Είναι από εκείνους τους ανθρώπους, για τους οποίους το βράδυ της περασμένης Κυριακής στις 21:00 βγήκαμε στο μπαλκόνι του σπιτιού μας και τους δώσαμε ένα απλόχερο πεντάλεπτο χειροκρότημα για όλα όσα προσφέρουν στην πατρίδα αυτή την περίοδο με την έξαρση του κορονοϊού.

Ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες στιγμές και οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για όλους εμάς. Δοκιμάζονται τα όριά τους, οι αντοχές τους, αλλά εκείνοι είναι ταγμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Ένα “δικό μας” παιδί, ο Αντώνης Μάνος, είναι νοσηλευτής στο επάγγελμα και δίνει το δικό του αγώνα.

Το Futsalhellas.com συνομίλησε μαζί του για τα όσα βιώνει ο κόσμος όλος, για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, για τη δική του ειδικότητα στο νοσοκομείο που εργάζεται, στέλνει το μήνυμα ότι “Μένουμε Σπίτι”, κάτι που πρέπει να γίνει βίωμα όλων, ενώ η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μην πάει και στο ποδόσφαιρο σάλας.

Απολαύστε τον:

Ένα σχόλιο γι αυτή την πανδημία που δεν έχει προηγούμενο και το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις…

“Η πανδημία αυτή είναι κάτι πρωτόγνωρο για όλους, έχει σημαντικές συνέπειες στην κοινωνία γενικότερα ,έφερε μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητά μας και απειλεί τη ζωή ευπαθών ομάδων. Το σλόγκαν ‘Μένουμε Σπιτι’ δεν είναι αστείο πλέον και πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι! Είναι σημαντικό να συμμορφωθούμε με αυτό και να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας για να βάλουμε φρένο στη μετάδοση του ιού και να προστατέψουμε τη ζωή συνανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.Αν και το θέμα της εξάπλωσης του κορονοϊού αυτές τις μέρες παίζει πολύ σε ΜΜΕ και social media να τονίσω ότι ευπαθής ομάδα δεν είναι μόνο ηλικιωμένοι άνθρωποι ,που σίγουρα θέλουμε να τους φροντίσουμε,ένα μικρό παιδί ή μία κοπέλα 25 ετών που κάνουν χημειοθεραπεία ανήκουν σε ευπαθή ομάδα κι αυτοί.Γράφω αυτό για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι να σεβαστούμε τις υποδείξεις των ειδικών για τη διαχείριση της αυτής της κρίσης και να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής. Μένοντας στο σπίτι, σώζουμε ζωές!”.

Πες μας για τον δικό σου εργασιακό χώρο και πόσο επηρεάζει αυτή η κατάσταση…

“Εργάζομαι στο χώρο της Υγείας ως νοσηλευτής. Δουλεύω σε τμήμα που εξετάζονται καθημερινά ασθενείς που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες .Σίγουρα όσο περνούν οι μέρες, έχουμε όλο και περισσότερες πιθανότητες να έρθουμε σ επαφή με κάποιο κρούσμα,παίρνοντας φυσικά όλα τα απαραίτητα μέτρα και τις προφυλάξεις, αλλά το πιο σημαντικό και σοβαρό είναι το άγχος αυτών των ανθρώπων να μη νοσήσουν, γιατί ξέρουν ότι ίσως να μην το περάσουν τόσο εύκολα. Γι’ αυτό και επανέρχομαι στην προηγούμενη ερώτηση και τονίζω ΞΑΝΑ ποσό σημαντικό είναι να ακολουθούμε πιστά τα μέτρα για τη ΜΗ εξάπλωση του κορoνοϊου”.

Σταμάτησε η αθλητική δράση και όλοι είμαστε πλέον στο σπίτι. Πόσο δύσκολο είναι αυτό για έναν αθλητή, ειδικά εν μέσω αγωνιστικής δράσης;

“Η διακοπή της αθλητικής δραστηριότητας είναι μία από τις αλλαγές στη δική μας καθημερινότητα!Οι αθλητές και οι ομάδες που συνεχίζουν στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και στο Κύπελλο σίγουρα μένουν εκτός ρυθμού με την υποχρεωτική παύση των προπονήσεων.Θεωρώ πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί κάπως έτσι μιας και εμφανίζονται νέα κρούσματα καθημερινά και η Πολιτεία παίρνει ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα αρά και η σεζόν βρίσκεται στον αέρα και είμαστε εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων”.

Το σώμα μπορεί να επανέλθει, αν εντέλει ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες; Κάνετε κάποια γυμναστική αυτό το διάστημα;

“Αν ξεκινήσουν πάλι οι αγώνες σίγουρα οι ομάδες θα χρειαστούν μίνι προετοιμασία μετά από τόσες μέρες αδράνειας για να επανέλθουν σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στην ομάδα έχουμε λάβει ατομικό πρόγραμμα συντήρησης με ασκήσεις και τρέξιμο για τις μέρες αυτές ,που σίγουρα θα είναι χρήσιμο σε περίπτωση που επανέλθουμε σε αγωνιστική δραστηριότητα σύντομα”.

Μπορεί να επηρεάσει την εξέλιξη των πλέι οφ και τα δεδομένα που υπάρχουν, εφόσον ξεκινήσουν οι αγώνες;

“Αν και εφόσον συνεχιστεί η αγωνιστική δράση και όλα πάνε κατ’ ευχήν,σίγουρα θα παίξει ρόλο ο χρόνος που θα έχουν οι ομάδες να ετοιμαστούν για τα πλει οφ και πόσο θα έχουν καταφέρει οι αθλητές ατομικά να διατηρηθούν σε καλή φυσική κατάσταση”.

Ένα σχόλιο για την Εθνική και τις μάχες με την Τουρκία. Πόσο την έχετε μελετήσει ως τώρα;

“Σίγουρα θα μπορούσε η κλήρωση να μας φέρει έναν θεωρητικά πιο εύκολο αντίπαλο. Όμως ,η Τουρκία δεν είναι κάτι που μας φοβίζει.Θεωρώ πως ο κόουτς έχει στη διάθεσή του πολύ καλούς παίχτες και είμαι πολύ αισιόδοξος. Δυστυχώς, λόγω των εξελίξεων αναβάλλεται εννοείται και η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας για τους αγώνες του Απριλίου και νομίζω οι ημερομηνίες του αγώνων θα μεταφερθούν για αρκετά αργότερα οπότε θα έχουμε και το χρόνο να προετοιμαστούμε σωστά με προπονήσεις και μελετώντας τον αντίπαλο καλύτερα. Είναι μια μεγάλη και ιστορική ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο σάλας, αν προκριθούμε από αυτή τη φάση, να μπούμε σε όμιλο με αγώνες μέσα έξω για πρώτη φορά.Θα δώσουμε στην Εθνική ομάδα συνέχεια με προπονήσεις και πιθανώς και φιλικούς αγώνες για το επόμενο διάστημα και θα αποφύγουμε μεγάλα διαστήματα απραξίας που μόνο κακό κάνουν”.

Υπάρχει φαβορί σε αυτό το ζευγάρι;

“Οι διαφορές των δύο ομάδων είναι μικρές οπότε δε νομίζω ότι προκύπτει κάποιο φαβορί. Είμαι πραγματικά αισιόδοξος και έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και στους παίχτες που έχουν τεθεί στη διάθεση του κόουτς και πιστεύω ότι εμείς θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση στο τέλος”.

Πόσο εφικτός είναι ο στόχος να βρεθούμε στα τελικά;

“Το να βρεθούμε σε τελική φάση είναι μαγικό! Για να είμαστε ρεαλιστές όμως, είναι και αρκετά δύσκολο!Μετά τα play offs, ακολουθεί όπως είπαμε όμιλος με αγώνες εντός-εκτός που σίγουρα οι αντίπαλοι θα είναι πολύ δυνατοί και θα πρέπει να είμαστε τυχεροί αρχικά στην κλήρωση και να είμαστε ανταγωνιστικοί στην έδρα μας για πρώτη φορά σε επίσημα ματς στη χώρα μας για να έχουμε πιθανότητες πρόκρισης”.