Ο Μινώταυρος απασφάλισε και έριξε τη “βόμβα” με τη μη συμμετοχή του στο επόμενο πρωτάθλημα της Stoiximan.gr Futsal Super League. Το Futsalhellas.com μίλησε με τον Αναστάση Κουνίδη, προκειμένου να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις σε καιρία ερωτήματα που αφορούν την απόφαση της διοίκησης, το σήμερα και το αύριο της ομάδας, αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με τους ποδοσφαιριστές και το μέλλον τους. Παράλληλα, έστειλε και το μήνυμα του προς το φίλαθλο κοινό του Ταύρου και στον κόσμο της ελληνικής σάλας.

H απόφαση του Μινώταυρου να μην δηλώσει συμμετοχή είναι μια κίνηση διαμαρτυρίας ή αδυναμίας να ανταποκριθεί στα προαπαιτούμενα της προκήρυξης του πρωταθλήματος;

“Κατ’ αρχάς, θέλω να δηλώσω ότι σε αξιακό επίπεδο είμαι σύμφωνος ως προς την ύπαρξη ομάδας Κ18 καθώς βοηθάει στην εξέλιξη του αθλήματος. Η απόφαση του Μινώταυρου ήταν μία κίνηση διαμαρτυρίας απέναντι στο ανελαστικό πλαίσιο εφαρμογής της απόφασης της ΠΕΠΣΣ σε καθεστώς πανδημίας”.

Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζατε προκαταβολικά την απόφαση της διοίκησης ή αποτέλεσε και για εσάς μια έκπληξη;

“Η απόφαση αυτή έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε όλους μας αφού είχε δοθεί αναλυτικό πρόγραμμα προετοιμασίας με ημερομηνίες όπως επίσης είχαν γίνει και συζητήσεις με παίχτες για ανανεώσεις-μεταγραφές”.

Ο Μινώταυρος θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Futsal League;

“Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, ο Μινώταυρος δε θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Futsal League”.

Ποια είναι η επόμενη μέρα για τους ποδοσφαιριστές; Θα κοιτάξετε προς άλλες ομάδες;

“Για όλους μας ήταν ένα σοκ από το οποίο προσπαθούμε να συνέλθουμε. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοιες κουβέντες”.

Η ΠΕΠΣΣ έχει πει ότι το προαπαιτούμενο για ομάδα Κ18 είναι πρόταση από το 2016 και δινόταν παράταση χάριτος μέχρι τώρα. Ποια είναι η άποψή σου;

“Αυτό είναι κάτι που προσωπικά δεν το γνωρίζω. Ξαναλέω πως είμαι υπέρ της ύπαρξης ομάδας Κ18. Ωστόσο, η ΠΕΠΣΣ θα έπρεπε να έρθει σε συμφωνία με όλες τις ομάδες με γνώμονα την προώθηση του αθλήματος και όχι τον αφανισμό και τη συγχώνευση ομάδων”.

Ο Μινώταυρος αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο για τη σάλα; Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του που δεδομένα αγωνιούν;

“Ο Μινώταυρος ήταν, είναι και θα είναι μία άκρως ιστορική ομάδα στο χώρο της ελληνικής σάλας. Οι πολλοί φίλοι του πάντα πρέπει να θυμούνται τις μεγάλες στιγμές που τους χάρισε η ομάδα τους και να είναι σίγουροι ότι η μεγάλη αυτή ομάδα θα ξαναβρεί το δρόμο της”.