Ο Γιώργος Κατσάμπας, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΠΣΣ και γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, μίλησε στο Futsalhellas.com για τις τελευταίες εξελίξεις μετά την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και για την επόμενη μέρα του αθλήματος.

Πολλά χρόνια στο χώρο, γνωρίζει την κατάσταση και τα δεδομένα που υπάρχουν και τοποθετήθηκε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Η διακοπή, η ανάδειξη πρωταθλητή, το format του επόμενου πρωταθλήματος, το μέλλον της σάλας και η Εθνική ομάδα είναι θέματα που απασχολούν άπαντες.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι σωστά διακόπηκαν τα πρωταθλήματα λόγω του κορονοϊού. Υπήρχε τρόπος να το… τρενάρετε και να αποφασίσετε αργότερα μήπως και τελικά μπορούσαν να γίνουν οι αγώνες;

“Καταρχήν και όταν σταματήσαμε και όταν πήραμε την τελευταία απόφαση για οριστική διακοπή ακολουθήσαμε τις αποφάσεις της πολιτείας και της ΕΠΟ. Θεωρώ σωστή την απόφαση αν και προσωπικά θα ήθελα να ζήσουμε τις περσινές στιγμές σε γεμάτα γήπεδα και χιλιάδες να παρακολουθούν από το σπίτι”.

Το format του νέου πρωταθλήματος θα συμβάλει κατά την άποψή σας στο μεγαλύτερο ανταγωνισμό; Είναι ακόμα υπό συζήτηση το θέμα με τις ομάδες;

“Η απόφαση για αναδιάρθρωση (υποβιβασμοί, προβιβασμοί κλπ) ήταν η μόνη που είχαμε δικαίωμα να πάρουμε ως ΔΣ. Το νέο πλάνο που αποφασίστηκε αλλά θα συζητηθεί ακόμη είναι αποτέλεσμα αυτής της αναδιάρθρωσης και του πολύ μεγάλου προβληματισμού για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ! 26 αγωνιστικές και 18 για πλέι οφ χρονικά είναι αδύνατον να γίνουν ειδικά αν υπολογίσουμε και τις σημαντικές υποχρεώσεις της Εθνικής. Θα το συζητήσουμε όμως και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις με γνώμονα την επιβίωση για τη δύσκολη χρονιά που έρχεται”.

Πολλοί διαμαρτύρονται για την ανάδειξη πρωταθλητή και ότι θα έπρεπε να μπει παύλα. Τι απαντάτε;

“Για την ανάδειξη πρωταθλητή και αυτό ήταν απόφαση της ΕΠΟ που ακολουθήσαμε. Αν είχαν προλάβει να γίνουν και τα παιχνίδια κυπέλλου θα κάναμε κλήρωση και για κυπελλούχο μεταξύ των 4. Ως ΑΕΚ με σαφή δήλωση του προέδρου μας επιθυμούσαμε να γίνουν όλοι οι αγώνες ακόμη και Σεπτέμβριο αλλιώς ταχθήκαμε υπέρ της ανακήρυξης των πρώτων ως πρωταθλητές. Να σημειώσω επίσης ότι για τις ομάδες Κ-16 και Κ-18 η μη ανάδειξη πρωταθλητή θα ήταν καταστροφική και θα στερούσε άδικα την μοριοδότηση από τα παιδιά ! Σέβομαι όμως και την αντίθετη άποψη που λέει ότι θα έπρεπε να μπει παύλα στη σεζόν. Όλοι έχουν τα επιχειρήματα τους”.

Tον Φθινόπωρο θα γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ και θα αναδειχθεί νέο Δ. Σ. Η Σάλα τι θα περιμένει από τη νέα διοίκηση; Ποιες θα πρέπει να είναι οι απαιτήσεις της;

“Η Σάλα πρέπει να αποκτήσει πρώτα από όλα σεβασμό και αναγνώριση. Πρέπει τουλάχιστον να μας αναφέρουν με το όνομα μας κι όχι να μας εννοούν. Ελπίζω σε μια θετική εξέλιξη”.

Το Σπίτι της Σάλας είναι η λύση σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα; Ξέρω ότι ο κ. Αυλωνίτης έχει κάνει ήδη επαφές για το θέμα με το υπουργείο.

“Το σπίτι της Σάλας είναι ο μεγάλος στόχος. Εργαζόμαστε γι’αυτό κι ελπίζω να το πετύχουμε”.

Ένα σχόλιο για την Εθνική ομάδα που πρέπει πάντα να αποτελεί τον καθρέφτη του αθλήματος.

“Η Εθνική έχει μια μεγάλη πρόκληση μπροστά της και πρέπει όλοι να στηρίξουμε παίκτες και προπονητή για να πετύχουμε μια μεγάλη πρόκριση στους ομίλους που για 1η φορά θα διεξαχθούν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρουμε.

Τέλος θα ήθελα να πω ότι η ερχόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη. Οικονομικά, χορηγικά αλλά και με τον κορονοϊό να παραμονεύει. Θέλει σοβαρές και μετρημένες αποφάσεις για την επιβίωση του αθλήματος όπως για όλους μας στην προσωπική μας ζωή κι εργασία”.