Ο προπονητής της Elite, Δημήτρης Κουνταρδάς, μίλησε για πολλά θέματα στη μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο futsalhellas.com μετά το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Stoiximan.gr Futsal Super League.

Αφού τόνισε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα και πως ο στόχος της εξάδας είναι πλέον μακρινός, αναφέρθηκε στις διαφορές της περσινής με τη φετινή ομάδα, τόνισε πως η εικόνα στα περισσότερα ματς είναι καλή ως το 30ο λεπτό, είπε πως το πρωτάθλημα είναι ίσως το πιο συναρπαστικό των τελευταίων δέκα ετών, ενώ θεωρεί πως η ΑΕΚ έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Είσαι ικανοποιημένος από τη μέχρι σήμερα εικόνα σας στο πρωταθλημα;

“Σαφώς και δεν είμαι ικανοποιημένος, κρίνοντας ειδικά από τα αποτελέσματα. Τελειώνοντας την περσινή σεζόν, με την πολύ καλή μας παρουσία στα Playoffs, όπου πήγαμε σε τρίτο παιχνίδι με την ΑΕΚ και τελικά αποκλειστήκαμε στην παράταση από διαιτητικά λάθη, καθώς και μετέπειτα με την πολύ καλή αγωνιστική μας παρουσία στο τουρνουά ανάπτυξης, όπου τερματίσαμε πρώτοι, για φέτος βάλαμε υψηλότερους αγωνιστικούς στόχους. Την σταθεροποίησή μας στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος, καθώς και την προσπάθειά μας να φτάσουμε στο Final-4 του Κυπέλλου.

Δυστυχώς όμως, η μέχρι σήμερα βαθμολογική μας συγκομιδή δεν επιβεβαιώνει αυτούς τους στόχουε που είχαμε θέσει στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου. Η αγωνιστική μας εικόνα είναι σχετικά καλή στα περισσότερα παιχνίδια ως το 30ο λεπτό του κάθε παιχνιδιού. Και αυτό είναι φανερό από τον τρόπο που έχουμε ηττηθεί σε τέσσερα από αυτά με ανατροπή των αγώνων.

Το πιο πιθανό σενάριο γι’ αυτού του είδους την αγωνιστική πτώση, είναι η ελλιπής καλοκαιρινή προετοιμασία, καθώς και μεσοβδόμαδων προπονήσεων αθλητών μας, που θεωρητικά είναι οι πιο έμπειροι και αυτοί με τις πιο ανεπτυγμένες ατομικές ικανότητες. Ο συνδυασμός αυτό μαζί με την ψυχολογική πίεση των αγώνων, έχει φέρει τα αρνητικά αποτελέσματα. Προσπαθούμε όμως να δουλέψουμε πάνω σε αυτό και να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία διακοπής των διοργανώσεων, ώστε να ανεβάσουμε πάλι τον δείκτη ετοιμότητας και φυσικής κατάστασης, ώστε να πατήσουμε πιο δυνατά στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος”.

Ο στόχος της εξάδας είναι εφικτός για εσάς η αντικειμενικά είναι δύσκολος;

“Ο στόχος της εξάδας, κοιτάζοντας τον βαθμολογικό πίνακα, είναι πλέον μακρινός. Να είμαστε ρεαλιστές. Αν δεν βελτιώσουμε στο 100% την αγωνιστική μας παρουσία, ώστε να καλύψουμε τη μεγάλη διαφορά από τις άλλες ομάδες, δεν θα τον πετύχουμε. Όπως και να ‘χει, επειδή οι ποδοσφαιριστές μου είναι μαχητές, είναι εγωιστές, έχουν φιλοδοξίες, πιστεύω πως με μεγαλύτερη προσπάθεια και προπόνηση στο τέλος της χρονιάς, να έχουμε βελτιώσει την αγωνιστική μας εικόνα και να σταθεροποιηθούμε ως μια υπολογίσιμη δύναμη στο ελληνικό futsal”.

Ποιες ειναι οι διαφορές της περσινής με τη φετινή ομάδα;

“Διαφορές σε πρόσωπα υπάρχουν, όχι όμως στη φιλοσοφία και στο θερμό οικογενειακό μας κλίμα. Ήρθαν νέα παιδιά στην ομάδα, οι περισσότεροι νεαροί ποοδοσφαιριστές, ταλαντούχοι, χωρίς πολλές αγωνιστικές παραστάσεις από την Α’ Εθνική, όμως όλοι τους με θέληση και ζήλο να πετύχουν και να αφήσουν και αυτοί το αγωνιστικό τους στίγμα στην ελληνική σάλα στο μέλλον. Ίσως 1-2 προσθήκες ακόμα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, να μας δώσουν ποιότητα και εμπιστοσύνη στις αγωνιστικές μας δυνατότητες. Επιπροσθέτως, μαζί με την συμμετοχή μας πλέον πέντε νεαρών παιδιών, 15 χρόνων, από την Κ16 στις προπονήσεις και φιλικούς αγώνες της ανδρική ομάδας, χτίζουμε και την επόμενη μέρα της ομάδας, όπου το ταλέντο θα συμπλεύσει με την ποιότητα και την εμπειρία”.

Ένα σχόλιο για το Πρωτάθλημα, αφού ολοκληρώθηκε το πρώτο μισό του;

“Το φετινό πρωτάθλημα ως τώρα δείχνει να είναι το πλέον συναρπαστικό των τελευταίων δέκα ετών. Όλες οι ομάδες μάχονται για το αποτέλεσμα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Όλες οι ομάδες, ειδικά οι θεωρητικά πιο αδύναμες, κοντράρουν ισοδύναμα τις ομάδες της πρώτης τετράδας. Με πολλές ανατροπές στα αποτελέσματα και πολλές ισοπαλίες. Αυτό από μόνο του κάνει το πρωτάθλημα πιο συναρπαστικό και αμφίρροπο για την έκβασή του”.

Μια πρόβλεψη για τον τίτλο; Βλέπεις πάλι ΑΕΚ ή έχουν και οι ανταγωνιστές της αρκετές πιθανότητες;

“Έχοντας αντιμετωπίσει ως τώρα όλες τις ομάδες, θα ξεχώριζα ως πρώτο φαβορί την ΑΕΚ. Πιο έμπειρη, με μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο απ’ ότι πέρυσι, έχοντας βγάλει από πάνω της το άγχος της πρώτης κούπας, πιστεύω πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να επαναλάβει την περσινή επιτυχημένη της χρονιά. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές να έχουν υγεία και πίστη στις δυνατότητές τους. Με πολλή δουλειά, ατομική και ομαδική προπόνηση θα πετύχουν τους στόχους τους.

Στους φίλους συναδέλφους προπονητές ανδρικών ομάδων και υποδομών, να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται, να ενημερώνονται, ώστε να προσφέρουν διαρκώς περισσότερες νέες ιδέες και γνώσεις στους αθλητές τους. Στους παράγοντες των ομάδων να συνεχίσουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν, ώστε να στηρίζουν το άθλημα που αγαπάμε. Στην ΠΕΠΣΣ να συνεχίσει το δημιουργικό της έργο και ρόλο να ανεβάσει την δημοτικότητα του αθλήματός μας και να προσφέρει κίνητρα σε ομάδες και αθλητές, ώστε να έρθουν και να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο σάλας. Για τους διαιτητές να τελειώνουν τους αγώνες τους, χωρίς να είναι αυτοί οι πρωταγωνιστές”.