Το Futsalhellas.com απευθύνθηκε στον Δημήτρη Καραβίδα, προκειμένου να μας σχολιάσει την κλήρωση της Εθνικής ομάδας, που την βρίσκει αντιμέτωπη με την Τουρκία για τα playoffs των προκριματικών του Euro 2022.

Ο διεθνής άσος του Δούκα, αντιλαμβάνεται μεν την ιδιαιτερότητα του αντιπάλου λόγω των σχέσεων με την γειτονική χώρα, όμως θεωρεί ότι σε αγωνιστικό επίπεδο είναι μια κλήρωση στα μέτρα μας και υπάρχει καλή ελπίδα για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού.

“ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΛΗΡΩΣΗ”

“Γνωρίζοντας όλους τους πιθανούς αντιπάλους μας για την φάση τον νοκ άουτ, θεωρώ ότι η Τουρκία είναι μια καλή κλήρωση, καθώς είναι μια ομάδα στα μέτρα μας. Η διαφορά μας στο ranking είναι σχετικά μικρή, βρίσκονται λίγες θέσεις πιο ψηλά, γεγονός που από μόνο του μαρτυρά πως θα πρέπει να περιμένουμε δυο πολύ δυνατά παιχνίδια”, ανέφερε αρχικά και συνέχισε:

“Δεν μας είναι εντελώς άγνωστη ομάδα, καθώς πριν από δυόμιση χρόνια την αντιμετωπίσαμε σε φιλικούς αγώνες στο τουρνουά της Χαλκίδας (ηττηθήκαμε 2-1). Σίγουρα θα τους μελετήσουμε ενδελεχώς και στα βίντεο, αλλά προς το παρόν με μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, βλέπεις ότι πρόκειται για μια καινούργια ομάδα, καθώς στο ρόστερ τους έχουν αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές ακόμα και κάτω των 20 ετών”.

Ο Δημήτρης Καραβίδας είπε ακόμα για την κλήρωση: “Πιστεύω πως το πρώτο ματς στην έδρα τους θα είναι το κλειδί για την πρόκριση και γι’ αυτό θα πρέπει να παρουσιαστούμε αντάξιοι των περιστάσεων και να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορεί ο καθένας. Έχουμε μπροστά μας αρκετό καιρό για να δουλέψουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα στις προπονήσεις, έτσι ώστε να είμαστε 100% έτοιμοι”.

“Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΔΙΧΑΖΕΙ”

Για την ιδιαιτερότητα του αντιπάλου, τόνισε: “Τώρα όσον αφορά στην ιδιαιτερότητα του αγώνα,σίγουρα όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση με όλα τα πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που υπάρχουν,αλλά αυτό θα πρέπει να μας αφήσει ανεπηρέαστους.

Στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα δεν υπάρχουν διαφορές, δεν υπάρχουν θρησκείες, δεν υπάρχει ρατσισμός. Είμαστε όλοι το ίδιο και θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο και αυτός είναι κατά την γνώμη μου ο σκοπός του αθλητισμού, να ενώνει και όχι να διχάζει.

Επομένως εύχομαι καλή μας επιτυχία και μακάρι να μπορέσουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο στο πλευρό μας στο εντός έδρας παιχνίδι για να μας στηρίξει στην προσπάθεια μας για την πρόκριση στο main round των προκριματικών του Euro 2022.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για το ποδόσφαιρο σάλας στην χώρα μας να αλλάξει επιτέλους σελίδα και να ξεκολλήσει από το τέλμα που βρίσκεται,έτσι ώστε να μπορέσει να βρει τον δρόμο της εξέλιξης. Αυτή την ευκαιρία δεν θα πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη”.