Ξεκίνησε το Futsal EURO 2022!

Έναρξη είχαμε χθες για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Futsal 2022 που θα διεξαχθεί στην Ολλανδία μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου. Οι δύο πρώτοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην εντυπωσιακή Ziggo Dome Arena του Άμστερνταμ, όπου και θα γίνουν οι τελικοί της διοργάνωσης, χωρίς για την ώρα να γνωρίζουμε αν θα ανοίξουν οι πύλες της καθώς τα μέτρα για τον Covid19 αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν παρουσία φιλάθλων. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Πορτογάλοι κατάφεραν να γυρίσουν τούμπα το εις βάρος τους σκορ από 2-0 σε 2-4 και να μπουν με το δεξί σε μια ακόμα σημαντική διοργάνωση που φαίνεται πως θα διεκδικήσουν με ιδιαίτερη θέρμη έτσι ώστε να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν το 2018 στην Σλοβενία και να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Τα γρήγορα γκολ των Σέρβων (2′ και 7′) βρήκαν απάντηση πριν την αυλαία του ημιχρόνου ενώ στο δεύτερο μέρος η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα της ομάδας του Jorge Braz ήταν αυτή που σφράγισε την νίκη.

Στο άλλο ματς του ομίλου οι οικοδεσπότες Ολλανδοί έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και πέτυχαν ένα πολύ σημαντικό τρίποντο απέναντι στην Ουκρανία. To γκολ του Zvarych στα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα έδειχνε πως οι Ουκρανοί θα έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση και έτσι έγινε καθώς οι φάσεις και το μομέντουμ έγερναν προς την πλευρά τους. Με την είσοδο των ομάδων στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα οι Ολλανδοί μπήκαν πιο ζωηροί και με 3 όμορφα γκολ γύρισαν το σκορ αλλά και την ψυχολογία υπέρ τους. Το μόνο που κατάφερε η Ουρκανία ήταν να μειώσει το σκορ στο 38′ χωρίς όμως να μπορέσει να παραβιάσει την ολλανδική εστία άλλη φορά.

Στο πρόγραμμα για σήμερα υπάρχουν τα ματς του Group B με τους Καζάκους να αντιμετωπίζουν την Σλοβενία και την Ιταλία να δοκιμάζεται απέναντι στην εξαιρετική, τα τελευταία χρόνια, Φινλανδία. Και οι δύο αγώνες θα γίνουν στο MartiniPlaza του Γκρόνινγκεν και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε ζωντανά στο UEFA TV χωρίς χρέωση.