Το Καρπενήσι έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στη Futsal League, μετρώντας δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ομάδα έχει έρθει για να μείνει και να μην αποτελέσει… κομπάρσο στο πρωτάθλημα. Φέτος, γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει άνοδο, όμως αυτό δεν είναι εμπόδιο για μια πορεία που δεν περάσει απαρατήρητη.

Θέλει να κάνει “θόρυβο”, να αφήσει το στίγμα του και να δείξει ότι το ποδόσφαιρο σάλας μπορεί να ευδοκιμήσει και στην επαρχία, έστω και αν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες. Ο Δημήτρης Κολλημένος, υπεύθυνος επικοινωνίας και μέλος της ομάδας, μίλησε στο Futsalhellas.com για το τμήμα futsal.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Η ομάδα σας μέχρι στιγμής είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Περιμένατε τέτοιο ξεκίνημα σε αυτές τις δυο πρώτες αγωνιστικές; Είναι τέτοια η δυναμική σας;

“Γνωρίζοντας τις δυνατότητες, τις ικανότητες, την ποιότητα, τη διάθεση, την αγάπη των ποδοσφαιριστών και του προπονητή μας για αυτό που ξεκινήσαμε φέτος ήμασταν συγκρατημένα αισιόδοξοι για τα πρώτα μας παιχνίδια, διότι το ποδόσφαιρο σάλας ήταν άγνωστο για εμάς, όπως και οι αντίπαλοι. Για εμάς τους ίδιους δεν είμαστε ευχάριστη έκπληξη, για τις υπόλοιπες ομάδες που δεν μας γνωρίζουν σίγουρα είμαστε. Η δυναμική μας θεωρώ ότι είναι αρκετά μεγάλη, το ρόστερ διαθέτει βάθος, όπως φάνηκε στους δυο αγώνες, όμως χρειάζεται ταπεινότητα και πολλή δουλειά από όλους μέσα στο γήπεδο για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος”.

Είναι νωρίς ακόμα στη σεζόν, αλλά επειδή τώρα μπήκατε στον κόσμο της σάλας, είστε ακόμα αχαρτογράφητα νερά για όλους. Ποιος είναι ο πήχης των προσδοκιών σας για φέτος;

“Φέτος η ομάδα μας άρχισε πειραματικά και δεν έχει δικαίωμα ανόδου, ωστόσο κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά με στόχο τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, βάζοντας τις βάσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Θεωρώ ότι ο στόχος είναι εφικτός, χωρίς να είναι όμως αυτοσκοπός”.

Αν βλέπαμε ορίζοντα τριετίας ή πενταετίας, πού θα θέλατε να βρίσκεστε τότε; Ποιο να είναι το αγωνιστικό επίπεδό σας;

“Η ομάδα του Καρπενησίου πηγαίνει βήμα-βήμα και κάθε χρόνο θα επιδιώκει να ανεβαίνει επίπεδο. Σίγουρα ευχή μας είναι να είμαστε στην Α΄ Εθνική και όχι απλά να συμμετέχουμε σε αυτή, αλλά να αποτελούμε και έναν δύσκολο αντίπαλο για όλους”.

Ποιοι άνθρωποι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια στο Καρπενήσι;

“Το Καρπενήσι Futsal στηρίζεται αρκετά στον εθελοντισμό των μελών του. Ήδη έχουν βρεθεί κάποιοι χορηγοί, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά, καθώς είναι ιδιαίτερα πολύτιμη η βοήθεια τους, για να υπάρχει η ομάδα. Και η τοπική Ένωση και ο Πρόεδρος της είναι σύμμαχοι μας, ενώ πολύτιμη ήταν η βοήθεια των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, που μας έδωσαν το κίνητρο ενασχόλησης. Θέλουμε ο κόσμος και τα νέα παιδιά να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια, μόνο και μόνο με την παρουσία τους στο γήπεδο και με ένα χειροκρότημα”

Πόσο εύκολο είναι για μια ομάδα της επαρχίας να σταθεί στην ελληνική σάλα; Έχει αποδειχθεί ότι σε βάθος χρόνου υπάρχουν δυσκολίες. Εσείς πώς σκοπεύετε να ξεπεράσετε τα εμπόδια που υπάρχουν;

“Δεν είναι εύκολο σίγουρα, όμως με αγάπη και μεράκι ξεπερνάς τις όποιες δυσκολίες και προχωράς!. Ενωμένοι όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε τα πιθανά προβλήματα που θα ανακύψουν στην πορεία του χρόνου και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μας επηρεάσουν”.

Τι θα συμβουλεύατε ανθρώπους της επαρχίας που σκέφτονται να δοκιμάσουν την τύχη τους με μια νέα ομάδα, αλλά διστάζουν; Πόσο καλά θα πρέπει να το προετοιμάσουν, αν αποφασίσουν να το επιχειρήσουν;

“Εύχομαι το Καρπενήσι, η Σάμος, το Ρέθυμνο να είναι η αρχή για τη δημιουργία και για άλλων ομάδων στην επαρχία. Ήδη απ΄ όσο ξέρω γίνεται μια καινούργια προσπάθεια στη Λάρισα. Να το δοκιμάσουν έστω και πειραματικά και άλλες πόλεις, διότι το άθλημα είναι ιδιαίτερα όμορφο με συγκινήσεις και ωραίες φάσεις, αλλά να το κάνουν με πλάνο και μεθοδικότητα”.