαρχία, η επανεμφάνιση της Ταραχής αλλά και η επιστροφή στην δράση για την ομάδα της Σάμου μετά από έναν ολόκληρο χρόνο! 

Η πρώτη αγωνιστική της νέας σεζόν συνοδεύτηκε με νίκη για την ομάδα της Σάμου που επικράτησε της Ταραχής με 3-2 και μπήκε με το δεξί στην κούρσα του Α’ ομίλου της Futsal League. Πέραν του αγωνιστικού μέρους οι δυο ομάδες προχώρησαν σε ανακοινώσεις με αυτή της Ταραχής να αναφέρει πως υπήρξε μπέρδεμα με την καταμέτρηση των φάουλ ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση των υπευθύνων της Σάμου που ισχυρίζονται πως υπήρξε ξεκάθαρη ενημέρωση για τον καταλογισμό των φάουλ με ηχητικό σήμα και υπόδειξη.

Το θέμα φαίνεται πως θεωρείται ήδη λήξαν, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έχει την δυνατότητα να αλλάξει τις αποφάσεις των διαιτητών είτε είναι σωστές είτε λάθος. To FutsalHellas.com μίλησε με τον προπονητή των ακριτών του ελληνικού futsal, Θοδωρή Μιχαλόπουλο, ο οποίος μας μίλησε για όλα όσα συμβαίνουν στο πανέμορφο νησί της Σάμου σχετικά με το ποδόσφαιρο σάλας:

Μόνο χαρά μπορεί να μας γεμίσει το γεγονός της επιστροφής μας στους αγώνες, ήταν κάτι που το περιμέναμε μήνες. Το να παίζεις σε ένα γήπεδο με κόσμο σε κάνει να νιώθεις πολύ όμορφα και σε γεμίζει με διάθεση και όρεξη. Xαρήκαμε απίστευτα που καταφέραμε να κερδίσουμε τον αγώνα και η βοήθεια των 40-50 φίλων μας ήταν σημαντική, μας έδωσε ώθηση και δύναμη να τα καταφέρουμε και η πρώτη μας νίκη είναι για φέτος είναι αφιερωμένη στον κόσμο μας!”

Για τις καλοκαιρινές δυσκολίες αλλά και την έναρξη υποδομών futsal στο νησί, μας είπε:

“Φέτος η χρονιά μας δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς όμως χάρη στην προσπάθεια 2-3 ανθρώπων, εδώ θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ, καταφέραμε να είμαστε και φέτος παρόντες για να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Έστω και την τελευταία στιγμή καταφέραμε και κάναμε 3-4 μεταγραφές παικτών από το κλασικό ποδόσφαιρο, κινηθήκαμε και στην Αθήνα πάνω σε αυτό το κομμάτι και πιστεύω θα πάμε καλά και εκεί και σε συνδυασμό με τους παλιούς παίκτες θα κάνουμε ένα δυνατό σύνολο που θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μας έτσι ώστε να πετύχουμε την καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα. Επίσης είμαστε διπλά χαρούμενοι φέτος με την δημιουργία της ακαδημίας μας (U-10) κάτι που ήταν στις σκέψεις μας από την πρώτη χρονιά. Αυτή την στιγμή οι λιλιπούτειοι φίλοι μας είναι 13 εκ των οποίων τα 5 είναι κοριτσάκια”

Δεν παραλείψαμε να τον ρωτήσουμε την άποψή του για τη νέα μορφή του πρωταθλήματος της Futsal League:

“Το νέο φορμάτ μας βρίσκει σύμφωνους και με θετικές εντυπώσεις είναι ένα πολύ καλό πλάνο για , αν όχι όλες , τις περισσότερες ομάδες. Πιστέψτε με είναι πολύ πολύ δύσκολο να κάνουμε ταξίδια κάθε εβδομάδα για να δίνουμε αγώνες στην Αθήνα η στην επαρχία με πολλά μεταφορικά έξοδα, ξενοδοχεία, ταλαιπωρία και μερικές φορές παραμονή στην Αθήνα για παραπάνω από 2 μέρες. Ίσως το επόμενο μεγάλο βήμα της Ένωσης για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το άθλημα, όπως κάνει σωστά με τις κινήσεις της, είναι να βρεθεί μια λύση – βοήθεια για τις απομακρυσμένες και επαρχιακές ομάδες”

Τέλος αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας αλλά και σε αυτό που θα άλλαζε με κάποιον “μαγικό” τρόπο αν ήταν στο χέρι του:

“Στόχοι της ομάδας είναι να ευχαριστιόμαστε κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και τις εμπειρίες που θα αποκτήσουμε να τις μεταλαμπαδεύσουμε στους μικρούς μας φίλους. Αν θα μπορούσα θα αλλάξω κάτι άμεσα, θα ήταν σίγουρα η οικονομική βοήθεια στα σωματεία της επαρχίας για ένα ακόμα πιο ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα”.