Ο Σταύρος Μαυράκης επέστρεψε στην Καλλιθέα σε μια δύσκολη πολύ συγκυρία για την ίδια, με στόχο να την σηκώσει όρθια. Θυμίζουμε ότι λίγα 24ωρα μετά την απόφαση για αποχώρηση από πρωτάθλημα και Κύπελλο, πάρθηκε η απόφαση να συνεχίσει κανονικά η ομάδα έπειτα από συνεννόηση με την ΠΕΠΣΣ.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο Futsalhellas.com για την προσπάθεια που θα γίνει με τον ίδιο στο πηδάλιο, ώστε να μπορέσει το συγκρότημα των Νοτίων Προαστίων να διεκδικήσει όσες (λιγοστές) πιθανότητες έχει για την παραμονή και αν δεν τα καταφέρει, να παρουσιάσει μια καλή ομάδα στη Futsal League, που θα διεκδικήσει την άμεση επάνοδο. Εφόσον βέβαια παραμείνει κανονικά στο τιμόνι και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Κατ αρχάς, η συμφωνία είναι για το υπόλοιπο της σεζόν η μένεις και για του χρόνου;

“Πρώτα να πω ότι οι πρώτες συζητήσεις είναι να πάμε μέχρι τέλος της σεζόν και να διεκδικήσουμε όποια ποσοστά έχουμε για να παραμείνουμε στη κατηγορία. Η σκέψη είναι αφού τα καταφέρουμε να κάνουμε ένα προγραμματισμό με ηρεμία για το μέλλον με εμένα μαζί. Κάτι όμως που θα οριστικοποιηθεί μετά το τέλος της σεζόν”.

Τι σε έκανε να αναλάβεις τώρα που η ομάδα είναι στα σχοινιά; Πήρε εγγυήσεις ότι υπάρχουν τα εχέγγυα για βιώσιμο πλάνο;

“Αυτό που παρακίνησε να αναλάβω να βοηθήσω την ομάδα, είναι η τεράστια δύναμη ψυχής των παικτών της ομάδας οι οποίοι για να κρατήσουν ζωντανό τον σύλλογο έπαιζαν μόνοι τους εδώ και μήνες. Άλλωστε, μου είναι όλοι γνωστοί, αφού το 80% του ρόστερ ήταν παίκτες μου από την προηγούμενη θητεία μου και μου είναι πιο εύκολο να δουλέψω μαζί τους σε τόσο λίγο χρόνο που έχουμε.  Εγγύηση για το μέλλον δεν μπορεί να δώσει ούτε ο πατέρας στον γιο”.

Πόσο σου έλειψε η παρουσία στους πάγκους και το διάστημα αυτό αν είδες κάποια πράγματα αλλιώς που θα τα δούμε και στον τρόπο δουλειάς σου;

“Μου έλειψε πολύ το άθλημα. Αυτό εντός των γραμμών. Για νέα πράγματα και ιδέες δεν μπορούμε να μιλήσουμε τώρα. Θα προσπαθήσω να ενισχύσω την αυτοπεποίθηση των παικτών και την ψυχολογία τους . Σε ένα πρωτάθλημα 4 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου, πρέπει να βγούμε πρωταθλητές”.