Οι Τράχωνες Αλίμου έφτασαν μέχρι την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαν. Πραγματοποίησαν μια εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Futsal League, έφτασαν ως τα μπαράζ ανόδου/παραμονής, αλλά ηττήθηκαν δύο φορές από τον Πήγασο Αγίας Παρασκευής. Το Futsalhellas συνομίλησε με τον άνθρωπο που έτρεξε φέτος την ομάδα, έναν εργάτη της σάλας, τον Δημήτρη Κουνταρδά.

Η άνοδος δεν ήρθε, χάσατε δύο φορές στις λεπτομέρειες στα μπαράζ, αλλά αυτό ουδόλως μειώνει την φετινή εκπληκτική σας πορεία. Ποιο συναίσθημα κυριαρχεί; Η υπερηφάνεια για την όλη διαδρομή ή η απογοήτευση για το γεγονός ότι δεν ήπιατε στο τέλος νερό;

“Η φετινή προσπαάθεια ίσως για τα περισσότερα παιδιά να είναι βγαλμένη μέσα από τα παραμύθια. Μια εκπληκτική προσπάθεια που τελείωσε ίσως άδοξα, μιας και δεν καταφέραμε να πετύχουμε την άνοδο στην Α’ Εθνική. Μια προσπάθεια και μια πορεία που στο ξεκίνημά της δεν υπήρχε ο στόχος της ανόδου. αλλά απλά η ‘υποχρεωτική’ συμμετοχή της ομάδας στη Β’ Εθνική, λόγω της συμμετοχής των υποδομών στις Κ16 και Κ18 των μοριοδοτούμενων κατηγοριών. Κάπως έτσι ξεκινήσαμε τον Σεπτέμβριο το φετινό μας αγωνιστικό ταξίδι, το οποίο στην πορεία προέκυψε ως μαγευτικός προορισμός. Δυστυχώς τελείωσε σε μια έδρα και ένα γήπεδο εχθρικό προς εμάς και όλους τους νεαρούς αθλητές μας. Χαρακτηριστικό γεγονός είναι η προφορική υποβολή συγγνώμης του προπονητή και του προέδρου του Πηγάσου προς εμάς, μετά τη λήξη του αγώνα για ό,τι ζήσαμε”.

Στην αρχή της σεζόν δεν θα ήταν πολλοί εκείνοι που θα πόνταραν τέτοια εικόνα από τους Τράχωνες, μια ομάδα νεανική και άπειρη, αλλά πολύ ταλαντούχα. Ποια ήταν τα συστατικά που συνέβαλαν σε όλο αυτό που παρουσιάσατε;

“Η ομάδα μας στην πορεία του πρωταθλήματος ενισχύθηκε με 2-3 ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν σε ομάδες Futsal Α’ και Β’ Εθνικής, αλλά βασίστηκε κυρίως στην χρησιμοποίηση παιδιών 15-16-17 ετών από τα νεοσύστατα αγωνιστικά τμήματα των υποδομών της. Αυτό μας έδωσε την απαραίτητη ενέργεια, ζωντάνια, φρεσκάδα, πίστη και όραμα για τη συνέχεια. Ισορροπώντας διαρκώς όλη τη χρονιά με την διαρκή και ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των παιδιών αυτών, σε διπλούς αγώνες κάθε Σ/Κ με την ανδρική ομάδα και τις Κ16 και Κ18. Αυτό το γεγονός μας έδωσε δύναμη και πίστη, βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, φτάνοντας τελικά να αγωνιστούμε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και υπολογισμούς στον τελικό του Final-4 της Β’ Εθνικής και στη συνέχεια στα μπαράζ ανόδου της Α’ Εθνικής. Η φετινή αγωνιστική συμμετοχή των παιδιών αυτών είναι η παρακαταθήκη τους για μια λαμπρή πορεία στο μέλλον στο ελληνικό futsal”.

Πώς είδες το πρωτάθλημα δύο ομίλων και το Final-4 αν θεωρείς ότι το μοντέλο αυτό λειτούργησε προς το θετικό;

“Το φετινό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με τους 2 ομίλους και το Final-4 ήταν το εντυπωσιακότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Σε αυτό συνέβαλαν σαφώς η αγωνιστική άνοδος και πρόοδος των ομάδων της επαρχίας, οι οποίες έχουν μπει δυναμικά, με μεγάλα όνειρα και πλάνο να δημιουργήσουν ομάδες που θα συμμετάσχουν στο μέλλον στην Α’ Εθνική. Αυτός είναι και ο στόχος πολλών ετών του αθλήματος. Να γίνει επιτέλους πανελλήνιο με την συμμετοχή ομάδων από πόλεις της επαρχίας. Εύχομαι και ελπίζω οι ιθύνοντες της διοίκησης του αθλήματος να συνεχίσουν να στηρίζουν την προσπάθεια της προσέλκυσης συνεχώς νέων ομάδων της επαρχίας στο futsal, διατηρώντας όμως το επίπεδο του αθλήματος απ’ όλους, παράγοντες, αθλητές, διαιτητές, οπαδούς των ομάδων σε υψηλό επίπεδο και σεβόμενοι τους αγωνιστικούς κανόνες του fair play, μέσα από διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση όλων για τις εξαιρετικές, αγωνιστικές υπάρχουσες συνθήκες του αθλήματος και όχι τις κακές συνήθειες του κλασικού ποδοσφαίρου στην ελληνική σάλα”.

Ποιος είναι ο στόχος για τη νέα αγωνιστική περίοδο αν και είναι νωρίς ακόμα.

“Για τους στόχους πλέον της ανδρικής ομάδας, είναι πολύ νωρίς να πούμε το οτιδήποτε. Αν τελικά η ομάδα παραμείνει στη Β’ Εθνική και δεν προκύψει κάποια έκπληξη το καλοκαίρι κατά τη διαδικασία αδειοδότηση ομάδων της Α’ Εθνικής λόγω της ειδικής αναγνώρισης της ΓΓΑ, η ομάδα θα σχεδιάσει και θα οργανώσει τα πλάνα της με την διοίκηση, για να πρωταγωνιστήσει και τη νέα αγωνιστική περίοδο, έχοντας ως μεγάλη παρακαταθήκη την φετινή εκπληκτική πορεία”.

Όλοι μιλούν για τις τρομερές ακαδημίες σας, για την κυρία Πόπη Βεκρή που βρίσκεται πίσω απ’ όλο αυτό.

“Ο σύλλογος των Τραχώνων διατηρεί ίσως τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ακαδημία στην Ελλάδα με περισσότερους από 600 αθλητές σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Μια τεράστια αθλητική οικογένεια ανδρικού και γυναικείου ποδοσφαίρου, με αρχηγό την κυρία Πόπη Βεκρή, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά σε όλα τα επίπεδα, αναπτύσσοντας διαρκώς τα τμήματα των υποδομών του κλασικού ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών.

Αισθάνεσαι δικαιωμένος που μετά το εγχείρημα της ELITE, βρέθηκες σε ένα περιβάλλον που φαίνεται να σου ταιριάζει; Ο Δημήτρης Κουνταρδάς βλέπει το μέλλον του στους Τράχωνες;

“Από πέρυσι συμφωνήσαμε και σχεδιάσαμε μαζί με την κυρία Βεκρή την ίδρυση του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας των Τραχώνων και στηριζόμενοι στους υπάρχοντες αθλητές της ακαδημίας, καταφέραμε η αλήθεια είναι μέσα από δύσκολες συνθήκες όσον αφορά στις προπονήσεις μας, οι οποίες διεξάγονται στο μεγάλο γήπεδο 11χ11 και όχι σε ένα κλασικό γήπεδο 5Χ5, να έχουμε την Κ18 στον τελικό του πρωταθλήματος, την Κ16 & Κ12 να φτάνουν στους ‘8’ και να αποκλειονται σε 3ο παιχνιδι απο το Final-4 μέσα από ιδιαίτερες συνθήκες εν μέσω της πανδημίας, η οποία μας στέρησε σε κρίσιμα σημεία πολλούς αθλητές μας στους κρίσιμους αυτούς αγώνες των Playoffs. Πιστεύω πως η ομάδα θα συνεχίσει να επενδύει στις ακαδημίες της και θα στηρίξει το μακροπρόθεσμο αγωνιστικό της πλάνο για μια δημιουργία ομάδας futsal στο μέλλον που θα πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα. Η παρουσία μου στο futsal μετράει ήδη 21 χρόνια”.